E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ekonomik kriz sürecinde işçilerin maaşını yüzde 35 oranında indirmesi ile gündeme gelen İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları (İsdemir) çalışanları arasında hisse kavgası başladı. Sabah Gazetesinin haberine göre, İsdemir'in OYAK'a devir sözleşmesinde yüzde 11 oranındaki hissenin bedelsiz olarak çalışanlara verilmesi hükme bağlandı. Özelleştirme sonrası İsdemir Vakfı kurularak yüzde 11'lik pay bu vakfa devredildi ve vakıf tek muhatap kabul edildi. Vakıfta ortaklara İsdemir'den hisse dağıtmadı. Sadece kâr paylarını gösteren bir belge verildi. Ancak aradan geçen 10 yılda işçiler hisselerinden sadece 110 lira kâr payı alabildi. Şirkete doğrudan ortak olamadı. Yüzde 11'lik hisseleri yüzde 7'ye düştü. Meydana gelen tartışmalardan sonra haksızlığa uğradıklarını iddia eden işçiler dernek kurdu, hukuk savaşı başlattı. İsdemir Çalışanları Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Özarslan, 2002-2010 arasında İsdemir'den vakfa aktarılan miktarın sadece 25 milyon lira olduğunu söyledi. "Bizim İsdemir raporlarından yaptığımız tespite göre ise bu rakam asgari 70- 80 milyon. Aradaki 45-55 milyon TL farkın akıbeti meçhul" diyen Özarslan, bugüne kadar ortaklara sadece 110 liralık kâr payı dağıtıldığını, 2010'da kişi başı 310 TL'lik pay almaları gerektiğini bunun da 2012'de verileceğini söyledi. İsdemir yöneticileri ise Özarslan'ın iddialarına "Konu çalışanlarla vakıf arasında" diyerek yanıt vermedi. İsdemir Vakfı yetkilileri, 2006'daki 151 milyon TL'lik kârın sermayeye eklendiğini diğer yıllarda da şirketin zarar ettiğini aktardı. Yetkili, "Neden hisseleri dağıtmıyorsunuz?" sorusunu "Mahkeme kişilerin ortaklık pay defterine tescil talebini red etti. Şu an sadece yararlanma hakları var" dedi. Yetkili, 2010'a ait 73 milyon TL kârın neden ortaklara 2012'de dağıtılacağını ise, "Genel Kurul kararı böyle" diyerek yanıtladı. Uzmanlara göre, İsdemir'de yaşanan sorun özelleştirme uygulamasından kaynaklanıyor. İsdemir'de vakıf üzerinden kâr payı senedi verildiği ve ortaklar pay defterinde görünmediği için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) denetiminin kapsamı dışında bulunuyor. Özarslan, özelleştirme sonrasında çalışanlara verilen yüzde 11'lik hissenin yüzde 7'ye indirildiğini de öne sürdü. İSDEMİR'de yüzde 11'lik hissenin önce 6 bin kişiye dağıtıldığını daha sonra mahkeme kararıyla bu sayının 11 bine çıktığını anlatan Özarslan, "Sermaye arttırımı sonrası hisseler yüzde 7'ye düştü. Kârları 'yatırım yapıyoruz' diye vermiyorlar. Genel Kurul'a katılamadığımız için ne oluyor bilmiyoruz. Konu ile ilgili Özelleştirme İdaresi, Sermaye Piyasası Kurulu gibi bir çok kuruma başvurduk. Suç duyurusunda bulunduk. Burada asıl sorunun Özelleştirme İdaresi'nde olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ihale sonrası taahhütler yerine geldi mi? Girişimlerimiz taleplerimize rağmen bakmadılar" dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
üretimden gelen payımızı alamıyoruz
ii çalışmalar hisse senetlerimizin sahte olduğu konusunda duyum aldık avukatlarımız aracılığıyla aldığımız hisselerin avukatlar aracılığıytla değilde nedene isdemir tarafından verilmediğide sorulan sorular arasında madem isdemir zarar ediyorda neden iflas etmiyor babasının hjayrınamı bazı karanlık eller yardımmı ediyor peki isdemir zarar ediyorda yeni yapılan inşaat sahalarıda ne yin nesi isdemir içerisinde yeni yapılanmalarda nereden geldi sorusu ayrı bir eleştiri konusu oldu bende bence hisse sahiplerinin kar paylarının verilmesi gerekir başbakanı ve ilgili kurumları buradan göreve davet ediyorum mağduriyetimiz bir an önce giderilmelidir.hakkımız olan %11 lkik hisse lerimiz % 8.44 olarak verildi nedeni hala açıklanmadı.yani 8444 lot olarak kabul ediliyor büyük haksızlık olduğu kanaatindeyim.her sene şu zamanda verilecek deniliyor ama ortada hiçbir muhattabi bulamıyoruz.bırakında demirçelik işini hisse sahipleri yapsınlar bakın bakalım zararmı ediyormuş karmı ediyormuş görelim.
arkadaş benim hakkımolan paramı ödeyin bizi kndırmayın
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (22:19)