E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİMKB'den yeni uygulama!---

İMKB'den yeni uygulama!

İMKB'den yeni uygulama!
25 Kasım 2011 - 08:53 borsagundem.com

Bazı kesimler tarafında sert eleştirilere uğrayan hisse alıp satan aracı kurumların derinliliğinin görülememesi uygulamasında önemli değişiklik

İstanbul Borsası'nda Ekim 2010'da yürürlüğe geçilen ve bazı kesimler tarafında sert eleştirilere uğrayan hisse alıp satan aracı kurumların derinliliğinin görülememesi uygulamasında önemli bir değişikliğe gidiliyor. Edinilen bilgilere göre, yılbaşında işbaşına geçecek olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) yeni yönetimi, yaklaşık bir yıldır uygulamada olan hisse alıp satan aracı kurumlara ait bilgiyi iki gün sonra (t+2) görebilme uygulamasından vazgeçiyor.
SPK AYNI GÜN GÖRÜNSÜN DEMİŞ
Kulislerde, İMKB yönetiminin bu konuda SPK’nın görüşüne uyarak yeni uygulamaya geçeceği ve borsada gün içinde alım satım yapan aracı kurumlara ait bilgilerin aynı gün işlem sonunda görülebileceği konuşuluyor. Öte yandan, SPK'nın İMKB yönetimine konuyla ilgili verdiği görüşte, Hisse senedi işlemlerinde tarafların görülmemesi uygulamasını desteklediği ancak alım satım yapan aracılara ait verilerin iki gün sonra değil, aynı gün borsa kapandıktan sonra yayınlanması yönünde görüş verdiği öğrenildi.
Kulislerde konuşulanlara göre SPK önümüzdeki dönemde bu konudaki görüşünü tekrar İMKB'ye iletecek ve İMKB yönetimi yeni uygulamaya geçecek. İMKB yönetimi haksız rekabet oluşturduğu ve bireysel yatırımcıyı mağdur edebileceği gerekçesiyle aracı kurumlara ait bilgi yayınlamasına son vermişti. Bir diğer gerekçe ise Türkiye ve birkaç ülke dışında hiçbir borsada böyle bir uygulamanın olmamasıydı.
SEFER YÜKSEL- GAZETE HABERTURK

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • batista11 Aralık 2011 22:39

    kucuk yatirimciyi koruma bahanesi ile en seffaf olan borsamizi kapali kutuya cevirdiler... Kucuk yatirimciyi koruyalim derken en buyuk kazigi yine ve herzamanki gibi onlar yedi... ozellikle VOB da...

  • neyim28 Kasım 2011 18:58

    Bunların yaptığı da SüperLİG! deki play-off a döndü... senede bir yeni karar... bunu da yabancılar istemediyse neyim...

  • Ali Demir27 Kasım 2011 18:59

    İMKB de açığa satış yasaklanmadığı sürece böyle derin dalgalanmalar devam edecektir.İMKB nin kamburu açığa satış ve açığa alıştır.Açığa işlemleri yasaklamadıkça bu borsadan yabancı da kaçar yerliside.Son yaşanan abartılı düşüşün ne dışarıyla nede ülke içi oluşabilecek kaoslarla ilgili değildir tamamen açığa satış yani spekülatif.

  • ASİLMEMO26 Kasım 2011 02:48

    Gelişmiş ülkeleri takip ediniz,TÜRKİYE 'ye özel kanunlara yer verip haksızlıklara yol açmayınız.

  • HASAN25 Kasım 2011 10:51

    BORSAYI ÇORBAYA ÇEVİRDİLER ZATEN. DÜNYANIN HİÇBİRYERİNDE OLMAYAN UYGULAMA TÜRKİYE DE VAR.

  • abdullah25 Kasım 2011 09:41

    IMKB de enteresan olan alan ve satan kurum derinliği uygulaması kalktıktan sonra ,piyasada aktif işlem yapan yabancı aracı kuruluşlardan 3 ü hariç olmak üzere diğerleri işlemlerini ağırlıklı bu 3 ü üzerinden yapmaya başlamışlar.(citi deutsche ve teb yabancı)

  • mr_vartoss25 Kasım 2011 09:36

    1 nisandan beri ücretsiz göremedimiz 1 kademe derinlik + işlem hacim bilgiside görebilecekmiyiz acaba ?

  • levent25 Kasım 2011 09:35

    yabancılar malları kucağımıza bıraktıktan sonramı geldi aklınız başınıza şimdiden sonra yapsan ne yapmasan ne

  • ahmet özkan25 Kasım 2011 09:23

    imkb den emir iptali kalkmadığı sürece hiçbir halt olmaz ,emir iptalleri olmasa tahminen imkb şuan 52.000 seviyesindeydi.örnek dün %1 küsür artıdayken düşüşe geçti çok fazla emir iptali oldu idda ediyorum emir iptali olmasa bu en fazla -%0,50 düşerdi biriylerinin buna dur demesi lazım şuan ki yönetim bunu değiştirmeli.

  • 25 Kasım 2011 09:13

    nasıl bir ülke burası allahınızı severseniz.baştan beri yapmayın etmeyin dediler ama kimse dinlemedi.şimdi herkes milyonlarca para kaybetmiş kusura bakmayın olmuyor yanlışmış diyorlar. allah b.... versin diyorum başka ne diyeyim.