E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce: Emekliye asgari ücret kadar ikramiye verilmeli---

İnce: Emekliye asgari ücret kadar ikramiye verilmeli

İnce: Emekliye asgari ücret kadar ikramiye verilmeli
25 Mayıs 2018 - 15:26 borsagundem.com

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, "Benim görevim çocuk sayısını belirlemek değil, bezdeki KDV'yi indirmek" dedi

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Uşak'ta vatandaşlara hitap etti.

Burada yaptığı konuşmasında vaatlerini sıralayan İnce emeklilere seslenerek, "Bayramlarda 1000'er lira verecekler. Biz birer maaş demiştik, çaldılar, biraz kopya. 1000'er lirayı verirsin, enflasyon bunu belli bir yerden sonra sıfıra düşürür. Senin her yıl emekliye, asgari ücret kadar ikramiye vermen lazım. Türkiye'de en yüksek maaş ile en düşük maaş arasında 9 kat fark var. Finlandiya'da 2 kat var. Bunu çözmemiz lazım. 2008'den beri her emeklinin maaşı düşüyor. Türkiye'de sadece emekliler bir tarafa geçse Muharrem İnce, reisi cumhur olur" ifadelerini kullandı.

"Gençler marka oluşturacak"

"Türkiye'de televizyon yapılıyor, ama Türkiye bundan 10 euro kazanıyor. Otomobil yapılıyor, 100 euro kazanıyor. Boşa çalışıyoruz, neden? Markamız yok" diyerek sözlerine devam eden İnce, "Gençler sizi iyi eğiteceğiz, siz marka oluşturacaksınız. 19 Mayıs'ta ve 29 Ekim'de karşılıksız 500'er TL vereceğiz. Size bu parayı Muharrem İnce değil, Türkiye Cumhuriyeti verecek. Bugün garibe, gurebaya verilen parayı AK Parti mi veriyor, devlet veriyor. 2 yıl içerisinde, hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Üniversiteyi bitirdin, iş bulacaksın. Oldu ki, aksilik oldu bulamadın. Aldığın kredi burs var ya, o iş bulana kadar devam edecek. Parayı nereden bulacaksın diyorlar? 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadın. Konut yapsan, 2 milyon konut yapardın. Saraya 2 milyar dolar harcadın, ev yapsaydın, 100 bin ev yapardın" şeklinde konuştu.

"Böyle yerlilik olmaz"

"Her aileye bir ev, her eve bir iş" sloganıyla yola çıktıklarını anımsatan İnce, "Bunu yapacağız. Merkez Bankası bağımsız olacak. Parti genel merkezine çağırmam. Devlet adabı bilirim ben. Bir medya kuruluşu el değiştirdi, para nereden bulundu? Ziraat Bankası'ndan bulundu. Ziraat Bankası, bu kuruluşa 1 milyar dolar verdi. Bu parayı bin fabrikaya verseydi, 4.5 milyon verirdi her fabrikaya. Bunu KOBİ'lere verseydi, 10 bin KOBİ'ye 450 bin tl verirdi. Bu parayı çiftçiye verseydi, 100 bin çiftçiye 45 bin TL verirdi. Utanmadın mı bu parayı bir kişiye vermedin mi? Her yerde yerliyim diyor, sarayın mermerleri Afyon'dan mı, Hindistan mı? Cevap bekliyorum. Böyle yerlilik olmaz. Yerli burada, milli burada" dedi.

"Çocuk sayısına değil bezine karışırım"

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '3 çocuk' çağrısına atıfta bulunarak, "3 çocuk yapın diyor, şimdi artırdı, 5 çocuk yapın diyor. Ben cumhurbaşkanı seçilince çocuk sayısına karışmam, ama çocuk bezine karışırım. Benim ülkemin nüfusu genç olsun isterim, ama takdir size ait. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz. Benim görevim çocuk sayısını belirlemek değil, bezdeki KDV'yi indirmek. Bebek mamasından yüzde 8 vergi alan bir devletten adam olmaz. Çocuğa süt içireceğim, yüzde 8 KDV var. Çocuğa verilen sütten KDV alan devletten adam olmaz. Amacım bunu çözmek. Cumhurbaşkanının görevi bunları çözmek. Çocuğun sayısına karış, doğumun şekline karış, senin haddine mi?" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aziz koçak26 Mayıs 2018 05:57

    Yeni emekli olanlar 1000 tl aliyor açlık sınırı altında çocuklarimiz 65 yasinda emekli olabilecek bugunun şartlarinda belki hic olamiyacaklar özel sektörde 50 yaş üstüne iş verilmiyor

  • ...bişeler değişiyor25 Mayıs 2018 20:35

    Bu adam hakkaten işi biliyor. Geçen gun kahvede bu adamı konuşurken gordum insanları, yaparsa iyi yapar diyolardı. Hakkaten bir kişi kahvehanede konuşuluyor, dedikleri neden olmasın ? hakkaten ya yaparsa, deniliyorsa doğru yoldadır... Kimde avm yapıldı işsahası oldu demiyor, kasapdım kapattaım, bakkaldım kapattım diyor.... köprü yapıldı demiyor, köprü olsada benzin 6,20 olmuş arabama binemiyom mtvleri ağır ödüyom diyor... kimse nükleeer santral demiyor, kocaman ulke sınırımız var, köprü parasını güneş enerjisi+rüsgar enerjisine yatırsa idik 4 milyar dolar, şimdi cari açığı kapatan üretin temiz enerji sektor olacak diyo. kahvede bunları dediler ağzımm açık şokkk. köylü hakkaten milletine efendisi. köylü okada ruyanıl okadar farkındaki herleyin. kahvede helal olsun dedim yanmasada içimden...

  • ???25 Mayıs 2018 19:49

    Muharremin projeleri : kanal istanbul iPTAL, yerli otomobil İPTAL, nükleer enerji İPTAL,3. Hava alanı IPTAL.... ya hu bunların amacı ne? Akıllı bir insan bunlara karşı çıkar mı? Engeller mi? Zamanın da devrim arabasını sildiler, uçak fabrikasını kapattılar şimdi yine niyetleri bu! Yazık ya size ve arkanızdaki sömürgecilere.düşün şu milletin yakasından.

  • selim25 Mayıs 2018 18:53

    Şimdiki gençler bilmez ama biz yaşadık o günleri.Emekli maaşları ödenemez durumdaydı.hastanelerde muayene olmak için geceden sıraya girilirdi.ilaç bulmak çok zordu.sular akmıyordu.tüpgaz için sıra bekleniyordu.çöpler toplanmıyordu vs vs.Bilin bakalım kim iktidardaydı?

  • uganda :D25 Mayıs 2018 20:37

    ugandada bile var bu dediklerin 2018 deyiz dayı... iş+aş+evlenmek için, onurlu hayat kurmak için meslek ve para lazım bizlere... Eğer dengesiz ve düzensiz makarna bulgur yer bol bol, kömürle ısınmay açalışırsak ilerde dengesiz beslenmeden hastanede yatar kalkarız dayı... et girmiyor eve et... ne anltıyorsun sen ? karne ile olsa alırdık, paran yoksa kasaba giremiyoz dayı... ne içiyon yiyon sen _

  • Sdk25 Mayıs 2018 19:19

    Aklı kısaları kandırıyor işte... Kaynak Kemal'in adamı nede olsa

  • AHMET ÖZBİR25 Mayıs 2018 18:32

    MAAŞLARIN ödenemediği günleri unutmadık, kurtarıcı olarak da vahşi kapitalistlerin sevdiği K.Derviş'i ABD'den ithal ettiler, IMF'nin kucağına oturup ülkeyi, milleti perişan ettiler. O günleri bugünün gençleri dahi biliyor. Bugün ise maaşlar tıkır tıkır ödeniyor, zamlar o biçim, üstüne üstlük bir de İKRAMİYE! Kıymetini bilelim, PALAVRACILARA KANMAYALIM, KANAL İSTANBUL'U ACİLEN YAPALIM!..

  • maaş.25 Mayıs 2018 20:39

    yahu maaş ödenmediğine şahit olmadım. ama eşşek gibi çalışıpda paranın yetmediği, borçla harçla yaşadığımı bu yaşımda gördüm. çalış çakış masrafa vergiye yetmiyor yahu.. motor mu takalım şeyimizede çalış çalış çalış 24 saat yetmiyor artık

  • ferit25 Mayıs 2018 18:10

    ufak at muharrem...biz ekmek şeker un tuz yağ bulamadığımız bulupta alamadığımız günleri biliyoruz. öyle sallamakla atmakla bu günlere gelmedi bu memleket.

  • ....26 Mayıs 2018 01:02

    O gunlerin kibris amborgosi oldugunu unutmayin.....

  • Komik ötesi25 Mayıs 2018 17:55

    Nasıl orijinal bir fikirmiş ki çalmışlar. Sanki nasa nın sırrı :))

  • erol g.25 Mayıs 2018 16:16

    Almanya'nın VOLKSWAGEN FİRMASINDA 555.000 MÜHENDİS/İŞÇİ ÇALIŞIYOR İNSANLARIMIZIN İŞ BULABİLMESİ İÇİN HER ALANDA MİLLİ ÜRETİM YAPILMALIDIR istanbul'a kanal yapımı gibi israf işlerinden ise uzak durulmalıdır

  • salihlili25 Mayıs 2018 16:15

    akp dünseçim manifestosu açıkladı..işçiemekli intibakı yok..bizce sayın ince intibak mağduru yaklaşık 10 milyonluk kitleyi kazanmak istiyorsa intibakı söylevlerine katmalı.akp de zaten bu saatten sonra vermez...muhalefet için fırsat bu..

  • ???25 Mayıs 2018 20:39

    Manifestodan önce emekliye ikramiye demedi mi şaşkın. Emekliye son bir yılda yapılan iyileştirmeleri görmüyor musun?

  • abdullah25 Mayıs 2018 18:25

    herşey hesab kitab işi incenin dediği yada vatandaşın her dediği olursa gördük dolar 3.75den 5 e çıktı. önüne gelen ulufe dağıtıyor istekler bitmiyor. değirmenin suyunu soran yok. halk israfı bırakmalı herkes ayağını yorganına göre uzatmalı

  • fafa25 Mayıs 2018 16:12

    Sayın İnce ,mümkünse yerine getirebileceğiniz vaatlerde bulunun,sonra zor durumda kalırsın.Kaynak nereden açıklamak zorundasın. Geçen Meral Hanım emeklilerin kredi borcunu sileceğim diyordu.Böyle afaki vaat olmaz,altında kalırsınız.

  • KERİM 25 Mayıs 2018 16:02

    SANIRSIN CHP 16 YIL ÜLKEYİ YÖNETTİ KIBRIS HAREKATINI YAPMADI AMBARGO YEMEDİ O KADAR KAMU KURULUŞU YAPILMADI ŞİMDİ SATILMIYOR

  • emekli25 Mayıs 2018 15:52

    1000 lira verdiler seçim ekonomisi dediniz birer maaş verseler nedersiniz acaba

  • ALP25 Mayıs 2018 15:42

    hiç bir şey ipin sende olmadığı gerçeğini değiştirmez....sen işine bak günün dolsun sen zaten korkuluksun...

  • fafa25 Mayıs 2018 16:15

    Tenkit et,görüşünü bildir ,hakaret etme.Bu, sözüm bütün liderler için gerekli.

  • Sdk25 Mayıs 2018 15:38

    CHP zamanında ekmek yoktu diyor yaşlılar.. siz bırak ikramiyeyi ekmek bile verememissiniz.. liderinizin ssk yı yönettiği zamanda ortada beyni olan oy vermez bence..

  • fafa25 Mayıs 2018 16:18

    Önce Türkçe yazmayı öğreneceksin,sonra tenkit edeceksin.Hakaret yok,güzelce tenkit et.

  • bir emekli25 Mayıs 2018 15:38

    türkiye kötü durumda diyorsunuz emekliye bir maaş ikramiye diyorsunuz nereden bulacaksınız bu parayı birer maaş ikramiyeyi benim maaşım 3200 tl sallayın bakalım