E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisING UNİVERSAL'İ KIRAÇ DUNDAS'I ALDI---

ING UNİVERSAL'İ KIRAÇ DUNDAS'I ALDI

ING UNİVERSAL'İ KIRAÇ DUNDAS'I ALDI
06 Nisan 2008 - 11:15 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Haftalık Bülteni'nde, Standard Yatırım Menkul'ün çoğunluk hissesinin İnan Kıraç'ın sahibi olduğu Kök Finansal Yatırımlar'a devrine izin verildiği bildirildi.

Güney Afrika'nın aktifleri açısından en büyük bankası olan Standard Bank, Mart 2007'de aldığı Dundas Ünlü Menkul Değerleri bir yıl sonra İnan Kıraç'ın sahibi olduğu Kök Finansal Yatırımlar'a sattı. Standard Bank'ın bir yıl gibi kısa bir sürede aracı kurumunu elinden çıkarmasının ana nedeni olarak, umduğu hedeflere ulaşamaması ve global piyasalardaki çalkantı gösteriliyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Haftalık Bülteni'nde, Standard Yatırım Menkul'ün çoğunluk hissesinin İnan Kıraç'ın sahibi olduğu Kök Finansal Yatırımlar'a devrine izin verildiği bildirildi. Buna göre, Standard Menkul'ün yüzde 99.99'u Kök Finansal Yatırımlar'ın, yüzde 0.0082'si Suna Kıraç'ın, kalan hisseler eşit oranda Ümit Ertuğ Kumcuoğlu, Deniz Akkuş ve Zekai Terzi'nin oldu. Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İnan Kıraç, 2007 sonunda Kök Finansal Yatırımlar adlı şirket kurmuş ve daha önce JP Morgan Chase Bank Türkiye Genel Müdür Yardımcısı olan Ümit Kumcuoğlu'nu şirkete ortak yapmıştı. Bu arada, Oyakbank'ı alan Hollandalı ING de Universal Menkul'ü, geçen yıl Opus Menkul'ü Citigroup'a satan Büyükhanlı kardeşler ise Öncü Menkul'ü almak için anlaşmaya vardı. İki aracı kurumun satış fiyatının 1 milyon 750 bin dolar olduğu söyleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)