E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de ilk aşı 8 Aralık'ta yapılacak---

İngiltere'de ilk aşı 8 Aralık'ta yapılacak

İngiltere'de ilk aşı 8 Aralık'ta yapılacak
06 Aralık 2020 - 20:19 borsaningundemi.com

İngiltere'de kullanımına izin verilen, Türk bilim insanı Prof. Dr. Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği korona virüs aşısının 8 Aralık'ta yapılmaya başlanacağı bildirildi.

İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gelecek salı İngiltere tarihinin en geniş aşı uygulamasına başlanacağı belirtildi.

Ülkede, 50 farklı aşı merkezine dağıtılan aşıların, Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesinin (JCVI) 2 Aralık'ta yayımladığı öncelikler listesinde belirtildiği gibi ilk olarak bakımevinde kalanlar, bakımevi ve sağlık çalışanları ile 80 yaşın üstündekilere 8 Aralık'tan itibaren uygulanacağı kaydedildi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock,

8 Aralık'ta başlayacak aşılama programının "tarihi bir an" olduğunu belirterek, "Herkesi bu salgını bastırmak için üzerine düşeni yapmaya ve bu çok önemli çalışmayı gerçekleştirirken Ulusal Sağlık Servisini (NHS) korumak için yerel kısıtlamaları takip etmeye çağırıyorum." diye konuştu.

BBC'ye açıklamada bulunan İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumunun (MHRA) yöneticisi Dr. June Raine ise insanlara bu aşıya güven duymaları çağrısında bulundu.

Raine, MHRA'nın aşılar yapılmaya başlandıktan sonra da güvenlik sorunlarını dikkatlice takip edeceğine ve işlerinin hala bitmediğine dikkati çekti.

İngiltere, Pfizer-BioNTech aşısının kullanımına ilk onay veren ülke oldu

İngiltere'de Ulusal İlaç ve Sağlık Ürünleri Denetleme Kurumu (MHRA), Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği yeni tip korona virüs aşısının yaygın kullanımına 2 Aralık'ta izin vermişti.

Ulusal Ortak Aşılama ve Bağışıklama Komitesi (JCVI), ülkede toplu kovid-19 aşılamasına ilişkin "öncelikliler" listesi açıklamıştı. Buna göre, Aşılamanın öncelikli yapılacağı gruplar, bakım evinde kalanlar ve bakıcıları, 80 yaş üstündekiler ile sağlık çalışanları, 75 yaş üstündekiler, 70 yaş üstündekiler ve klinik olarak savunmasız olanlar, 65 yaş üstündekiler, 16-64 yaş arasında ölüm riskini barındıran hastalıklara sahip olanlar, 60 yaş üstündekiler, 55 yaş üstündekiler ve 50 yaş üstündekiler şeklinde sıralanmıştı.

Merkel: Tünelin ucunda ışık göründü

 

Almanya'da korona virüste acil durum alarmı

 

Yerli aşıda faz 2 çalışmaları başlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metallica 06 Aralık 2020 21:13

    'Kucuk gruplara yaptiklari calismalarla, aceleye getirerek pazardan pay kapma yarisina giristikleri asi mevzusunda firmalar, asilar milyonlarca insana yapildiktan sonra orta uzun vadede ortaya cikan ciddi yan etkiler sonrasinda kazanmayi planladiklari milyarlarca dolarin fazlasini asi yapilan insanlara odemek zorunda kalacaklar.' yazmistim 10 gun once. Firmalar kazanmayi planladiklari milyarlarca dolari garanti altina almak için yasal koruma istiyor. Firmalar urettikleri her asinin hesabini vermek zorundadir, bu insanliga karsi bir gorevdir. Asi uretimi firmalarin elinden alinarak asi operasyonlari BM, DSO gibi asi konusunda ticari amaci olmayan uluslararasi kurumlara verilmelidir. Asilar tum ulkere maliyetine verilmelidir. Asi teknolojileri tum ulkelerle ucretsiz paylasilmali, asi uretimi tum ulkelerde yapilabilir hale getirilmelidir.