E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de işsizlik düştü---

İngiltere'de işsizlik düştü

İngiltere'de işsizlik düştü
13 Kasım 2013 - 12:37 borsagundem.com

İngiltere'de işsizlik oranı 3. çeyrekte gerileyerek BOE'nin hedefi olan yüzde 7'ye daha da yaklaştı

İngiltere'de işsizlik oranı son zamanlarda gelen ekonomik güçlenme sinyalleriyle beraber 3. çeyrekte gerileyerek Bank of England'ın (BOE) belirlediği hedefe daha da yaklaştı. Ayrıca daha dar bir işsizlik göstergesi de Ekim ayında üst üste 12. ay geriledi.

Uluslararası İşçi Organizasyonu (ILO) tarafından belirlenen standartlara göre ölçülen işsizlik oranı yüzde 7.6'ya düşerek 2009 yılından bu yana en zayıf seviyeye geriledi. Bu rakam Bloomberg anketine katılan 30 ekonomistin tahmin medyanıyla paralel gerçekleşti. İşsizlik başvurusunda bulunanların sayısı ise geçtiğimiz ay 41,700'e düştü.

Pozitif rakamlar BOE Başkanı Mark Carney'in yeni ekonomik beklentileri açıklamasının öncesine denk geldi. Ekonomistler merkez bankasının büyüme beklentilerini artıracağını ve işsizliğin beklenenden daha çabuk yüzde 7 hedefine ulaşacağından dolayı bir faiz artışının tahmin edilenden daha yakın olabileceği görüşünü belirtiyorlar.

HSBC Holdings ekonomisti Simon Wells, "Daha güçlü toparlanmayla beraber Para Politikası Komitesi (MPC) ekonomideki yavaşlamanın beklenenden daha çabuk üstesinden gelinebileceği öngörüsüne varabilir. MPC çok büyük değişikliklerden uzak tutabilir kendisini çünkü bu, ekonominin arz tarafıyla ilgili önemli değişiklikler gerektirir" yorumunu yaptı.

Pound bu raporun ardından Londra saatiyle 09:51'de dolar karşısında yükselerek 1.5924 dolar oldu. 10 yıllık gösterge tahvil faizi ise değişmeyerek yüzde 2.8'de kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)