E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİnşaatta 7 milyar dolarlık fırsat---

İnşaatta 7 milyar dolarlık fırsat

İnşaatta 7 milyar dolarlık fırsat
05 Şubat 2011 - 12:59 borsagundem.com

Türkmenistan, 2011 yılında müteahhitlik sektörüne 7 milyar dolar pay ayırdığını açıkladı

Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov başkanlığında yapılan bakanlar kurulu toplantısında, inşaat işlerinden sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Deryageldi Orazov, sektör ile ilgili raporunu sundu.
Bu sene bağımsızlığının 20. yıl dönümünü kutlayacak olan Türkmenistan'da 350 kadar tesisin açılışının yapılacağını belirten Orazov, özellikle yol ve köprü inşaatlarının hızla sürdürüldüğünü söyledi.
Raporu değerlendiren Türkmen lider Berdimuhamedov, 2010 yılında inşaat sektörüne 4 milyar 800 milyon dolar para ayırarak, irili ufaklı 120 tesisi hizmete açtıklarını kaydetti. Bu sene ise söz konusu sektöre 7 milyar dolar pay ayıracaklarını duyuran Berdimuhamedov, halihazırda ülkesinde Avrupa'nın ve Asya'nın ileri gelen inşaat şirketlerinin faaliyet gösterdiğini ifade etti.
Öte yandan Berdimuhamedov, 2011 yılında ülkesinin bağımsızlığının 20. yıl dönümüne yetiştirilmesi öngörülen projeler için vergi muafiyeti kararını imzaladı. Bu kararın sadece 2011 yılını kapsadığı açıklandı. İnşaat sektöründe taşımacılığı geliştirmek amacıyla da 290 adet yük treni alınması kararlaştırıldı.
Türkmenistan'da Türk işadamları başta inşaat sektörü olmak üzere gıda, tekstil, eğitim, mobilya, ulaşım gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor. Türk şirketleri, Türkmenistan'da son 20 yıl içerisinde 650'den fazla proje üstlendi. Bu projelerin toplam bedeli 20 milyar doları aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİIŞIK.07 Şubat 2011 00:48

    hükümetimize helal olsun bütün dünya ülkeleri arasında mekik dokuyup türkiyeye iş getirmeye çalışıyorlar.muhalefet partileride iyi giden işlere çomak sokmaya çalışıyorlar.sizler neyaparsanız yapın biz millet olarak iyi çalışanların her zamansonuna kadar destekleyeceğiz.TÜSİAD.bile hükümete destsk veriyor bu ülkenin işveren kişiliğe sahip insanları sizlerden 100.binkat dahaiyi.birgünde çıkıp sayın başbakanım bizde buülke için böyle bir çalışma başlattıkişte milleti huzurundada açıklıyoruz.bundan sonra ülkemiz için iyi birşeyler yapmak için beraber çlışalım DEMEYE YÜREĞİNİZ YOKMUUUUUUUUUUUUUUUU