E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİnfo hisselerine dikkat!!!---

İnfo hisselerine dikkat!!!

İnfo hisselerine dikkat!!!
16 Aralık 2011 - 07:58 borsagundem.com

Ekim ayı başında 1.75 liradan halka arz edilen hissede yüklü ortak satışı geldi. Ardından piyasa dolandırıcılarının ismi kulislere sızdı

Ekim ayında 3 milyon 150 bin lot hissesi 1.75 lira seviyesinden satışa sunulan hisseler, yakın zamanda 4 liranın üzerine çıktı. Ardından 2.5 lira seviyelerine kadar düşen hisseler son günlerde yeniden tırmınaşa geçerek yeniden 4 lira sınırına dayandı. Ancak ardından ortak satışı haberi geldi. Ortaklardan Can Alp 1 milyon nominal değerli, Gülay Alp 63 bin 800 nominal değerli, Hikmet Alp 1 milyon 980 bin, Nil Alp 124 bin nominal değerli olmak üzere toplamda 3.167.800 lot hisse satışı için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvurdu. Bir kaç ay önce yaklaşık 3 milyon hissesi halka raz edilen İnfo Yatırım'da, kası bir süre sonra ortaklar neredeyse halka arz miktarı kadar satış kararı alması herkesi şaşırttı! 
Tahtada toplam 3 milyon 167 bin lot ortak satışı yapılacak. Bu arada belirttiğimiz gibi 1.75 liradan halka arz edilen hisseler bugün 3.5 lira seviyesinde... Yani ortaklar bu seviyeden satış yaparlarsa iki ay gibi önce yaptıkları halka arz fiyatının iki katına ellerindeki kağıtları piyasa sürecekler. Yani bizim masum yatırımcıyı halka arz fiyatının iki katı değerden ortak yapacaklar. 
Bu arada yüklü ortak satışı kararı sonrası hisseyle ilgili kulislerde söylentiler arttı. Piyasada 'Ceylan gibi seken Panda gibi masum görünüşlü" piyasa dolandırıcılarının hissede operasyon hazırlığı yaptığı bize ulaşan iddialar arasında...Borsa kulislerine sızan söylentilere göre bu hisseleri komisyon karşılığında piyasaya sürecek bazı isimlerle anlaşma yapılmış bile... Bu yüzden küçük yatırımcıların hızla yükselen hisseler konusunda temkinli olmaları öneriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • musa06 Ocak 2012 10:15

    avgyo hisselerine bakıp örnek alnız 7.50 liradan 0.80 kuruşa geldi...analizi iyi yapın hele hele sahibine bakın şirketin güven veriyorsa alın...avgyo da yüzlerce mepette yüzlerce avturda bir o kadar ağlayan var şu anda....

  • bırısı26 Aralık 2011 20:31

    XX krdes bısey sorucam ınfo yo mu

  • xx24 Aralık 2011 00:26

    ula zeki, YO dediğin neki, iki sandalye ve iki eleman sonra gelsin bedelli paraları, oh ne hoş,ya üç, beş, altı katına arz edilen şirketlere ne demeli, şen ortakları kime şikayet edeceksin, üçyüz elli şirketin künyesisni ezberledik, her gün ne takas bırakıyoz ne kap nede teknik, nede skolastik nede makd, nede bilanço ama 15 yıldır bir tl. bile kanamadım enflasyon ve develüasyonda yedi bitirdi inanın kanımız kurudu bu illeten uzak duran kurulur, giden göz nuruda cabası,

  • gekko19 Aralık 2011 20:29

    arkadaş bir ayakkabı alırken 50 yeri dolaşıp 40 saat pazarlık yaparsın ama hisse alırken bir saatini ayırıp neymiş neciymiş kar ediyor mu o fiyata değer mi vb.. gibi sorulara cevap aramazsın sonra da zarar edince ağlarsın. iğneyi başkasına çuvaldızı kendinize batırın.

  • borsacı19 Aralık 2011 15:01

    Eeeee hissenin fiyatı çıkıyo.Doping etkisi yaptı bu haberler. =:)

  • gerçek yatırımcı17 Aralık 2011 01:08

    Yorumları okudum. Bahsettiğiniz hisselere yatırım yapıyorsanız feryat figan etmenize gerek yok. Bak ben gidip memsa aldım. Paramın yarısından fazlasını kaybettim. Ağlamıyorum. Çünkü hakettim. Size de tavsiyem bir an önce İMKB 30'dan temettü veren şirketlere yatırım yapmanız. Ivır zıvır hisselerle uğraşmamanız.

  • kıllanan adam16 Aralık 2011 16:59

    borsagundem yazıp durdukça hisseye daha çok ilgi artışı oluyo sanki bence.sayın editör bunu da yayınlarmısınız.

  • gercekler16 Aralık 2011 15:37

    dyhol a gucu yetmez bu sitenin, bu sirketden 3-5 sakal alıp bu yazıyıda silerler. hersey karagoz-hacivat oyunu aslında...

  • broker16 Aralık 2011 12:53

    Organize işler bunlar. acilen göz altı pazarına alınmalı c grubuna böyle çok yüksek volatil hisselerde alınmalı. yapılacak çok iş var ama piyasa düzenleyicileri malesef uykuda. iş bilmezler işin başına getirilirse, işi bilenler piyasayı böyle sahiplenir.

  • KYatırımcı16 Aralık 2011 11:42

    DYHOL gibi dev bir holdingin hisseleri %70 civarında değer kaybederek yatırımcılarını perişan ediyor herkes susuyor, ama nedense yatırımcıların ilgi alanı dışındaki bir şirket için yatırımcılar devamlı olarak uyarılıyor.

  • murat16 Aralık 2011 11:04

    sorun şu ki RHEAG de tam tersi durum var...

  • DERWİSH16 Aralık 2011 10:35

    Ey Ahali, böle senetlerde gerekir. BU senetler olmasa. En çok yükselen düşen olmazki. Buna yorum yapmanın pek anlamı yok, Ya alacan yada almıcan. Ama Yorum yapanlarda sanırım Mağdur olanlar. En güzel Senet yükselen senet. Yapabiliyorlarsa, Bravo. Zorla aldıran yopk kimseye. Burası ANONIM, isteyen istediğine satar.

  • BORSA İMAJI ÇOK KÖTÜÜ...16 Aralık 2011 10:18

    ARKADAŞLAR BİT HİZMET ALIYORSUNUZ.. HİZMET VEREN VEDE DUZENLEYENLER DİYORSU ŞAHANEEEEEEE MUKEMMELLLLLLLL.... AMA KUCUK YATIRIMCIYA BAKIYORSUN HERKESLERIN DERDİ VAR... ŞİMDİ DİKKAT:::: "SEN KENDİ REKLAMINI YAPMA, KUCUK YATIRIMCI SENIN REKLAMINI YAPSIN" ***DUNYADA TREND.. BİREYLERİNM KALITELİ İŞLEMLERİ DİĞER BİREYLERE AKTARARAK, ONLARIDA BU KAZANCA DAVET ETMESİ, GUNULLU REKLAMINI YAPMASIDIR.. AMA BİZDEKİ KUCUK YATIRIMCI REKLAMI ÇOK KOTU, SOKAKDA HERKES BORSAY=SANAL KUMARHANE OLARAK ADLANDIRMAYA BAŞLAMIŞKEN, İLGİLİ RESMİ KURUMLARIN BİR TAKIM MEDYANIN TAM TERSİZİ SOYLEMESİ SAÇMA OLDU YÜRKİYEMDE... YANİ BIRAKDA KUCUK YATIRIMCI SAYIN RESMİ KURUMLARIMIZI ÖVSÜN, VB... ****NOT: BİR TV KANALI ÇIKSIN ROPORTAJ YAPSIN BAKALIM BORSA NE? İMKB NE ? YATIRIM NE_? VS.. BİLEN NE DIYOR? BİLMEYEN NE DİYOR? GÖRELİM... BU TİP OLAYLAR GUVEN ZEDELEYİCİ OLUYO.. İMKB İMAJI İÇİN KOTU..KUCUK YATIRIMCI VEDE ÇEVRESİ İÇİNDE KOTU IMAJ.. YETKİLİLER İLGİLİER GÖREV BAŞINDA HEP OLMALI... SAYGILAR... (BEN BULAŞMADIM HİSSEYE AMA KUCUK YATIRIMCI HEPIMIZIZ, DESTEKLIYORUM)

  • kenan16 Aralık 2011 08:15

    bu işlerde görevli kurum nerede?pegyoda 350 den 50 krşlara geldi soran yok eden yok neden bu kadar düştü yeter ya borsa borsa olmalı yazık millete.

  • bahadır16 Aralık 2011 07:07

    sazanlık yapanların sonu! mangalda ızgara!!!!

  • Hikmet16 Aralık 2011 02:19

    C.A. bügüne kadar kaç kişinin ocagını söndürdü, kaç kişinin evini barkını elinden aldı, yaptıklarının cezasını çekmesi lazım.

  • noviraca16 Aralık 2011 01:37

    SAYIN BORSA GÜNDEM BU VB. HABERLERİ YAPMANIZ ÇOK GÜZEL PEKİ RHEAG HİSSESİ 5.50 DEN TAHİSLİ SERMAYE ARTTRIMLARI İLE 1.78 E KADAR DÜŞÜRÜLDÜ KÜÇÜK YATIRIMCI MAĞDUR EDİLDİ SPK BUNA NEDEN İZİN VERİYOR TAHSİSLİ SATIŞLA GÜNCEL FİYATIN % 20 AŞAĞISINDAN ALIP ÜSTÜNE %10 YÜKSELTİP ERTESİ GÜN GÜZEL BİR KAR İLE SATMAK MANUPULASYON OLMUYORMU RHEAG DA YAPILAN İŞLEMLER HİÇ Mİ İLGİNİZİ ÇEKMİYOR BU TAM 3 DEFA TEKRARLANDI KÜCÜK YATIRIMCI % 80 ZARARDA SPK NEDEN MUDAHALE ETMİYOR NEDEN YAPILAN TAHSİSLİ SATIŞLARA 3 AY -6 AY SATAMAZSIN KARDEŞİM DEMİYOR KÜÇÜK YATIRIMCIYI NEDEN KORUMUYOR MADEM DÜŞÜKTEN ALIP YUKARDAN SATMASI SERBEST İSE NEDEN TAHSİSLİ SATIŞ HERKESE SERBEST DEĞİL İSTEYEN 10 LOT ALSIN İSTEYEN 1 MİLYON LOT ALSIN YADA TAHSİSLİ SATIŞA ENAZ 1 MİLYON LOT ALIM ŞARTI GETİRENLERE ENAZ 3 AY SATMAMA ŞARTI NEDEN KONLMUYOR ALT LİMİT 1 MİLYON LOT DİYORLAR DA NEDEN 100 BİN 200 BİN LOT SATIŞLAR YAPIYORLAR NEDEN KURALLARA DAHİ UYULMADIĞI HALDE SPK BUNA EL ATMIYOR VE BASIN BUNU NEDEN GÜNDEME GETİRMİYOR SPK YI GÖREVE DAVET EDİYORUM RHEAG ŞİRKETİNİN HESAP HAREKETLERİNİN TÜMÜ İNCELENMELİDİR LÜTFEN BUNUDA GÜNDEMİNİZE ALIN YOKSA SPK DAHİL HERKES BU ONUR TAKMAK TAN GAZİ ERÇELDEN M.OSMAN BİRSEN DEN KORKUYORLARMI YOKSA BU KURALLARA AYKIRI DEĞİLMİ SPK YA SORUYORUM BU MANUPULASYON DEĞİLMİ

  • deniz bulutlu15 Aralık 2011 23:27

    ACABA BU SİNPAŞI NİYE GÜNDEME GETİMİYORSUNUZ ,2.25.TEN 095. KURUŞA İNDİ KÜÇÜK YATIRIMCILARI FENA ÇARPTI.BUKADAR KARLI.ŞİRKET NASIL OLUR DA BUKADAR DEĞER YİTİRİR.LÜTFEN BU SOYGUNCULARIDA. GÜNDEME ALIN.sinpaş .dayil 5.adet şirket daha var .borsacılar.onları çok iyi biliyor.bir sayfa acın isimlerini verelim .

  • deniz bulutlu15 Aralık 2011 23:26

    ACABA BU SİNPAŞI NİYE GÜNDEME GETİMİYORSUNUZ ,2.25.TEN 095. KURUŞA İNDİ KÜÇÜK YATIRIMCILARI FENA ÇARPTI.BUKADAR KARLI.ŞİRKET NASIL OLUR DA BUKADAR DEĞER YİTİRİR.LÜTFEN BU SOYGUNCULARIDA. GÜNDEME ALIN.sinpaş .dayil 5.adet şirket daha var .borsacılar.onları çok iyi biliyor.bir sayfa acın isimlerini verelim .

  • JEWISH15 Aralık 2011 22:48

    BU EKIP 200 KG LIK BIR AYI'CIKTAN OLUSUYOR. TEK KISI, YANINDA DA BIR KAFADAN HASTA DOĞAN ADAM VAR.. IKISI MASUM GORUNUSLU DOLANDIRICI OLDULAR PIYASADA.. SEVGILISININ ADINA IS YAPAN AYNI ZAMANDA DINDAR GOZUKEN BIR UC KAGITCI EKIP LIDERI ILE AYAK TAKIMLARI.. GECIRECEK ADAM ARIYORLAR...

  • kenan15 Aralık 2011 22:45

    bu tür balon hisselere giren küçük yatırımcıya maalesef acımıyorum bile, 2 masa 2 sandalyelik yatırım ortaklıklarından bir şey beklemeyin...beklentisi olan hisselere yönelin...ben vkgyo dayım finans merkezinde proje yapacak olan bu şirket bile 2 ayda %100 artmıyor...ama ne hikmetse yatırım ortaklıkları tavan tavan gidiyorlar..dikkatli olmak lazım...yatırım tavsiyesi değildir...

  • 15 Aralık 2011 22:24

    ey spk baskanı vedat giray. görevini yap. yapmazsan istifa et ki, yerine gelen kişi küçük yatırımcıyı kollasın.