E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de ekonomik yavaşlama olabilir---

İngiltere'de ekonomik yavaşlama olabilir

İngiltere'de ekonomik yavaşlama olabilir
09 Eylül 2015 - 15:38 borsagundem.com

Uluslararası kargaşa İngiltere’nin kapısına dayandı

İngiliz mallarının ihracatı Temmuz yüzde 9.2 ile 9 ayın en sert düşüşünü gösterdi. Söz konusu gerileme geniş tabanlıydı; ABD, İsviçre ve Çin Avrupa Birliği (AB) dışındaki düşüşlere öncülük etti. Kötü haber ise fabrika üretiminin yıllık bazda yaklaşık 2 yıldan bu yana ilk kez gerilemiş olması.

Veriler, İngiltere’nin ekonomik büyümesine yönelik risklere işaret ediyor. Avrupa’nın güçlenmekte zorluk çekmesi, Çin’deki yavaşlama, İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) faiz artırım görünümünü etkilemeye yeterli olabilir. BOE Guvernörü Mark Carney geçtiğimiz ay faiz artırım patikasının volatiliteye dayanabileceğini belirtti, Perşembe günkü Para Politikası Komitesi açıklaması panelin 8 üyesinin bunda hem fikir olup olmadığını gösterecek.

Londra’da UBS ekonomistlerinden David Tinsley, “Aşağı yönlü riskler kayda değer şekilde arttı. Bu geçici bir dönem olabilir ancak daha uzun süreli bir durum haline gelmesi olasılığı komitenin daha güvercin bir yönde ilerlemesine neden olabilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)