E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Dünyanın İran’a uyguladığı ambargonun kaldırılmasından sonra yapılan ilk uluslararası konferansı Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi, Tahran Üniversitesi Enerji Yönetimi ve Planlama Araştırma Enstitüsü ile İran Sanayi ve Ticaret Odası Eğitim Enstitüsü tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.
Türkiye-Rusya-İran birlikteliğinin yanı sıra, özellikle enerji ekonomisinde stratejik hale gelen Türkiye-İran birlikteliği açısından önemli bir adım olan 1. RIE Uluslararası Konferans’ında “İran’a Yatırım Yapmak” ve “Altın Enerji Kapısı” konuları görüşüldü. Konferansa; Eski İran Enerji Bakanı Hamid Chitchian ve İran enerji ve yatırım şirketlerinin CEO’larının yanı sıra, İngiltere ve İsviçre’den de konuşmacılar katıldı.
100 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMA DAVET
İran Petrol Bakan Danışmanı Amir Talebian, ABD ve BM ambargosundan dolayı enerji alanında planlanan 100 milyar dolarlık 6 önemli proje yatırım için Türk özel sektörünü davet etti. Talebian, “Petrol ve doğalgaz sektöründe 6 öncelikli proje belirledik. Bunun için 100 milyar dolarlık yatırım ihtiyacı bulunuyor. Türkiye hem tarihten gelen ilişkileri hem de son dönemde kurulan yüksek diyalog kapsamında İran’ın en büyük destekçilerinden biri. 100 milyar dolarlık yatırımda Türkiye ile birlikte hareket etmelerinin bölgesel ve küresel anlamda etkiler doğuracağına inanıyoruz” dedi.
İRAN DOĞALGAZI TÜRKİYE ÜZERİNDEN TAŞINABİLİR
Tahran Üniversitesi Enerji Planlama Enstitüsü Başkanı Seyed Hossein Iranmanesh ise konferansta şu değerlendirmede bulundu: “İran doğalgazının Türkiye’den geçecek boru hatları üzerinden Avrupa pazarlarına sunulmasını da masadaki seçeneklerden biridir.
‘TÜRKİYE KAYNAKSIZ AMA ANAHTAR ÜLKE’
Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi Direktörü ve Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu konferansta katılımcıların enerji alanında Türkiye-İran ilişkilerine yönelik izlenimlerini Yeni Şafak’a değerlendirdi. İran’daki enerji projelerinin önemine dikkat çeken Kumbaroğlu, “Türkiye; doğal kaynakları olmamasına rağmen hem doğal kaynak sahibi ülkelere hem de bu kaynağı talep eden ülkelere çok yakın. İran’da kaynak var ancak pazarları bulunmuyor. Bu durum çok güzel bir işbirliğini beraberinde getireceğine ilişkin İranlı yetkililerin inancı tam” dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
He şöyle.. iranla Türkiye ekonomi olarak birleşirse ne abd kalır ne rusya ne israil
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (09:33)