E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'nin enflasyonu düştü---

İngiltere'nin enflasyonu düştü

İngiltere'nin enflasyonu düştü
13 Ağustos 2013 - 11:52 borsagundem.com

İngiltere'de tüketici fiyatları Temmuz ayında son 14 ayın zirvesinden gevşedi

İngiltere'de enflasyon, havayolu ücretleri ve giyim kuşam mağazalarındaki yaz indirimlerinin etkisiyle, Temmuz ayında son 14 ayın en yüksek seviyesinden gevşedi.
Tüketici fiyatları, Ulusal İstatistik Ofisi'nin bugün Londra'da yaptığı açıklamaya göre, Temmuz ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.8 yükseldi. Haziran ayında yüzde 2.9 artan tüketici fiyatları endeksinin, Bloomberg News'ün anketine katılan 35 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, yüzde 2.8 artış göstermesi bekleniyordu.
Öte yandan, yıllık çıktı fiyat enflasyonu da Temmuz ayında, petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle yüzde 5'e hızlanarak, Mart 2012'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.
Enflasyon hedefini yüzde 2 olarak belirleyen İngiltere Merkez Bankası, tüketici fiyatlarının gevşemeden önce birkaç ay daha mevcut seviyelere yakınında kalacağı tahmininde bulundu. İngiltere Merkez Bankası geçen hafta, ekonomik toparlanmayı sağlayabilmek için ileriye dönük rehberliğini açıklarken, fiyat istikrarı ve enflasyon hedefinin öncelik olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)