E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Uluslararası Para Fonu (IMF) yaptığı bir açıklamada Asyalı politika yapıcıların hızlı kredi büyümesinden kaynaklanan aşırı ısınma risklerine karşı "erken ve kararlı bir şekilde" harekete geçmek için hazır olmaları gerektiğini ifade etti.
Ekonomik büyümenin yıl boyunca yavaş bir şekilde toparlanma yaşamasının beklendiği belirtilirken, enflasyon oranının merkez bankalarının hedefleri doğrultusunda gerçekleşeceği de ifade edildi. Bölgede daha fazla döviz kuru esnekliğinin "yararlı bir rol" oynyacağının altı çizilirken, bunun spekülatif sermaye girişinin de üstesinden gelmeye yardımcı olacağı belirtildi.
IMF'nin tahminlerinde bu yıl Asya'da ekonomik büyümenin, gelişmiş ülkelerin neredeyse 5 katı civarında olması beklenirken, yatırımcının gittikçe artan risk iştahından dolayı bölgeye sermaye akışının da artacağı tahmin ediliyor. Bank of Japan bu ay Avrupalı ve ABD'li merkez bankalarına katılarak parasal teşviği artırdı.
IMF yaptığı açıklamada "Mali dengesizlikler ve güçlü kredi büyümesiyle kolay finansman koşullarından kaynaklanan varlıklardaki fiyat artışı bir kaç Asya ekonomisinde büyüyor. Bölgedeki politika yapıcılar hassas bir dengeleme hareketiyle karşı karşıyalar: büyümeye uygun destekler sağlarken mali dengesizliklerin potansiyel büyümesine karşı önlem almak durumundalar" ifadeleri kullanıldı.
IMF'nin Asya ve Pasifik Bölgesi Ekonomik Görünümü raporu, 15 Nisan tarihli Dünya Bankası raporunda da yer alan parasal genişlemeyi dizginleme uyarılarını tekrarlıyor. Japonya'nın borç oranını düşürmesi için güvenilir bir stratejisinin olması gerektiği söylenirken, Çin'deki sorunun daha önce yaşanan kredi teşviğinin etkisinin azaltılması ve gölge bankacılığındaki büyümenin kısılması olduğu belirtiliyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (23:46)