E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİMKB’de 97 isim emekliliğini istedi ---

İMKB’de 97 isim emekliliğini istedi

İMKB’de 97 isim emekliliğini istedi
16 Mart 2012 - 11:42 borsagundem.com

A.Ş.’ye dönüşerek halka açılmaya hazırlanan İMKB’de büyük değişim süreci personelden başladı

Çeyrek asrı deviren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) büyük değişim süreci yeni Başkan İbrahim Turhan ile hızlandı. 1 trilyonluk borsa hedefi ve A.Ş.’ye dönüşerek halka açılmayı planlayan İMKB, bir taraftan da 20 yıla yakın süredir hiç değişmeyen personeli yeniliyor. Bunun için de emekli olmak isteyen personel için özel teşvik paketleri sunuluyor. Kurumdan emekli olmak isteyen borsa personeline kıdem tazminatı ve ‘hizmet ikramiyesi’nin yanı sıra 10 maaş da ikramiye veriliyor. Habertürk gazetesinde geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili bir haber yayınlandı ve bu sürecin yeni Başkan İbrahim Turhan ile başladığı öne sürüldü. Ancak değişim sürecinin bugün değil yaklaşık bir yıl önce alınan karar çerçevesinde yürütüldüğü biliniyor. 
HÜSEYİN ERKAN DÖNEMİNDE BAŞLADI
Hüseyin Erkan’ın başkan olduğu dönemde bir insan kaynakları danışmanı şirketi ile anlaşan İMKB yönetimi, ‘personelin yenilenmesi’ konusundaki uyarıları dikkate alarak değişim sürecini başlatmıştı. İnsan kaynakları şirketi, İMKB kurulduğu günden bu yana 550 personel alımı yapıldığını ve bunların yaklaşık 450’sini halen görevinin başında olduğunu rapor etti. Değişimin personelden başlaması gerektiğini öneren danışman şirketin öngörüleri doğrultusunda emekli olmak isteyen personele tazminatın yanı sıra 10 maaş ikramiye gibi özel teşvikler sunuldu.
Bu arada, tüm personelin bu teşviklerden yararlanması söz konusu değil. Sadece emekli olmaya hak kazanmış ve emeklilik yaşına bir yıl kalanlar bu teşviklerden yararlanabiliyor.
BorsaGündem’in edindiği bilgilere göre şu ana kadar 97 kişi bu teşviklerden yararlanarak emekli olmak için başvurdu.
BİLGİ İŞLEM SORUMLUSU AYRILIYOR
Bu isimlerden biri de Bilgi Sistemleri Merkezi Genel Yönetmeni Canan Güven Okan. Geçtiğimiz günlerde borsada sistemin uzun süre çökmesinden sonra gözler Okan’a çevrilmişti. Okan’ın da teşvik sisteminden yararlanarak emekli olmak isteyenler arasında olduğu ortaya çıktı. Canan Güven Okan, 1997 yılından itibaren İMKB’de Bilgi Sistemleri Merkezi Genel Yönetmeni olarak görevini sürdürmekteydi.
Yeni başkan İbrahim Turhan’ın Merkez Bankası’nda bilgi işlemden sorumlu olması ve göreve gelirken yanında bu konuda uzman birisini getirmesi ve danışman olarak atamasının da Canan Güven Okan’ın emekliliği ayrılmasında etkili olduğu belirtiliyor.
www.borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankacı18 Mart 2012 18:21

    Kımın parasını kıme peskes cekıyorsunuz????? Yazıklar olsun ne dıyeyım. Pıyasanın zaten cok cok ustunde maas alıyorlar bırde tazmınat hızmet ıkramıyesı yok bılmem neyı.....

  • 16 Mart 2012 11:52

    Zaten bir dünya maaş alıyorlar. Kimin parasını kime teşvik verip emekli ediyorsunuz. Onların aldıkları maaşın dörtte beşte birine bu ülkede bankalarda kurumlarda uzman olarak çalışanlar var. Allah sorsun ne diyeyim