E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yılın ilk 6 ayında 1 milyar 476 milyon TL net kâr elde eden Türkiye İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 147 milyar 891 milyon TL’ye ulaştı. İş Bankası 90 milyar TL’ye ulaşan mevduat ve 77 milyar TL’ye ulaşan kredi hacmiyle özel bankalar arasında her iki alanda da sektör liderliğini sürdürdü. The Banker tarafından yayınlanan “Dünyanın En Büyük 1.000 Bankası” listesinde 100. sırada yer alarak, ilk 100 içindeki tek Türk bankası olan İş Bankası, yılın ilk yarısında elde ettiği sonuçlarla Türkiye’nin en büyük özel bankası olma unvanını korudu.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yılın ilk altı ayına ilişkin sonuçlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; İş Bankası’nın yılın ilk altı aylık döneminde aktif büyüklüğünü yılsonuna göre yüzde 12,2 oranında artırarak 148 milyar TL, özkaynaklarını ise yüzde 5,9’luk artışla 18 milyar TL seviyesine çıkardığını, Banka’nın net dönem kârının ise 1 milyar 476 milyon TL düzeyinde gerçekleştiğini belirtti. Bali, “The Banker tarafından yayınlanan “Dünyanın En Büyük 1.000 Bankası” listesinde 100. sırada yer alarak ilk 100 içindeki tek Türk bankası olan İş Bankası, yılın ilk yarısında elde ettiği sonuçlarla Türkiye’nin en büyük özel bankası olma unvanını pekiştirmiştir” dedi.
Sektörün en çok kredi veren bankası
Sektörün en çok kredi veren bankası olma unvanını da sürdüren İş Bankası’nın kredi hacmi, yüzde 19,5 oranındaki artışla 77 milyar TL’ye yükseldi. Bu dönemde Banka’nın ticari kredileri yüzde 21,3, tüketici kredileri ise yüzde 17,4 oranında büyüdü. Banka, güçlü mali bünyesinin verdiği imkân çerçevesinde bu dönemde de takibe intikal eden kredilere yüzde 100 karşılık ayırdı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, kredi hacmindeki gelişimini seçici ve ihtiyatlı yaklaşımı yanında alınan ekonomik tedbirleri de gözeterek sürdürecek olan Banka’nın, önümüzdeki dönemde de reel sektörün en büyük destekçilerinden biri olacağını söyledi.
Mevduatta tasarruf sahiplerinin birinci tercihi
İş Bankası, özel bankalar arasında lider olduğu bir diğer kalem olan mevduatta da yüzde 2,0’lık artış sağlayarak mevduat hacmini 90 milyar TL’ye çıkardı. Mevduat hacmi içinde en önemli paya sahip olan Türk Parası tasarruf mevduatında ise bu dönemde yüzde 5,7’lik artış gerçekleştirildi.
1 milyar 476 milyon TL’lik net dönem kârı
Kredi hacmindeki büyümeye paralel olarak kredilerden alınan faizler kaleminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,3 oranında artış sağlayan Banka’nın toplam faiz geliri yüzde 3,3 oranında artarak 5 milyar 31 milyon TL, net faiz geliri ise 2 milyar 195 milyon TL oldu. Bu dönemde, komisyonlu işlemler ve diğer gelirler yanında iştiraklerden elde edilen temettü gelirleri de Banka’nın sonuç rakamlarına katkı sağladı.
Tedbirlerin etkileri daha çok hissedilecek
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali açıklamasının sonunda, “Daralan marjlar ve rekabet koşulları yanında ekonomiyi bir miktar soğutmaya dönük tedbirlerin etkilerinin daha da hissedileceği önümüzdeki dönemde, İş Bankası sektördeki ağırlığına uygun bir şekilde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir” dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:18)