E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıIMF'ye rağmen yükseliş sürecek mi?---

IMF'ye rağmen yükseliş sürecek mi?

IMF'ye rağmen yükseliş sürecek mi?
18 Nisan 2012 - 08:41 borsagundem.com

22 ve 50 günlük ortalamaların kesişmesi ise endeksin 61,250 seviyesini test etmesini sağlayacaktır

Hafta sonu IMF toplantılarından yüksek beklentileri (Almanlar IMF kaynaklarının Euro bölgesinin gibi 800 milyar Euro düzeyine çıkarılmasını istemekte) bulunan yurtdışı piyasalara ve bunun etkisi olarak gerileyen İspanyol ve İtalyan tahvil faizlerine karşın IMKB direnç noktalarından sert satışlarla karşılaşıyor. Dün ABD dataları ile yine dirençlerini zorlayan IMKB, dün ise ABD’den gelen ve beklentileri karşılamayan yeni konut satışları ve sanayii üretimine karşın 61,000’i yine test etmiş fakat ardından yine 15 dakikalık desteğine kadar geri çekilme kaydetmiştir.
Bu noktada devreye bu seferde IMF girerek TCMB’ye senin enflasyon hedefin 6,5 ama benimki artık TÜFE’de 10,6 deyince, ardından da Cari açığın GSYH’ye oranında %8,8 olmasını bekliyorum açıklamasını yapınca Türkiye’nin not artırım beklentileri bir başka bahara kaldı. IMF sağ olsun bizim büyüme beklentimiz, değiştirmeyerek %2,3’de bırakırken birde İspanya’nın kini -%1,6’dan -%1,8 çıkardı kalan her yerin büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etti. IMF hem AB’ye hem Çin’e hem Japonya’ya hem de ABD’de umutlar verirken, bize olumsuz yada nötr yaklaşması ilginç kaçtı.
IMF ECB’ye de uyarıda bulundu ve LTRO’lar yetmez faiz indirimine git ki bankacılık sektörü ve büyümeye katkın olsun tavsiyesinde bulundu.
Diğer taraftan IMKB’de bilanço sezonu TTKOM’la başladı. IMKB’nin itici gücü bankalar konsolide olmayan sonuçlarını 15 mayısa kadar açıklayacaklar. Marjlar, komisyon gelirlerini yeni muhasebe sistemine göre uygulamaları karlılıkta çeyrek bazlı gerilemeye , Sanayi şirketlerinde ise kur bazlı destekle karlılıklarından artış görmeyi beklemekteyiz.
IMF’den beklentilerinin yüksek, Petrol riskinin azaldığı, F/K’ların cazip seviyede olduğu, ECB’nin masasında sorunlu ülke tahvil alımlarının da faiz indiriminin de bulunduğu bir ortamda bizim yurtdışına kayıtsız kalmamızı eğer bugün TCMB bir sürpriz yapmazsa kalmamızı beklememekteyiz.
IMKB yine 50 günlük hareketli ortalaması 60,854 puanın üzerinde kapanış yapamadı. 61,110 direncinden dönen endeks güç toplamakta zorlanmakta. 22 ve 50 günlük ortalamaların kesişmesi ise endeksin 61,250 seviyesini test etmesini sağlayacaktır. (Turkish Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)