E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: Bu veriyi açıklamak zorunda kaldım---

İmamoğlu: Bu veriyi açıklamak zorunda kaldım

İmamoğlu: Bu veriyi açıklamak zorunda kaldım
31 Mart 2019 - 20:32 borsagundem.com

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Benim oyum şu an için yüzde 53,2, rakibimizin oranı da yüzde 44,1" ifadelerini kullandı

Kameralar karşısına geçen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, açıklanan verilerle ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu "Elimdeki verileri açıklamak zorunda kaldım" diyerek, kendi younun yüzde 53.2 olduğunu, rakibi Binali Yıldırım'ın oyunun ise yüzde 44.1 olduğunu söyledi.

İmamoğlu “Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı.  Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik.  Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemizdeki sayı yükseliyor. Saat 20:30 itibariyle, kendi sistemizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı.  Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1.” dedi.

Anadolu Ajansı verilerini hatırlatan İmamoğlu “YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum”  diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :