E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere enflasyon rakamları---

İngiltere enflasyon rakamları

İngiltere enflasyon rakamları
12 Nisan 2016 - 08:51 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Günün en önemli verileri İngiltere tarafından açıklanacak enflasyon rakamları olarak görünüyor. Özellikle demir ve çelik fiyatlarında yaşanan sert düşüşler, İngiltere ekonomisini zora sokmuştu. Ardından gelen AB referandum haberi de İngiliz para birimi Sterlin’in değerinin dolar karşısında 1.40 seviyelerinin de altına kadar geri çekilmesine neden oldu. Son dönemlerde özellikle metal fiyatları başta olmak üzere emtiaların yükseliş sürecine girmesi İngiliz ekonomisini bir nebze olsun rahatlattı. Ardından Fed’in faiz arttırımı seçeneğini yavaşlatması ve ihtiyatlı davranacağını açıklaması da Sterlin/Dolar paritesinin yeniden 1.40 seviyeler üzerinde tutunmasını sağladı. Bugün açıklanacak enflasyon rakamları da İngiliz ekonomisinin yeniden toparlanmaya başlamasının sinyalleri olabilir. Emtia fiyatlarının son iki ayda yeniden yükselişe geçmesi özellikle ÜFE rakamlarında (ÜFE Yıllık Beklenti:%0.4,Ön ceki:%0.3)beklentilerin üzerinde bir rakamın gelmesini sağlayabilir. GBPUSD paritesinde dün başlayan yükseliş hareketinin, enflasyon rakamlarının da olumlu gelmesiyle birlikte devam ettiğini görebiliriz.

Teknik olarak günlük barların son 1,5 aydır 1.40 seviyesi üzerinde kapanış yapmaya devam etmesi olumlu bir sinyal. Ayrıca 20 ocaktan beri devam eden günlük grafikte Ters-Omuz –Baş-Omuz görünümünün de olduğunu hatırlatalım. Paritede 1.43 lü seviyelerden geçen 50 günlük üssel ortalamanın aşılması halinde yukarı yönlü hareketin güçleneceğini ve bir süre devam edebilecek yeni bir yükseliş trendinin başlayabileceğin i söyleyebiliriz. Paritede 1.40 seviyesi ana destek olarak takip edilebilirken, 1.4120 diğer bir destek noktası olarak izlenebilir. 1.43 ‘ün aşılması halinde ise 1.45-1.48 hedefleri sırasıyla takip edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)