E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de işler yoluna giriyor---

İngiltere'de işler yoluna giriyor

İngiltere'de işler yoluna giriyor
05 Ağustos 2013 - 09:10 borsagundem.com

İngiltere'de ekonomik beklentiler yükseliyor, iş dünyası güveni artıyor

İngiltere'de iki ayrı anketin sonuçlarına göre ekonomik büyümeye dair beklentilerin önceki anketlere göre yükseldiği ve aynı zamanda küçük işletmlerin güveninin arttığı gözlendi.
İmalat sektörü birliği EEF tarafından yapılan açıklamada tüketici harcamalarının arttığı ve toparlanan güveninin ekonomide bu yıl yüzde 1.1 civarında büyüme getireceği ifade edildi. Yılın erken
dönemlerinde düzenlenen anketlerde büyümenin yüzde 0.9 olacağı öngörülüyordu.
GSYİH'da beklenen bu artışa karşın bu yıl İngiltere'de imalat sektörünün yüzde 0.7 oranında gerileyeceği önümüzdeki yıl ise yüzde 1.9 oranında büyüyeceği öngörüldü. Bununla birlikte işdünyası yatırımları beklenen yükselişi gerçekleştirmesi sektörü önümüzdeki yılda da sıkıntılı bir dönem yaşayabileceği ifade edildi.
İngiltere sanayi odası CBI ise küçük ve orta ölçekli işletmelerin Temmuz sonuna kadar olan üç aylık dönem için hayal kırıklığı yaratan bir performans sergilediklerini ancak önümüzdeki dönem için daha
parlak bir resim sergilediklerini belirtti. 
Nisan ve Temmuz döneminde hem yurt dışı hem de yurt içi kaynaklı siparişlerin gerilediği ve önceki dört çeyrek boyunca olduğu gibi bu yılın ikinci çeyreğinde de üretimin gerilediği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)