E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİngiltere verisi piyasaları güldürdü---

İngiltere verisi piyasaları güldürdü

İngiltere verisi piyasaları güldürdü
25 Nisan 2013 - 12:46 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, İngiltere ekonomisinin resesyondan kaçınmasından sonra hareketlendi

Sterlin dolar karşısında, İngiltere ekonomisinin üç dipli resesyondan kaçınmasının ardından son bir ayın en hızlı yükselişini gösterirken, İngiltere tahvilleri değer kaybetti. Avrupa hisse sentleri fazla değişmezken, yen değer kazandı ve altın son 10 günün en yüksek seviyesine çıktı.
Sterlin dolar karşısında yüzde 1.1 yükselerek, Londra saati ile 10:20'de 1.5436 Dolar seviyesine çıktı ve Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 10 yıl vadeli İngiltere tahvillerinin faizi dört baz puan yükselerek yüzde 1.72 seviyesine ulaştı. Japonya para birimi dolar karşısında, Maliye Bakanlığı'nın Japon yatırımcıların 19 Nisan ile biten haftada, altı hafta üst üste net yabancı tahvil satıcısı olduğunu açıklamasının ardından yüzde 0.3 yükselerek 99.22 seviyesine geldi. Altın, Rusya ve Kazakistan merkez bankalarının altın alımlarına devam etmesi ile birlikte yüzde 1.1 yükseldi. Gümüş yüzde 0.7 değer kazandı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'lik bir çıkış gerçekleştirirken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 tırmandı.
İngiltere ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0.3 daraldıktan sonra, bu yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 0.3 genişledi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, merkez bankasının yarınki politika gözden geçirmesinden önce, parasal genişlemenin iyi sonuçlar üretmekte olduğunu kaydetti. ExxonMobil Corp., Amazon.com Inc. ve 3M Co., bugün bilanço açıklayacak 50 Amerikan şirketi arasında yer alıyor.
Londra'da Mizuho Corporate Bank Ltd. Avrupa hedge fon satışları müdürü Neil Jones, "Sterlin daha yukarıda işlem görüyor ve yükselişin daha da sürmesini bekliyorum" dedi ve "İngiltere verisi, daha fazla para basma konusunda, tabuta diğer bir çivi daha çaktı" değerlendirmesinde bulundu.
Stoxx Europe 600 Endeksi erken saatlerdeki yüzde 0.2'lik kazancını geri verdi. Hollandalı telefon şirketi Royal KPN NV, 3 milyar euroluk (3.9 milyar dolar) hisse satışı koşullarını, hissenin piyasa değerine göre yüzde 62 iskontolu olarak belirlemesinin ardından yüzde 5 değer kaybetti. Avrupa'nın en büyük sigara üreticisi British American Tobacco Plc, gelir artışının tahminleri aşmasının ardından yüzde 2.2 ile son yedi haftanın en hızlı artışını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)