E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİMKB’deki yüklü işlemlerin sırrı---

İMKB’deki yüklü işlemlerin sırrı

İMKB’deki yüklü işlemlerin sırrı
02 Haziran 2012 - 08:45 borsagundem.com

İMKB'deki yüklü alım-satım işlemlerinin arkasından VOB'da pozisyon kapatmak isteyen yabancı fon bir fon çıktı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) mayıs ayının son işlem günü kapanış seansında yapılan yüklü alım ve satışların arkasından Vadeli İşlemler Borsası (VOB) çıktı. 31 Mayıs Perşembe günü kapanış seansında Akbank, Sabancı Holding, BİM ve Erdemir hisselerine yüklü alımlar, Yapı Kredi, İş Bankası ve Koç Holding hisselerine ise yüklü satış emirleri girilmişti. Bu emirlerle söz konusu hisse fiyatlarında yaşanan hareket “Yüklü alım ve satımları kim yaptı” sorusuna neden olmuştu. Borsagündem’in sektör yetkililerinden aldığı bilgiye göre bu emirleri VOB’da pozisyon kapatmak isteyen yabancı bir fon girmiş. VOB pozisyonunu kapatmak isteyen yabancı fonun bunun için İMKB’deki kapanış seansından yararlandığı söyleniyor. VOB pozisyonunun kapatmak isteyen bu fonun yüklü alış ve satış emirleri ile yaptığı işlemlerin manipülasyon suçu kapsamında değerlendirilebileceği de konuşuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realist02 Haziran 2012 23:11

    eğer mecnur çolağı ve gruplarını bu tür işlemlerden dolayı aldılarsa,bu işlemi yapanlarıda açıklamalı hukuk karşısında bunlarada hesap verdirilmeli.saldım çayıra mevlam kayıra hareketi var .spk da.bizim hakkımızı spk dan başka kim şu an koruyabilirki.o halde göreveeeee.

  • TAPINAK02 Haziran 2012 13:17

    KASADAKİ PARA TREND İN NEKADAR YÜKSELİYORSA HAK HUKUK ADELET İŞ BİTİRME HİZMET ALMA YETENEGİNDE OKADAR YÜKSELİR ufak YATIRIMCIYA GELİNCE SENİN KASAN SÜREKLİ EKSİDE O YÜZDEN TÜM YUKARDAKİ FAKTÖRLER SANA ÇOK UZAK

  • KARTALY32302 Haziran 2012 12:35

    ARTIK TÜM ÇATILAR YIKILMIŞTIR..HER PİYASALAR KENDİ İÇİNDE STRATEJİSİNİ KURACAK VE UYGULAYACAKTIR..

  • KARTALY32302 Haziran 2012 11:55

    manipülasyon mu ???????NE ALAKASI VAR..ADAM OYUN KURMUŞ UYGULAMAŞ..BU KİŞİYE ALTIN MADALYA VERMEK GEREK.. NE O ÇARPILDINMI??KY I ÇARPAN HER TÜRLÜ YOLA HAY HAY ,KENDİN ÇARPILINCA manipülasyon,,,KENDİ HAKLARINI NASILDA SAVUNUYOR YOLUNU YORDAMINI BULUYORLAR..HELALLLL OLSUN..HELALLL..BUN ADINA AYIPENÇESİBOĞABOYNUZU DERLER...AFİYETLE HARCA..

  • kartaly32302 Haziran 2012 11:18

    bu piyasaya herşer yakışır.. PİYASAYI BAŞIBOŞ BIRAKMAYACAKSIN...KOLTUĞUNDA YAN GELİP OTURMAYACAKSIN..KY LARI HARÇAMAYACAKSIN..KY LARI HARÇAYAN VE KULLANAN BIR PİYASA BY NIN YAPMIŞ OLDUĞU HAREKETE HELAL DİYECEK BUNDAN SONRADA STRATEJİNİ HER TÜRLÜ OYUNLARA GÖRE YAPACAK POZİSYONUNU 2,3 HİSSEDE ALIP SONRASINDA IMKB UZUN VADE YATIRIM ARACI DEYİP KY LARI KANDIRMAYACAKSIN..REKABET DİYORLAR BU REKABET E KY ORTAK EDİYORLAR AMA KY NIN ÇANINA OKUYORLAR,BY GELMİŞ OYUN KURMUŞ BU OYUNDA DA BAŞARILI ÇIKMIŞ..BUNA DA HELAL DİYECEKSİN..HELAL OLSUN BU YATIRIMCIYA..ALLAH BEREKETİNİ ARTIRSIN..BU PİYASAYA BU GİBİ OYUN KURAN BY TOPLULUGU GEREK..GEREKKİ REKABET KIZIŞSIN..

  • Salih02 Haziran 2012 09:38

    Başkan Efendi,gördünmü kapanış seansının deliklerini.

  • alituran02 Haziran 2012 08:56

    ya ne manipülasyonu... spk zaten öyle bi fırsat vermiş, sınır da koymamış... olan yine ky olur ..