E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB'de bilançolar etkili olacak---

İMKB'de bilançolar etkili olacak

İMKB'de bilançolar etkili olacak
06 Şubat 2013 - 09:14 borsagundem.com

Bu sabahki işlemlere alıcılı başlayabileceği düşünülen endekste bilançolar etkili olacak

Egemen Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"İtalya ve İspanya'da ortaya çıkan siyasi belirsizlik nedeniyle alevlenen tahvil piyasası da dünkü işlemlerde normale dönmeye çalıştığını gözlemledik. Zaten iki ülke de bu gerginliğe uzun süre dayanabilecek kapasiteye ve güce sahip değil. Şimdilik atlatılmış olsa da tekrarlanması halinde sıkıntı doğabilir. Bununla birlikte Hollanda'nın kredi notu görünümü negatife indirildi. Gerekçe olarak orta vadede etki yapacak emlak piyasasının etkilerinin sunulmuş olması panik havasını engelliyor. Diğer taraftan makro veriler karmaşık gelmeye devam ediyor. Ülke bazında da Euro bölgesi bazında da iyi kötü gelen verilere genel olarak bakıldığında göreceli de olsa iyileşme sürecinde olduğunu görebiliyoruz. Bu sebeple ilk çeyrek verilerinin iyi gelmeye devam etmesini bekliyoruz. Asya tarafında ise dün BOJ başkanının normal süreden 3 hafta erken aldığı kararla başkanlıktan ayrılacağını açıkladı. "BOJ, daha agresif hamleler yapacak ancak başkan engel oluyordu" algısıyla Yen'de değer kaybı görülürken Tokyo borsasında ralli görülüyor. Hatırlayacağınız gibi başbakan Abe, daha cesur merkez bankası görmek istediğini söylemişti. ABD tarafına baktığımızda Obama'nın 1 mart tarihinde başlayacak harcama kesintilerinin ertelenmesini istediği açıklandı. Bütçe ve mali uçurum konularının da aynı tarihlere denk geliyor olmasından dolayı şubat ortasından itibaren piyasalarda bir miktar dalgalanma görülebileceğini daha önce de ifade etmiştik.
İMKB Yorum
IMKB100 endeksi günü dünü hafif düşüşle 80.309 puandan tamamladı. Bu sabahki işlemlere alıcılı başlayabileceğini düşündüğümüz endekste bilançolar etkili olacak. TTKOM TOASO ve TKNSA bilançolarının açıklanması beklenirken 12:30'da BDDK bankacılık aralık ayı raporu açıklanacak. Bankaların aylık bazda elde ettiği karların takip edileceği raporda ayrıca bankaların aylık bazdaki aktif büyüklüklerinin değişimleri izlenecek. Dün TCMB tarafından reel efektif döviz kuru 120.6 olarak açıklandı. Hatırlayacağınız gibi 120 ve üzerinde temkinli olurum diyen TCMB, 125 ve üzerinde müdahale ederim demişti. Reel efektif döviz kurunun etkisiyle kurların bir miktar hareketlendiğini gördük.
Destek: 79.800-79.600-78.900
Direnç: 80.650-80.950-81.200
EGEMEN MENKUL KIYMETLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)