E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Arakan için flaş çağrı---

İngiltere'den Arakan için flaş çağrı

İngiltere'den Arakan için flaş çağrı
29 Ağustos 2017 - 21:55 borsagundem.com

İngiltere'nin Arakan'da yaşananlardan dolayı BM'yi acil toplantıya çağırdığı öğrenildi

İngiltere, Arakan'da yaşananları görüşmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşananları görüşmek için toplantı çağrısı yaptıklarını belirtti.

Rycroft, "İngiltere, Myanmar'daki durumu yarın görüşmek için BMGK'ye talepte bulundu. Arakan'da uzun süredir devam eden sorunların ele alınması gerekiyor. Tüm taraflara itidal çağrısı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Konsey'in konuyu yarın görüşmesi bekleniyor ancak BMGK Başkanlığından henüz toplantıya ilişkin resmi açıklama yapılmadı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de dün yaptığı açıklamada, Myanmar'ın Arakan eyaletinde "güvenlik operasyonu" sırasında sivillerin öldürülmesinden derin endişe duyduğunu açıklamıştı.

25 Ağustos'ta polis kontrol noktalarına yapılan saldırının ardından Myanmar güvenlik güçlerinin Müslümanlara yönelik düzenlediği geniş çağlı operasyonlarda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmiş, birçok kişi de evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osmanlı30 Ağustos 2017 09:17

    İngiltere katliamın önlenmesini istediği için değil kendi derin devletlerinin ortaya çıkmasını ya da teşhir edilmesini istemediği için böyle yapıyor. Bütün dünya ülkelerini o ülkelerin münafık ve satılmışları sayesinde kontrol edebiliyorlar.Türkiye çağrı yapıyor kimse duymuyor.Müslüman düşmanlarını Allah kahretsin.

  • Sözde kardeş30 Ağustos 2017 04:20

    Arabistan ve diğer arap ülkelerinden tık yok,yazık birlik yok,yazık

  • Ziya30 Ağustos 2017 00:51

    İngiltere katliamın önlenmesini istediği için değil kendi derin devletlerinin ortaya çıkmasını ya da teşhir edilmesini istemediği için böyle yapıyor. Bütün dünya ülkelerini o ülkelerin münafık ve satılmışları sayesinde kontrol edebiliyorlar.

  • ziya30 Ağustos 2017 00:12

    İngiltere derin devleti her türlü pisliğin arkasındadır. 1 ve 2. dünya savaşlarını çıkaran ve sona erdiren tüm afrika ve asya ülkelerinin kanını emen başkası değildir. Aslında Almanya ve Amerika devletlerinin içi boş olduğunu biraz dikkat ederseniz anlarsınız. Sadece İngiltere derin devleti var bunu iyi anlayın. feto ve pkk yı bu alçakalardan başkası mı kurdu.

  • misafir29 Ağustos 2017 23:31

    ingiltereyi beğenmiyosanız dünyada toplamı yalova kaymakamı kadar kale alınmayan müslüman dünyası çağrı yapsın? eğer insanların ölmesini engelleyecekse, isterse Kim-Jong bizzat müdahale etsin, neden gocunuyorsunuz?

  • Post layik 29 Ağustos 2017 23:30

    Her pisliğin arkasında kraliçe var . Paranın, adam almanın ,ülke bağlamanın, FED in ,vergisiz kara paranın ,sömürünün, işgalin ,ABD Kanada Hindistan ın ,AB nin zaafa uğratılmasının vs vs ... Zahiren bakarsan FETÖ yü ABD destekler halbuki örgütleyen İngiltere . Bu hakikatı devletimiz görüyor ah bir de muhalefet görse... diyemiyorum çünkü biliyor ama kabul etmiyor .

  • Mehmet Tunç29 Ağustos 2017 23:00

    Biz müslümanlar birbirimizi yediğimiz için çarçabuk yeniliyoruz keferelere

  • Sömürgeciler29 Ağustos 2017 22:58

    Bırakın bu ali cenviz oyunlarını

  • hasan29 Ağustos 2017 22:46

    Allahım ne hallerdeyiz. yardım et biz müslümanlara...

  • dsd29 Ağustos 2017 22:13

    Katliamı örgütleyen İng. mi? Yoksa bölgede bulunan değerli madenler yüzünden Çin ile abd çekişmesimi?

  • Post layik 29 Ağustos 2017 22:07

    Katliamı örgütleyen İngiltere . Şimdi de ...