E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Uluslararası Para Fonu (IMF) ülkelerin kaynak dağılımındaki bozuklukları azaltarak yıllık gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) artışını yüzde 1,00 puan yükseltebileceklerine işaret etti.
"Verimliği Desteklemek İçin Vergi Sistemini İyileştirmek" başlığıyla yayınlanan raporda, düşen iş gücü verimliliğin hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler için önemli bir sorun olduğuna işaret edildi.
Ekonomideki kaynakların dağılımının toplam faktör verimliliği etkilediği belirtilen raporda, "Ülkelerin mevcut kaynaklarını kötü kullanması, toplam faktör verimliliğinin farklı ülkeler ve zamanlar arasında değişikliklerin önemli nedenlerinden biri olduğu tespit edilmiştir" değerlendirmesine yer verildi.
"Yüzde 1,00 puan ek büyüme"
Kaynak dağılımındaki bozuklukların genellikle kötü tasarlanmış ekonomi politikaları ve piyasa aksaklıkları nedeniyle ortaya çıktığı anlatılan raporda, yapısal reformların bu önemli sorunun çözümünde büyük rol oynadığı vurgulandı.
IMF ekonomistlerinin finans sistemine, emek ve ürün piyasalarına yönelik yapısal reformların kaynakların yanlış dağıtılmasını önlemek açısından yararlı olabileceğine işaret ettiği raporda, özellikle vergi sisteminin iyileştirilmesinin toplam faktör verimliliğini yükseltmekte büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Raporun en dikkat çeken noktalarından biri, kaynak dağılımındaki bozuklukların azaltılmasının ekonomik büyümeye yönelik olumlu etkisi oldu.
"Kaynakların dağılımındaki bozuklukların azaltılmasıyla toplam faktör verimliliğinde elde edilecek potansiyel kazanımlar büyüktür ve yıllık GSYH artışını yaklaşık yüzde 1,00 puan yükseltebilir" değerlendirmesine yer verilen raporda, ülkelere verimliliklerini artırmak için vergi sistemlerini iyileştirmeleri tavsiyesinde bulunuldu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:56)