E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar Türkiye'de salgın iddialarını yalanladı---

Ruslar Türkiye'de salgın iddialarını yalanladı

Ruslar Türkiye'de salgın iddialarını yalanladı
09 Ağustos 2017 - 15:00 borsagundem.com

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Hakları Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Türkiye'de herhangi bir salgın olduğuna dair bulguya rastlamadıklarını açıkladı.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Hakları Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Rusya'da son günlerde Türkiye hakkında çıkan "Koksaki" virüsü iddialarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kendilerine yapılan her başvuruyu dikkatle incelediklerini belirten Popova, "Ancak Türkiye Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer bazı kurumların resmi araştırmaları sonucunda Türkiye'de herhangi bir salgın olduğuna dair bulguya rastlamadık." dedi.

Rusların bu yıl tekrar gözdesi olan Antalya'ya ilişkin Rus medyasında son günlerde çıkan haberlerde, Antalya otellerinde "Koksaki" adı verilen bir tür salgın hastalık nedeniyle Rus turistlerin sağlık sorunları yaşadıkları öne sürülmüştü.

Rus haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Bölge Müdürü İbrahim Acar, salgın haberlerinin asılsız olduğuna işaret ederek, "Ne Antalya ne de Türkiye'nin Akdeniz bölgesi genelinde Koksaki virüsü salgını var." ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego10 Ağustos 2017 01:50

    Kesinlikle suriyelilerden kaynaklanıyor.

  • Murat başar 09 Ağustos 2017 21:58

    Herşeyi suriyelilerden bulma hastalığın dan kurtulsanız artık ,hep vebal alıyorsunuz

  • South Park 09 Ağustos 2017 20:39

    Kızım Marmaris'te bu hastalığa yakalandı. Doktorun yanlış teşhisi yüzünden antibiyotik bile kullandık. Neyse ki ertesi gün doğru teşhisi koyabildi. Vücutta benekler oluşuyor. Tedavisi yok. İlk başlarda yüksek ateş oluyor. Ağızda yara da oluşuyor. Suriyelilerin bu hastalığa yol açtığı söyleniyor.