E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan Suriyeli göçmenler çıkışı---

İmamoğlu'ndan Suriyeli göçmenler çıkışı

İmamoğlu'ndan Suriyeli göçmenler çıkışı
12 Nisan 2019 - 19:05 borsagundem.com

Göçmenlerin insani yaşam koşulları altında ülkelerine dönmeleri gerektiğini belirten İmamoğlu "Bu insanların hakkı korunarak ülkelerinde özgürce yaşamaları için uluslararası toplantılarda sesleri olacağız" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Avcılar'da yaptığı konuşmada, İstanbul'da yaşayan Suriyeli göçmenlerin yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Göçmenlerin insani yaşam koşulları altında ülkelerine dönmeleri gerektiğini belirten İmamoğlu, "Biz susan olmayacağız. Uluslararası toplantılarda susan dilsiz şeytanlara da diyeceğiz ki 'yerin altındaki petrolle ilgilendiğiniz kadar insanların barışı huzuruna imkan tanıyın'. Bu insanların hakkı korunarak ülkelerinde özgürce yaşamaları için uluslararası toplantılarda sesleri olacağız." dedi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle, Bizim insani duruşumuzu kimse değiştiremez. Her yerde açıkladım, biz İstanbul'da var olan durumun mutlaka bir envanterini çıkaracağız. Burada bulunan Suriyeli insanların çektiği sıkıntıları elden geçireceğiz. Aile travmaları var, çocukları sıkıntıda. Biz hiç kimseyi başka bir yere koyamayız.

Bu dediğim hususlarla ilgili şu koca kenti yönetenlerin 5 yıldır tek cümlesi yok ama bizim her konuda fikrimiz var. İkinci adım, ulusal politikaların geliştirilmesinde bu kentin fikri nedir, isteği nedir, ulusal politika nasıl geliştirilmelidir, bu konuda öncü politikalar geliştireceğiz. Bu politikalar nezdinde, Türkiye'nin üst seviye politikasının oluşmasında yardımcı ve destek olacağız.

Suriyeli mülteciler, bu ülkede mülteci kavramının ötesinde buraya getirilmiş olabilirler. O gün bu kararı alanlar bugün yanlış yaptıklarının farkında. Biz Suriyelilerin vatanlarına dönmesini istiyoruz. Biz susan olmayacağız, ulusal arası platformda susan dilsiz şeytanlara da şunu söyleyeceğiz. 
Kardeşim, yerin altındaki petrolle ilgilnene kadar, bu topraklarda barışı temin etmek için gerekeni yapın. 16 milyon insanın belediye başkanı olarak uluslarası tüm platformlarda sizin sesinizi dile getirip, "Suriye'nin petrolüyle ilgileneceğinize oradaki insanların kardeşliği, huzuruna imkan tanıyın, destek olun, bir an önce Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyeli insanlar vatanlarına dönsün" Bu kadar net. Bunları niye anlattım. Çünkü ben artık İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyım.

İSTANBUL İTTİFAKI

İstanbul ittifakı dedik ve bugün gerçek oldu. Herkesin bize bu süreçte gösterdiği ilgiye alakaya çok teşekkür ediyorum. Bir başka istediğim daha oldu. Artık meydanlarda yüzde 50'si 55'i kadın var. Kadın, değişimi gerçekleştirebilir.

Bu sevgi, bu kucaklama bizim sorumluluğumuzu arttırıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğinde orada çalışan arkadaşlarım, İBB çalışanları, bakın bu adam size söz veriyor, büyükşehir belediyesi çalışanlarına alınteriyle ekmeğini kazanan, üreten, kişiye partiye değil, topluma, 16 milyona hizmet eden herkesin başımın üstünde yeri var. Bizim aynı şekilde büyükşehir belediyesine iş yapan iş insanları, müteahhitler, şirketler, orada işinizi yapmışsanız, karşılığını bu millete hizmet olarak vermişseniz siz de hiç korkmayın, sizin de yeriniz başımızın üstü.

Kimse bizden partizanlık üzerinden işler beklemesin, biz herkesi kucaklayacağız.

3 bin küsur oyla kazandık dediler. Biz "bir dakika durun dedik." Ekibimiz hala 39 ilçede nöbet tutuyor. Biz görevimize başlayana kadar görevlerine devam edecekler. Milletvekillerimiz, gönüllü arkadaşlarımız, herkes sürecin içerisinde.

BÜYÜKÇEKMECE TARTIŞMALARI

Şimdi Büyükçekmece'de kapı kapı gezip seçmenleri tespit edeceklermiş. Kapı kapı geziyorlar. Polisimizi de yoruyorlar onları da rencide ediyorlar. Siz zamanında açıklamadınız mı, "seçim sistemine güvenebilirsiniz" diye. "Dünyanın en güvenilir seçim sisteminde en ufak şüphe duymasın" demediler mi?

Her gün bir şey üretiyorlar. Bakın çok yanlış. Büyükçekmece'de yapılan bu süreci durdurun. YSK, sürecin kararını hemen vermeli. O da yetmiyor, diyorlar ki Maltepe'nin de süreci elde tutalım. Say say bitmiyor. Kurul oluşturun diyoruz. Yavaş yavaş sayalım diyorlar. Zaman mı kazanıyorlar anlamış değilim. Mümkün.

En çok da benim AKP'ye oy vermiş, AKP'li hemşerilerimi ve dostlarımı rencide ediyorlar. 94 yılında, sayın Cumhurbaşkanı büyükşehir belediyesini kazandığında millet ve dönemin iktidarı görevi teslim etti mi? 2002 yılında bütün Türkiye'deki seçimi kazandılar ve o dönemin iktidarı, o dönemin karar vericileri görevi teslim ettiler mi? Ya kardeşim niye böyle yapıyorlar?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir13 Nisan 2019 12:34

    1989 yilinda gelen bulgar göçmenleri ilk gidenlerden olsun o zaman.

  • Türkoğlutürk 13 Nisan 2019 14:17

    Bulgaristan dan gelen Türk, Arap değil.

  • 1989-Türkleri13 Nisan 2019 13:50

    o bulgar göçmeni dediğin soydaşlarımız, senden daha TÜRK dür... dedeleri vatan için savaşmış soydaşımızdır... Misaki milli de Türkiye ye emanet edilmiş, dede yadigarı torunlarıdır. Bugün  vatanım Türkiye için canlarını tereddütsüz verirler... Vatanım var diyen göçmenler, gitsin vatanını savunsun...cahile laf anlatmak, cehaletle savaşmak da Türkün imtahanıdır... "Ne mutlu Türküm diyene"

  • rrr13 Nisan 2019 00:06

    Filistin kadar olamadı bu suriyeliler, . filistine bak taşla,lastik yakı pda dumanla, hatta uçurtmalar uçurup israil dronlarını engellemekle memleket savunuyor... bizim askerimiz suriyede silah elinde nöbet tutuyor, sen kaça kaça istanbulun göbeğine geliyorsun. devlet bedava maaş bağlıyor, üstüne bide karnını doyuruyor. yıllardır beslendın, elin ayağın tutuyorsa, bi gitte toprağına savun, dinsiz imansız deaşlısı, işitlisi, ypg lisi memleket topranda işgal ediyor. Çanakkalede hastanede iyileşen, asker,iyileşmeden kalkar kışlasına gidermiş tez zaman. siz de 5 yıldır iyileştiseniz gidin de namusunuz olan toprağınızı savunun, istanbul da, bolu da, izmir de,antalya da vb kaldınız. misafirseniz misafir gibi davranın... bunu diyince ben ırkçımı oldun şimdi ???sen memleketını savun ordada ekmek+aş+para verir bu devlet sizlere haklı davanızda.hiç olmadı,senin memleketini savunan mehmetçiğimize su taşı cephe arkasındada  delikanlı suriyeli gençler cephede vatanını kolluyo desinler...

  • ergn12 Nisan 2019 23:41

    İşte Türkiyenin aradığı siyasetçi profili...İmamoğlu gecikmişte olsa ülkeyi düze çıkaracak,tabi İstanbul başkanlığından sonra.

  • efe12 Nisan 2019 23:15

    hadı surıyelılerı aldık olume terkedemedık ama surıyelının ıstanbulda ne ısı var yanı ıstanbulda nufus azmıs gıbı bırde surıyelıler eklendı

  • eee12 Nisan 2019 22:41

      bülbülü altın kafese koymuşlar...Esad boom boom, suriye suriye, memleket demiş. misafir zaten suriyeliler.yaşlılcalar çocuklar tamam ama eli yüzü kolu düzgün suriyeli gençlerin devletten yemek+maaş+bedava hizmet alması kabul edilemez. suriyede güvenli bölgede kuruldu, eee gitsinler ülkelerinede memleketlerini savunup, bacılarına,analarına yaşanısı ülke kurup, düzenlesinler. Türkiye daha ne etsin? iyice tembelleşti bu suriyelilerde yani... askerimiz bile sizin için canını verir, devlet vergileri ile sizleri besler...yahuu sizde gidin memleketinizede kurtarın..peygamber efendimiz bile yeri geldinde savaşdan kaçmamışken...eee ne diyim daha ???oldu olacak nufusumuza alalım,nufus mudurlufunden ikamet çıkartalım. bide Kartalda seçimlerde oy atın ...oldu gulum... :D

  • 00812 Nisan 2019 21:52

    Avrupa’da ırkçılık hortladı. Avrupalılarda Türk düşmanlığı hat safhada. Bizde de Suriyeli düşmanlığı. Bu bilinçli bir korku pompalama... CHP bu ülkede maalesef ona alet oluyor

  • ylmz12 Nisan 2019 23:43

    Hadi ordan sende,nerede yaşıyorsun.!

  • Ahmak groupu12 Nisan 2019 23:35

    008 denen ahmak her kez kendi ülkesini koruyor buz neden peşkeş çektirelim araplara?

  • saçma12 Nisan 2019 22:45

    yahu adamların memleketi var, memleketi bırakıp türkiye ye kaçıyor.kaçtıkları yerleri gayri müslüm ve müslüman düşmanları yerleşiyor... bu adamlar memleketını kollamasın mı ? ne manı oluyorsun bu suriyelilere..milli benlıklerını ve topraklarını korumasın mı ? biz çanakkalede malı mulku bırakıp suriyeye kaçsadık ozaman vatan mı olurdu şuan ??? uğruna ölen varsa toprak vatandır. yoksa suriyemiş, omuş, bumuş, itilip kakılmaya dunyanın her yerınde hazır olsun...vatan yoksa, adam deilsin .vatan varsa dunyada devletın senın her hakkını savunur adanmsın...suriyelileri çok istiyorsan nufu kağıdı çıkrt,evladın gibi bak..yoksa ırkçı dicekler sana...

  • hakan12 Nisan 2019 21:03

    burdakı amac belkı uc bes oy cıkarda imamoglunu gecerım degıl istanbul secımlerını iptal edıp yenıden secım yapmak cunku ımamoglu kazandı bukadar net 25 senedır aynı koltuk oturunca ınsanın kalkası gelmıyor tabı ama ulke demokrasısı ıcın utanc verıcı

  • tam komedi 12 Nisan 2019 20:42

    Suriyeliler hakkında referandum İSTİYORUZ !!!!

  • Gerçek acıdır.12 Nisan 2019 20:27

    Geçersiz oyların yüzde 5 i sayılmış fark ondort bine inmiş tamamı sayılsa Binali Yıldırım kazanacak.

  • bak..12 Nisan 2019 22:46

    kabullenmişsin.. birdahakine artık kazanırsın :D 4 yıl bekle hele :D

  • Fadil12 Nisan 2019 22:37

    Geçersiz oyların %95 i satılmış durumda!Önceki öyle karar ver yaz!

  • Adalı 12 Nisan 2019 20:26

    Bulgar göçmeni dediğin türk bilader. Bulgarların eziyet edip topraklardan attığı has be has türkler

  • sanki ilk deva göçmen alıyoruz 12 Nisan 2019 19:57

    az dönüp bakın bundn öncede kimleri almışız tükiye yıllar öncede göçmen alıyordu bulgar göçmeni vs vs o zamanda sol vardı 

  • cahil12 Nisan 2019 22:47

    anavatan vardı..özal...oda sap zaten :D ya tarih görmuyomu bunlar,kuran okuyor, turkçesini bilmiyor nasıl nesil yetişiyor hayret... 

  • Bika12 Nisan 2019 22:35

    1989 yılında göç edenler Özal zamanında geldiler, ana dilleri Türkçe olan ve meslekleri olan gerçek Türklerdi. Bulgaristan vatandaşlığından hiçbiri çıkmadı ve şu an AB vatandaşı oldular, gençler Avrupa'da çalışıyor ve yaşlılar da  şu an Bulgaristan 'da köylerinde tarım hayvancılık yapıyor.

  • hakan12 Nisan 2019 19:55

    binali yıldırım kazandaydı ertesı gun beledıye baskanlıgına baslardı yskya sormak lazım secım seneye sonuclanırmı burda yapılmaya calısan ıptal edılmıs oylardan oy cıkarmak

  • Harbi 12 Nisan 2019 20:08

    Doğru söylüyorsun onlara ev bile yaptılar