E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, düşük gelirli ülkelere destek için imtiyazlı kredileri 3 katına çıkarmayı planladıklarını, bu nedenle, Yoksulluğu Azaltma ve Büyüme Fonu için acilen 18 milyar dolarlık yeni kredi kaynağı aradıklarını bildirdi.
IMF ve Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, Georgieva ile Dünya Bankası Başkanı David Malpass'in Covid-19 salgını nedeniyle sanal ortamda gerçekleşen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katıldığı bildirildi.
Georgieva, burada yaptığı konuşmada, merkez bankalarının sağladığı 8 trilyon dolarlık mali önlemlerle likiditenin şirketler ve hane halklarının toparlanmasında önemli bir rol oynadığını kaydetti.
"1,8 milyar dolarlık sübvansiyon kaynağına ihtiyaç duyacağız"
Gelişmekte olan ülkelerin krizle mücadelesi için IMF'nin attığı adımları hatırlatan Georgieva, acil durum finansmanından yıllık yararlanma sınırını iki katına çıkardıklarını, 100'den fazla ülkenin IMF'den talepte bulunduğu, bu taleplerin yarısının ay sonunda kurul tarafından onaylanacağını, halihazırda 10 ülkenin acil durum yardımını ve 25 ülkeye acil borç yardımı sağlandığını aktardı.
Salınla mücadele kapsamında ülkeler için yeni bir likidite hattını görüştüklerini belirten Georgieva, "Düşük gelirli ülkelerimize yardımcı olmak için imtiyazlı kredilerimizi 3 katına çıkarmayı planlıyoruz. Bu nedenle, Yoksulluğu Azaltma ve Büyüme Fonu için acilen 18 milyar dolarlık yeni kredi kaynağı arıyoruz ve muhtemelen 1,8 milyar dolarlık sübvansiyon kaynağına ihtiyaç duyacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Özel çekme haklarının da (SDR) bu bağlamda yardımcı olup olamayacağını araştıracaklarını kaydeden Georgieva, hızlı bir toparlanmayı desteklemek için hem borç verme hem de politika desteği üzerinde yoğunlaşacaklarını ifade etti.
Borçları askıya alma seçeneği araştırılacak
Dünya Bankası Başkanı David Malpass da Covid-19 ile mücadele kapsamında bu ayın sonuna kadar 100 ülkede salgınla ilgili projeleri hayata geçirmeyi ve önümüzdeki 15 aylık süreçte 160 milyar dolarlık finansman sağlamayı planladıklarını aktardı.
Çok taraflı kalkınma bankalarından yoksul ülkelerin borç ödemelerini askıya alma seçeneğinin daha fazla araştırılmasının istendiğini belirten Malpass, "Dünya Bankası ve IMF borç girişimini desteklemek için mümkün olan her şeyi yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Yoksul ülkeleri desteklemekte kararlı olduklarının altını çizen Malpass, Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA) ülkeleri için son derece imtiyazlı şartlarda önümüzdeki 15 ay boyunca 50 milyar doların üzerinde finansman sağlanacağını kaydetti.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Merkezin yedek akçeleri, İşsizlik Fonundaki paralar, Deprem Fonundaki paraları topla 250 milyar lira. Hepsi yandaş müteahitlere gitti. Betona gömüldü. İşsizlik fonunda olması gerekene 150 Milyar nerede? Yatırım Tavsiyesi Değildir
"Yoksulluğu azaltma ve büyüme fonu" ibareye bak.. Bütün insanlığın selameti üzere çalışır sanırsın..Ulan yalanla yönetilen bir dünyada biz BİZ olmazsak yüzümüze tükürseler haktır.."Oğuz güçlü oldu mu Dünya selamet bulur"
İMF zorda bize muhtac kaldılar. Tıpış tıpış gelip diz çöküp reisten borç isterler artık! Maşallah ekonomimiz iyi yönetiliyor ve ekonomiz finans yapımız çok güçlü!
Politikacıları meydanlarda vatanlaşlara haykırarak, gazetecileri gazete yazılalarında, habercileri de tv ekranında böbürlenip duruyordu İmf borç ödedik tekerlemeleri yapıp durarak çok başatıyız pozları vererek! Oysa imf ye 25 milyar dolar öderken başkalarından daha yüksek faizle 150 öilyar dolar borç alınmış. Borç borçla ödenmiş ve üstünede katlamalı borç eklenmiş! Neresi bunun başarı? Sadece topluma ayar vernek! eeeee ne demişledi “ biz politikayı sanat gibi yapıyoruz” millette hep nasıl bir sanat sundukları bir bir bir açığa çıkıyor, dahasıda çıkacak.
IMF'ye sadece yüzde 1.5 faiz ödenecek iken dış tefecilere yüzde 6 faiz ile ancak para bulunuyor. (Bulamıyorlar) Bir kere IMF tu kaka demişler ya. Laflarını yutmamak için olmayan paradan memleketi ipotek ettiriyorlar. Yüzde 4.5 fazla faiz öderiz ama IMF'den para almayız gururu.
turkiye de okunacak pek gazete kalmadi eskiden borsa gundem iyiydi ama simdi selam soyle o yare gibi gazete oldu
HABERE BAK SİZİN YAPTIĞINIZ YORUMA BAK IMF YAYNAK ARIYOR BURADAKİ GEZİ ZEKALILAR HABERİ BAŞKA YERLERİNDEN ANLIYORR ZİHNİYET KÖTÜÜ MAALESF O KADAARRRR...
Gelsinlerinler biz borç veririz! Allaha çok şükür ki asrın lideri tarafından yönetilen ekonomimiz güçlü şekilde yola devam ediyor! ihtiyacı olan ülkelere tıbbı malzeme bağışlayacak kadar ekonomisi çok güçlü nadir ülkelerdeniz!
akp verebilecek bir şey kaldıysa şimdi ne verecek acaba tam tersi tıpış tıpış borç istemek zorunda kalacak 😂
İMF ye bizim asla ihtiyacımız olmaz diye diye doları neredeyse 7 tl yaptık. Merkezin yedek akçesini bile yediniz, bu arada kanal ne oldu yaw, ne zaman temel atıyoruz.
Geçen 5 milyar $ vermiştik şimdide biz verelim! Nasıl olsa kasa dolu!
bizim ihtiyacım yok kardesimmmmm
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (08:43)