E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB yükselmeyi yine deneyecek---

İMKB yükselmeyi yine deneyecek

İMKB yükselmeyi yine deneyecek
06 Şubat 2013 - 09:30 borsagundem.com

80 bini test eden İMKB, bugün yükselmeyi yine deneyecek

Yükselemeyen borsa dü şermiş. 2 gündür 81.200'ü a şamayan borsa dün gelen hafif satışlarla 80 bini test etti. Bugün yükselmeyi yine deneyecek!
IMKB 100 endeksi, dünü % 0.51 dü şüşle, 80.310 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 79.938, en yüksek 81.220 puan ı gören endeks, önceki kapan ışının 413 puan altına indi. İkinci seans Banka Endeksinde yaşanan % 2.0'lik dü şüş IMKB'nin günü kayıpla kapatmasına yol açtı.
Türkiye ile ilgili yabanc ı raporlar çeli şkili geliyor. JP Morgan "son dü şüş alım fırsatı" derken, Goldman Sachs bankalar için negatif yakla şımı benimsedi. Önceki hafta da Credit Suisse bankalar için negatif yakla şım göstermi şti. Dün AVrupa MB bilançosunun son 1 y ılın en dü şük seviyesine gerilediği haberi ile Euro 1.3475'den 1.36'ya yükselirken önceki gün dü şen Avrupa borsalar ı da tepki verdi. Almanya % 0.4, Fransa % 1.0, İspanya % 2.2 yükseldi. Önceki gün % 1 dü şen ABD borsalarında da dün tepki günüydü. Üstelik Dell Inc.'in finansal krizden bu yana görülen en büyük sat ışla al ınmayı kabul etmesi yükseli şi destekledi. Dow Jones % 0.7, S&P500 %1.0 arttı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa'nın normal tarihten önce görevinden ayr ılacağını söylemesinin ard ından Tokyo Borsası coştu ve % 3.8 artarak 11.500 sınırına geldi. Çünkü Abe iktidara geri döndükten sonra % 2 enflasyon hedefini uygulamak istedi. MB buna biraz direndi ve başlangıç tarihini 2014 ba şı olarak ilan etti. Abe'nin Nisan'da yeni başkan atayıp başlangıcı Haziran'a çekmesi bekleniyordu. Bu son gelişme ile daha da erken ba şlayacaktır. Ancak bu haber diğer asya borsaları için iyi haber değil! Zaten bu sabah onların yatay bir seyir izlediği görülüyor. Yar ın ki Avrupa MB toplant ısı öncesinde bugünün gündemi zay ıf. Merkel-Hollande görüşmesi pariteyi etkileyebilir. Türkiye'de ise BDDK tarafından Aralık ayına ili şkin banka karlılığı açıklanacak. Bugün bilanço aç ıklayacak şirketler TTKOM (4Ç Bk: 620 mn TL) ve TOASO (4Ç Bk: 110 mn TL)
GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)