E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSE) hükümetin İngiltere’nin, teknoloji şirketlerinde yaklaşan halka arz dalgasında Wall Street’le rekabet edebilmek için listeleme kurallarını revize etmek için hızlı davranması gerektiğini söyledi. 2018 yılından bu yana LSE’nin yönetiminde olan CEO David Schwimmer’dan gelen bu yorum, gelecek ay Eski Avrupa Birliği Komisyonu Üyesi Jonathan Hill’in şirketlerin listelenme kurallarının değerlendirmesini yayınlaması beklenirken geldi.
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında hükümet tarafından talep edilen çalışma, modern ekonomilerde çok daha büyük bir rol oynayan teknoloji gibi sektörleri İngiltere borsalarına çekmek için kuralların nasıl esnetilmesi gerektiğini inceleyecek. Teknoloji şirketleri ise son dönemde çoğunlukla ABD borsalarında yer almayı tercih ediyor.
Bazı kişiler İngiltere’de altın standartları koruma yanlısı olsa da diğerleri, halka arzlar için New York ve Hong Kong gibi rakip destinasyonlarla mücadele edebilmek için kurallarda radikal düzenlemeler gerektiğini düşünüyor.
Schwimmer Financial Times’a yaptığı açıklamada, “bence bu kuralları değiştirmeyi düşünmeye değer” diyerek, bu değişimin iyi düşünülerek yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Açıklamasının devamında, “doğru olanı yapmak ve hızlı davranmak için önemli olan bu çünkü halka arz gerçekleştirmek istiyorsanız, bu çok rekabetçi bir piyasa. Birçok seçeneğiniz var” ifadesini kullandı.
LSE Cuma günü veri sağlayıcısı Refinity’yi 27 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacak. Bu anlaşma sayesinde, 322 yıllık borsa, piyasa altyapısı ve finansal veri konusunda en büyük sağlayıcılardan biri haline gelecek. Schwimmer, LSE’nin tarihindeki en büyük şirket alımının “yatırım müşterilerimizle iletişim biçimimizi tamamen değiştireceğini” söyledi, ancak hisse işlemlerinin her zaman 31 milyar dolar değerindeki grubun önceliği olacağını ekledi.
İngiltere’nin borsa listeleme kurallarıyla ilgili tartışmaların birçoğu Londra’da yer alan üst düzey şirketlere yönelik kurallara odaklanıyor. Schwimmer ise mevcut kuralların genellikle bir kurucu ya da az sayıda yatırımcının sahip olduğu start-up şirketlerini, şirket hisselerinin minimum %25’ini satmaya mecbur bıraktığını, bu kuralın ise, halka arz adayları için engel yarattığını söyledi. Goldman Sachs’ın eski bankacısı aynı zamanda, iki sınıflı hisse yapılarının getirilmesini de destekliyor. Böylelikle şirket kurucuları, ABD’de olduğu gibi şirketlerinin kontrolünü ellerinde tutabilecekler.
Schwimmer, “bunlar halka arzını planlayan şirketler için önemli konular” dedi. Açıklamasının devamında, “İngiltere teknoloji şirketleri, fintek şirketleri, bilim ve biyoteknoloji şirketleri için harika bir ortama sahip. Bu şirketlerin diğer piyasalara yönelmesine neden olan bir düzenleyici rejimi desteklememeliyiz” ifadelerini kullandı.
Dev fon yöneticilerinin başı dertte
ABD'nin SPK'sından 'Gamestop' yorumu geldi!
Robinhood ve Reddit savaşı soruşturma altına alındı!
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (01:29)