E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB'de olumlu başlangıç bekleniyor---

İMKB'de olumlu başlangıç bekleniyor

İMKB'de olumlu başlangıç bekleniyor
27 Kasım 2012 - 09:25 borsagundem.com

Yunanistan'a yeni kredi diliminin onaylanmasının borsalara olumlu yansıması bekleniyor

YUNANİSTAN BİR KEZ DAHA KURTARILDI
Yunanistan konusunda yeni bir anlaşmaya varılması global piyasaları destekleyen bir unsur oldu. Türkiye'de ise sıcak para girişinin devamı ile tahvil faizleri düşmeye devam ederken, banka hisseleri önderliğinde borsa yükselişine devam ediyor. Bugün olumlu başlangıç bekliyoruz.
   IMKB 100 endeksi, dünü % 1.21 artışla, 71,867 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 71,107, en yüksek 71,911 puanı gören endeks, önceki kapanışının 862 puan üzerine çıktı. GARAN, HALKB, ISCTR, TTKOM, TUPRS, BIM günün en yükseğinden kapandı. Türkiye tahvillerine olan talep de devam ediyor. Türkiye'nin 2 yıllık gösterge tahvilfaizi % 6.12 ile tarihinin en düşük seviyesine gerilerken, 10 yıllık eurobond tahvil faizi %
3.35'e geriledi. Oysa İtalya % 4.75, İspanya % 5.65 ile işlem görüyor.
   Geçen hafta % 5 civarında yükselen Avrupa borsaları dünü hafif kayıplarla geçirdi. ABD'de de kayıplar % 0.2-5 0.3 civarında gerçekleşti. Dünün gündemi Yunanistan konusuydu. Bu ay üçüncü kez bir araya gelen Avrupa maliye bakanları 13 saat sonunda Yunanistan konusunda anlaşma sağladı. Buna göre Yunanistan, kurtarma kredisini daha uzun vadede daha düşük faizle ödeyecek. Yunanistan'a 43,7 milyar euroluk yeni kredi dilimine onay sürecinin başlatılması kararlaştırılırken (ulusal onay süreçlerinin ardından 13 Aralık'ta nihai onay verilecek) bunun 10,6 milyar eurosunun bütçe finansmanı ve 23,8 milyar eurosunun bankalara sermaye takviyesi olarak gelecek ay serbest bırakılacağı ve kalan 9,3 milyar euronun Atina'nın taahhüt ettiği vergi reformunu hayata geçirmesi şartıyla 3 taksit halinde 2013'ün ilk çeyreğinde ödeneceği belirtildi. Anlaşma haberi ile Euro/dolar paritesi 1.30'un üzerine çıktı. Eurogrup'un yeni gündemi; Kıbrıs'ın kurtarma paketini tamamlamak ve İspanya'nın olası kurtarma başvurusuna hazırlanmak olacaktır.
   Bugünün gündeminde; 14:00'de TCMB son toplantı özeti, 15:30'da FED Başkanı Bernanke'nin konuşması ve İspanya’nın ihaleleri öne çıkacaktır. Bu sabah Asya borsalarında Çin hariç olumlu seyir gözleniyor. Çin borsası, 2 aydır aşağı kırmamak için direndiği 2.000 seviyesinin altına indi. Avrupa ve ABD endeks futureları hafif artıda seyrediyor.  
 Cuma günü yükselen trendin alt bandı olan 70.550 üzerine çıkmayı başaran IMKB, trend içinde hareketine devam ediyor. Bu hareketin şimdiki hedefi 72.600 olacaktır. Ana destek ise 71.000 olacaktır. 
GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)