E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİş Yatırım 6 aylık karını açıkladı---

İş Yatırım 6 aylık karını açıkladı

İş Yatırım 6 aylık karını açıkladı
05 Ağustos 2014 - 15:38 borsagundem.com

Altı aylık dönemde yıllık %49 artış ve %17 özkaynak karlılığı ile 34,8 milyon lira kâr gerçekleşti.

2014 yılının altı aylık finansal sonuçlarını açıklayan İş Yatırım Menkul Değerler (ISMEN), küresel para politikaları, yurt içi ve yurt dışı yoğun siyasi gündem ile para ve sermaye piyasalarında meydana gelen oynaklıklara rağmen farklı faaliyet alanlarından gelir elde etme özelliği ve stratejik konsolidasyon yapısı ile büyümeye ve kâr açıklamaya devam etti. İş Yatırım’ın ikinci çeyrek konsolide net kârı; ilk çeyreğe göre %493 ve önceki yılın aynı dönemine göre %154 artarak 29,8 milyon lira olurken, altı aylık dönemde yıllık %49 artış ve %17 özkaynak karlılığı ile 34,8 milyon lira kâr gerçekleşti.

İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Farklı faaliyet ve bölgelerden gelir elde etme yeteneğimiz, etkin risk yönetimi sistemimiz ve kurumsal yönetim anlayışımızla, yurt içi ve yurt dışı yoğun siyasi gündem ile faiz oranları, döviz kuru ve sermaye piyasalarımızda yaşanan bütün çalkantılara rağmen yılın ilk altı aylık döneminde finansal performansımızı başarılı bir şekilde devam ettirdik. Bu başarıda şirketimizin solo performansının yanı sıra, stratejik konsolidasyon yapısının da katkısı büyüktür.

Yılın ikinci çeyreğinde elde ettiğimiz kâr, İş Yatırım’ın tarihi en yüksek ikinci çeyrek kârı olup aynı zamanda, bütün çeyrekler içinde ikinci en yüksek karıdır. Yılın ilk altı ayında sağlanan %17 özkaynak kârlılığı ve ISMEN’in bugün itibarıyla yatırımcısına kazandırdığı %13’lük getirinin başta ortaklarımız olmak üzere bütün menfaat sahiplerimiz için memnuniyet verici olduğunu düşünüyorum. ISMEN, halka arzından bu yana yıllık ortalama %17,5 özkaynak kârlılığı ve %5 temettü verimliliği ile yatırımcısına istikrarlı bir şekilde kazanç sağlamıştır.
Küresel para politikalarının Türkiye ekonomisini desteklemeye devam etmesinin beklendiği önümüzdeki dönemlerde, ülkemizde olumlu yönde seyreden temel makro-ekonomik görünüm de dikkate alındığında, cazibesi daha da artacak sermaye piyasalarının birçok alanında lider konumda olan İş Yatırım’ın yılın geri kalanında da başarılı performansını devam ettireceğine inanıyorum. Bağlı ortaklığımız Camiş Menkul Değerler A.Ş.’nin Haziran ayında bünyemize katılmasının ardından yaratılacak sinerji ise, bu inancımı daha da güçlendiriyor.

Buna ilave olarak, uyum sürecinin Temmuz 2015’te tamamlanacağı yeni sermaye piyasası düzenlemeleriyle birlikte aracılık sektöründe gerçekleşmesi beklenen konsolidasyonun da, kurumsal itibarı, uzman insan kaynağı, yaygın satış ağı ve teknik altyapısının verdiği güçle İş Yatırım’a orta ve uzun vadede önemli kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

332 milyon liralık çıkarılmış sermayeye sahip olan İş Yatırım’ın özkaynak büyüklüğü, halka arzından bu yana geçen 7 yılda ortaklarına ödediği ve halka arz gelirinin %122’sine karşılık gelen toplam 122 milyon TL nakit temettüye rağmen, geçen yılın aynı dönemine göre %14 artarak 534,4 milyon lira olarak açıklandı. İş Yatırım’ın yıllık bazda %15 artarak 5 milyar liraya yükselen aktif büyüklüğü ise sektörün toplam büyüklüğünün üçte birinden fazlasını temsil ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)