E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan Suudi Prens'e sert yanıt---

İran'dan Suudi Prens'e sert yanıt

İran'dan Suudi Prens'e sert yanıt
31 Mart 2018 - 16:57 borsagundem.com

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, "Muhtemelen 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız" diyen Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı sert dille eleştirdi

Suudi Arabistan eliaht Prensi Selman'ın İran'a savaş ilan eden sözlerinin ardından İran'dan cevap gecikmedi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, "Hayali gerçekle karıştıran ve savaş hayalleri kuran bu deneyimsiz zıpçıktı, ya savaşın ne olduğunu bilmiyor ya da tarih okumadı veya maalesef akıllı birisine danışmadı" dedi.

Kasımi, Suudi Veliahtı'nın sarf ettiği sözler için 'küstahça ve anlamsız' nitelendirmesinde bulundu.

ABD temasları kapsamında Wall Street Journal'a konuşan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ''İran'la askeri çatışmadan kaçınmak için bunu başarmalıyız, eğer bunu başaramazsak muhtemelen 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız'' ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhsin Hatipoğlu01 Nisan 2018 00:40

    Müslümanı Müslümana kırdırıyorlar.Irak iran yıllarca savaştı silaha harcadıkları para trilyonları buldu ölenler hepsi Müslüman.Ortadoğu da aynı film Müslümanlar savaşıyor,silahlar satılıyor ölenler Müslüman birileri film izliyor.

  • Sdk 31 Mart 2018 23:46

    Bu Salman malı kral olursa Suudileri bitirir... 1 aydır amerikanın çöplüğünde konuşuyor

  • Ali31 Mart 2018 22:58

    Yeni yetme ağzının payını almış,

  • cezmi31 Mart 2018 21:51

    asla irana saldıramaz boşa sallıyor bugüne kadar ne abd ne israil bunu yapamadı sudilermi yapacak

  • demirkan 31 Mart 2018 18:31

    ABD UŞAĞI TOY KÖPEK. KENDİNİ NE SANIYOR. ABD SANA SİLÂH SATIYO. YOKSA NE YAPACAK ABD SANA.

  • bir yorum31 Mart 2018 18:06

    Salman amerika ve ingilizlerle anlaştı.İrana saldırması mümkün.Amerika ve ingilizler böyle istiyor.Şu anda amerika ve ingilizler anlaşmış durumdalar ve yeni dünya düzenine doğru bir yol haritası çizdiler o yol haritasına göre artık dünyayı ikisi yönetecek.Hep onların dediği olacak.Rusyaya saldırmaları Rusları devredışı bırakmak istemelerinden kaynaklanıyor.Artık bundan sonra amerika ve ingilizler var zaten diğer devletler onların dediğini harfiyyen yerine getiriyor.Biz de bu ülkelerle birlikte hareket etmek zorunda kalacağız kuvvetle muhtemel.Yoksa başımıza üşüşürler.Bize irana yaptıklarının daha fazlasını yaparlar.İranın en azından petrol ve doğal gazı var bizim böyle enerji kaynaklarımız yok.