E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere Haziran'da referanduma gidiyor ---

İngiltere Haziran'da referanduma gidiyor

İngiltere Haziran'da referanduma gidiyor
22 Şubat 2016 - 16:29 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler akşam raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi


İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmayacağının oylanacağı referandumun 23 Haziran'da gerçekleştirileceğini açıkladı.Cameron, Cuma akşamı AB'yle varılan anlaşmayı aktardığı bakanlar kurulu toplantısı ardından bir basın toplantısı gerçekleştirdi.İngiltere lideri, referandumda AB'de kalınması için kampanya yürüteceğini belirtti. Kabinedeki bakanlar referandumda AB içinde kalınması ve AB'den çıkılmasının savunanlar olarak bölünmüş durumda.Cameron kabine üyelerinin seçimlerini kendilerinin yapacağını belirtiliyor.

Kerry: Suriye konusunda Lavrov ile anlaştık…

ABD Dışişleri Bakanı Jonh Kerry, Suriye'de ateşkes konusunda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile anlaştıklarını açıkladı.

Reuters'in haberine göre Jonh Kerry, Suriye konusunda Lavrov ile anlaşmaya vardı. Kerry, "Suriye'de ateşkesin şartları konusunda ön anlaşmaya vardık. Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçilebilir" ifadelerini kullandı. Geçici barış anlaşmasının hala detaylarla doldurulmakta olduğunu ifade eden Kerry, müzakere eden tarafların barışa çok yakın olduğunu iddia etti. 

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise Lavrov ile Kerry, telefonda Suriye'de ateşkesin olup olmayacağını ve şartlarını konuştuğunu duyurdu.

Davutoğlu Turizme Destek Paketini Açıkladı...

Başbakan Davutoğlu, Rusya ile yaşanan kriz sonrasında etkilenen Turizm sektörünü canlandırabilmek adına yeni teşvik paketini açıkladı. Başbakanın’ın yapmış olduğu açıklamalardaki önemli kısımlar şöyle:

Davutoğlu:Sektörle İstişare Ederek Turizm Eylem Paketi Hazırladık

Davutoğlu:A Grubu Seyahat Acentalarına Uçuş Başına Destek Verilecek

Davutoğlu: 2016 Yılında Destek Verilen Havaalanı Sayısını 6'ya Çıkardık Ve Desteğin Kapsamını Bütün Dünyadan Gelecek Turistlere Genişlettik

Davutoğlu: Turizm Sektöründe Kredilerin Dönüşünde Sorun Olursa Sektör Borçlarında Yeniden Yapılandırmaya Gidilebilecektir

Davutoğlu: Eylem Paketi İle Sektöre Doğrudan 255 Milyon Tl Hibe Desteği Sağlanıyor, Sektörün 284 Milyon Liralık Borcu Da Erteleniyor

Avrupa PMI Verileri Zayıf…

Avrupa tarafında açıklanan zayıf PMI verileri dikkat çekti.

Euro Bölgesi Bileşik PMI Endeksi Şubat'ta:52.7 (Beklenti:53.3 Önceki:53.6)

Euro Bölgesi İmalat Sektörü PMI Şubat'ta: 51.0 (Beklenti:52.0 Önceki:52.3)

Euro Bölgesi Hizmet Sektörü PMI Şubat'ta:53.0 (Beklenti:53.3 Önceki:53.6)

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)