E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİnovasyonla başarıyı yakalamanın sırları---

İnovasyonla başarıyı yakalamanın sırları

İnovasyonla başarıyı yakalamanın sırları
11 Nisan 2012 - 16:37 borsaningundemi.com

İnovasyon üstadı Bilal Kaafarani ile strateji danışmanı Jane Stevenson’ın birlikte kaleme aldıkları “Sürüden Ayrılmak” Türk iş dünyasıyla buluşuyor.

Sürüden Ayrılmak
Yazanlar: Bilal Kaafarani & Jane Stevenson
Çeviren: Yeşim Seber
İş Dünyası
244 sayfa
26 TL
“Sürüden Ayrılmak: Büyük liderler sürdürülebilir büyümeyi yakalayan inovasyonu nasıl yaratırlar?”
İnovasyonla başarıyı yakalamak için “sürüden ayrılmanız” gerekiyor! İnovasyon liderliği alanının öncülerinden Bilal Kaafarani ile dünyanın önde gelen strateji danışmanlarından Jane Stevenson’ın birlikte yazdıkları Sürüden Ayrılmak adlı kitapta, piyasadaki diğer örneklerden neden ve nasıl ayrılmak gerektiği, kurumsal ve bireysel başarı örnekleriyle anlatılıyor.
50’si CEO olmak üzere dünyadaki dev şirketlerin üst düzey yöneticileriyle yapılan görüşmeleri temel alan kitap, devrim niteliğindeki inovasyonlara ve bunları destekleyip geliştiren liderlere benzersiz bir bakış açısı getiriyor. Diğerlerinden farklılaşarak yaratılan inovasyonun, sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirebilmek ve şirketlere değer kazandırmak için benzersiz bir strateji olduğunu öne süren yazarlar, inovasyonlara öncülük eden firmaların ve bunları destekleyen liderlerin deneyimlerini örnek göstererek ortaya koydukları tezi destekliyorlar.
İnovasyon temelinde iş dünyasına yeni bir vizyon sunan Sürüden Ayrılmak, bu alandaki başarının farklı türlerinin nasıl hayata geçirebileceğini anlatırken, sadece inovasyon prensiplerini belirlemekle kalmıyor, sürdürülebilir büyümenin yolunu da gösteriyor. Ayrıca “İnovasyon için ne tür bir liderlik gerekiyor?” sorusunun yanıtını da veriyor; Benjamin Franklin, Henry Ford gibi tarihi inovasyon liderlerinin başarı öykülerini aktarıyor.
Kaafarani ile Stevenson’ın ortak deneyim ve gözlemlerini yansıtan kitap, yaratmaya dair bir mesele olduğu kadar risk yönetimiyle de ilişkili olan inovasyon kavramını dört kategoride ele alıyor: Dönüşümsel inovasyon, kategori inovasyonu, pazar inovasyonu ve operasyonel inovasyon. Global iş dünyası içinde giderek ön plana çıkan bu alanda Skype’den Emirates’e Apple’dan Estée Lauder’a kadar farklı kuruluş ve sektörlerden başarı hikâyeleri Türk işadamlarına nasıl bir lider olmaları gerektiği konusunda çok önemli ipuçları veriyor. İş dünyasıyla ilgili herkes için ilgi çekici ve zihin açıcı bir çalışma.
KİTAPTAN
Tarihte inovasyonun adeta olmazsa olmaz kuralına dönüştüğü bir dönem varsa, bunun günümüz dünyası olduğu söylenebilir. Artık tüketicilerin evlerini ilk Frigidaire’lerle, garajlarını yeni Craftsman araç gereçleriyle ve ikinci otomobillerle doldurduğu o eski günlerde yaşamıyoruz. 21. yüzyıldayız ve insanlık tarihinde daha önce tüketicilerin bu denli büyük bir mal ve hizmet bolluğuyla, bu kadar çok seçenekle ve satın alma yöntemiyle karşı karşıya kaldığı bir dönem daha yaşanmamıştı. Baş döndürücü bir bombardımana maruz kalıyoruz ve çoğu insanın gözünde mal ve eşya biriktirmek artık eski önemini yitirdi. Bu tavrın ardında yatan sebepler ise fazlasıyla basit: Gelişmiş dünyanın büyük bölümünde insanlar artık ihtiyaç duydukları şeylerin çoğuna sahipler, ama istedikleri şeyler değişim geçirdi. (…)
İş dünyası da bir değişimden geçiyor. Günümüzde şirketler, gerçek inovasyonu, liderlerin kariyerleri açısından her zamankinden daha riskli hale getirecek şekilde, üç aylık dönemler bazında değerlendiriyorlar. Basında ve yönetim katında fazla görünür olma hali ve sosyal medya, herkesi başkaları hakkında fikir yürütür hale getirdi, bu yüzden ister gerçek, ister öyle algılanmış olsun hiçbir yanlış adım ya da hatalı davranış uzun süre fark edilmeden kalamıyor. (…)
Tüm bunlara rağmen, dünyayı yerinden oynatacak yeni fikirlere ve sürdürülebilir büyümeyi harekete geçiren inovasyon projelerine yönelik talep her zamankinden daha fazla. Doğrusu, “ya inovasyon yap ya da öl” düsturu 21. yüzyıl anonim şirketlerinin milli marşı haline geldi. Bir üst düzey yönetici bize “Acaba iş dünyası bir ölüm sarmalına mı girdi?” diye sordu. Bu soruya evet cevabını vermekte tereddüt etmiş olsak da, pek çok şirketi –her ne kadar bu kucak açmaya dair engeller önem taşısa da– inovasyona kucak açmamaları halinde karanlık bir geleceğin beklediği gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor.
İnovasyon, tanımlanması güç bir kavramdır, ancak kesin olan tek şey, onsuz yaşayamayacağınız gerçeğidir. Eğer bir şeyin gerçek anlamda ne olduğunu kavrayamazsanız, onu gerçekleştirmeniz mümkün olmaz. O halde, inovasyon nedir?
YORUMLAR
Jane Stevenson ile Bilal Kaafarani vaka çalışmalarından ve gerçek örneklerden yola çıkarak inovasyondaki eksik halka olan, çalışanlarınızın potansiyelini en üst seviyede kullanma çabasını tanımlamışlardır. Bu kitap bize şirketlerin mükemmelliği nasıl yakalayabileceğini gösteriyor.
JOEL KURTZMAN, Milken Institute and Wharton’s SEI Center for Advanced Studies in Management, işletme kitaplarının yazarı.
Stevenson ile Kaafarani geleneksel düşünce tarzında “sürüden ayrılarak” inovasyona bakışımızı sonsuza dek değiştirecek güçlü bir tez yaratmayı başarmışlar.
JUDITH GLASER, CEO; Creating We ile DNA of Leadership eserlerinin yazarı.
-Harika bir kitap! Sürüden Ayrılmak inovasyonu ustalıkla tanımlıyor ve büyüme açısından doğru kültürün yaratılmasında inovasyonun kritik rolünü belirliyor.
MARCO JESI, Limoni Profumerie S.P.A. Yönetim Kurulu Başkanı
YAZARLAR HAKKINDA
BİLAL KAAFARANİ
Yıldız Holding Global İnovasyon Grup Başkanı ve North Star İnovasyon Şirketi’nin Yönetim Kurulu başkan yardımcısıdır. Aynı zamanda, beslenme bilimiyle ilgili, özellikle Türkiye’de ve komşu bölgelerde, kamudaki bilinci artırma amacıyla 2009 yılında kurulan Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nın (GAV) Bilim Kurulu üyesidir. Bilal Kaafarani, Yıldız Holding şirketlerindeki değer zincirine inovatif düşünceyi yerleştirmek için liderlik yapmaktadır. Buna ilaveten, tüketici talepleri doğrultusunda yeni kategoriler oluşturmak için tüm paydaşlarla çalışmaktadır.
Kaafarani global inovasyon yöneticisi olarak P&G, Kraft, FritoLay, Pepsico International ve Coca-Cola’da çalıştı. Kaafarani’nin liderliğinde geliştirilen ana inovasyon platformları arasında Coca-Cola’nın çığır açan Freestyle içecek ekipmanı, Glaceau’nun Vitamin Water’ın uluslararası açılımı, Maid Supermilky Pulpy, Simply Orange’ın yeni meyve suyu ürünleri, Frito Lay’s’in Cheetos, Doritos ve Ruffles ürünlerinde doymuş yağ kullanımı yerine oleik yağlara (ayçiçeği yağı) geçişi, Sensations, Artesana ve Sun Chips ürünlerinin geliştirilmesi; Kraft Natural Cheese, Jell-O, TANG, Philadelphia Cream Cheese, Toblerone, Milka ve Altoids gibi markalarda pazar inovasyonları ve “Kraft Free” etiketi altında çok başarılı yağsız birçok ürünle kategori inovasyonunu sayabiliriz.
Bilal Kaafarani, Jane Stevenson ile beraber Sürüden Ayrılmak: Büyük Liderler Sürdürülebilir Büyümeyi Yakalayan İnovasyonu Nasıl Yaratırlar? adlı kitabı yazdı. Bilal Kaafarani aynı zamanda BusinessWeek tarafından “25 İnovasyon Üstadı” arasında gösterildi ve dünyadaki en iyi markalardan bazılarıyla çalışma, birçok liderlik ve şirket kültürünü deneyimleme imkânına sahip oldu.
Bilal Kaafarani 2008 yılında Wayne State Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi onur listesine girdi. Akademik başarılarına ek olarak, gıda sektörü teknolojileriyle ilgili birçok çığır açan patente sahiptir. Kentucky eyaletinin Louisville şehrinde 1961 yılında kurulan, Amerika’nın bireylere ve kurumlara sağlık sigortası hizmetleri veren en büyük şirketi Humana Corporations’ın İnovasyon Danışma Kurulu’nda görev almıştır.
JANE STEVENSON
Korn/Ferry International’da Yönetim Kurulu ve CEO Hizmetleri’nde başkan yardımcısı görevinde bulunmaktadır. BusinessWeek tarafından “Dünyanın En Etkili 100 Arama Danışmanı”ndan biri olarak gösterilen Jane Stevenson inovasyon liderliği alanının öncülerinden ve inovasyon ile genel yönetim trendleri ve konularındaki danışmanlığına başvurulan bir isimdir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)