E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
İngiltere’de kripto varlıklar, Birleşik Krallık Hükümeti’nin dijital paraların mülkiyeti, kullanımı ve ticareti konusundaki müsamahakar tavrının keyfini sürüyor. İngiltere’nin önde gelen bankalarının yüzde 50’sinden fazlası, dijital para birimi işlemlerini kolaylaştırıyor.
Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Cezayir, Bangladeş, Bolivya, Mısır, Endonezya ve Gana gibi dijital para birimlerinin yasaklandığı ülkelerden farklı olarak İngiltere, son derece değişken ve volatil olan dijital varlık sınıfı için kapılarını açık bırakıyor. Bunda İngiltere’nin, ülkeyi bir dijital varlık cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla kriptolar için düzenleyici bir ortam oluşturmaya çalışmasının etkisi olduğu kabul ediliyor. En önemlisi ise İngiltere’de kripto para borsaları aracılığıyla piyasaya giren yatırımcı sayısında da son dönemde belirgin bir artış görülüyor.
Bitcoinist’ten Christian Encila’nın haberine göre, bugün, dijital paralarla ilgilenen işletmelerin Finansal Yürütme Kurulu'ndan (Financial Conduct Authority - FCA) kayıt yaptırması ve onay alması gerekiyor. Bu, esas olarak, kara para aklamayla mücadelenin dijital varlık türleriyle ilgili şirketler tarafından da sıkı bir şekilde gözetilmesini ve bunlara uyulmasını sağlamayı amaçlıyor.
Ülkedeki bankalar ise dijital para birimleri konusunda oldukça açık fikirli bir tavır sergiliyor ve çoğu müşterinin alım satım platformlarıyla iş yapmasına izin veriyor.
Kripto dostu bankalar
Finder tarafından yakın zamanda İngiltere'deki 17 büyük bankayı içeren bir araştırma, katılımcı finansal kurumların yüzde 53’ünün müşterilerinin kripto borsalar gibi platformlarla etkileşime girmesine izin verdiğini gösteriyor.
Spesifik olmak gerekirse, Halifax, HSBC, TSB ve The Co-operative Bank dahil olmak üzere ankete katılan bankalardan 7'si, kripto para alım satım platformlarında yapılan transfer veya satın almalar için kredi ve banka kartlarının kullanılmasını güvenlik endişeleri nedeniyle yasaklama yolunu seçiyor. Azınlığı oluşturan bu finansal kurumların dışında kalan bankalar arasında ise 4’ünü kripto dostu olarak nitelendirmek mümkün gözüküyor.
Revolut, Monzo ve Starling gibi dijital bankalar, müşterilerinin İngiltere'de yasaklanmış olan Binance dışındaki kripto para borsalarından transfer ve para çekmesine izin veren gruba liderlik ediyor.
İngiltere kriptoya ısınıyor
İngiltere’de büyük bankaların dijital para birimlerine yönelik bu sıcak yaklaşımının zaten yüksek olan yatırımcı ilgisini artırması bekleniyor. Finder verileri, İngiltere’de dijital para birimlerinden herhangi birine sahip 4,1 milyon İngiliz olduğunu ve bunların yüzde 33'ünün piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'e sahip olduğunu ortaya koyuyor.
İngiltere’nin genelinde yüzde 8 olan kripto para sahiplik oranı, yüzde 15'lik küresel ortalamanın oldukça altında seyrediypr. Hindistan, yüzde 29'luk sahiplik oranıyla bu alandaki yarışın lideri konumunda bulunuyor.
Ülkede Bitcoin’in ardından Ethereum ve Dogecoin ile Cardano, en yüksek sahiplik oranına sahip kripto para birimleri olarak öne çıkıyor. İngiltere’de dijital para birimlerine yönelik sahiplikte erkekler ve kadınların oranı ise sırasıyla yüzde 72 ve yüzde 28 olarak seyrediyor.
ABD'de kriptoya yatırım yüzde 125 arttı
İnsanların çoğu kripto parayı anlamıyor
Kriptoda kapitülasyon dönemi sona mı eriyor?
Wall Street kriptoya girmeye hazırlanıyor
Wall Street felaket uzmanı: Kripto baharı kaçınılmaz
Kripto para endüstrisi kalıcılığını kanıtladı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (10:53)