E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlker Başbuğ'a şok!---

İlker Başbuğ'a şok!

İlker Başbuğ'a şok!
05 Ağustos 2013 - 14:42 borsagundem.com

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki ceza açıklandı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, darbeye teşebbüsten müebbet hapis cezası aldı. Başbuğ, karar okunduktan sonra tepki göstererek salonu terketti.
Mahkemenin suç duyurusu üzerine hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 6 Ocak 2012'de tutuklanan Başbuğ hakkındaki Türk Ceza Kanunu'nun 312/1. maddesi gereğince, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianame, 15 Şubat 2012'de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
Başbuğ hakim karşısına ilk kez 26 Mart 2012'de çıktı. Kısa bir konuşma yaparak savunma yapmayacağını söyleyen Başbuğ, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün tanık olarak dinlenilmesi sırasında ve esas hakkındaki savunma olmak yapmak üzere bazı duruşmalara katıldı.
KARARDAN ÖNCE BAŞBUĞ ŞU MESAJI YAYINLAMIŞTI
İlker Başbuğ kararın açıklanmasına saatler kala Başbuğ'un Twitter hesabından yapılan değerlendirmede öncelikle ailelere konulan duruşma yasağına değinildi ve şu görüşler savunuldu:
"Sıkıyönetim dönemlerinde bile görülmemiş, ailelerin dahi gelmesi yasaklanmış bir ortamda 'mahkeme' kararını açıklayacak..Peki niye? Çünkü aklı selim kimsenin itibar etmeyeceği bir mütalaa üzerinden karar verecekler ..Çünkü kamu vicdanını rahatsız edeceklerini, masum insanların cezalandırılmasını kamunun kabul etmeyeceğini biliyorlar....Çünkü Türk Devleti ve Ordusunun şanlı tarihine bugüne kadar görülmemiş bir kara leke süreceklerini biliyorlar "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TT06 Ağustos 2013 09:48

    Başbuğ Aponun İmralıdan çıkış bileti olarak ömür boyu hapse mahkum edilmiştir. 1-2 sene sonra "Başbuğ ve diğer komutanları serbest bırakacağız ama aradan İmralı Caniside faydalanıp serbest bırakılacak " teklifini duyduklarında hiç şaşırmasınlar, o zaman aklınız başınıza gelecek ama çok geç olacak ...

  • vatandaş06 Ağustos 2013 04:11

    bu olay tarıhe geçecektır ordu nasıl feshedılır dünya öğrensın

  • akbaba 05 Ağustos 2013 17:01

    gelmiş geşmiş en iyi bir genel kurmaylığı yapmış biridir

  • oflaz05 Ağustos 2013 16:49

    adalet yerini buldu.darbeciler ve yandaşları türkiye üzerinde istediği gibi kirli işler yapamazlar.yetmez daha bunların uzantıları var.hepsi deşifre edilip yargılanması gerekir,temiz toplum temiz türkiye.

  • Halkımız Karara İtibar Etmiyor05 Ağustos 2013 15:54

    Bu kararlardan sonra bir tek söz söylemeyip, her şeyi seyirci gibi izleyen TSK yönetimine yazıklar olsun. Hain Pkk'lıları salıyorlar ellerini kollarını sallayıp geziyorlar. Komutanlarımız, subaylarımız, gazetecilerimiz, öğretim üyelerine ağır cezalar veriliyor. Böyle anlamsız, intikam duygusuyla hareket eden bir hükümet tarafından yönetiliyoruz.

  • kazım05 Ağustos 2013 15:37

    bu ülke için canını verecek insanlar içeri,ülkeyi bölenler teöristler dışarı,bu nasıl ülke,nasıl yönetim,

  • rezalet05 Ağustos 2013 15:27

    başbuğ içeri apo dışarı.başbakanın pkk ve apoyla anlaşması bir bir işliyor.

  • hale aygün05 Ağustos 2013 15:21

    hala o makamda oturup istifa edemeyen genel kurmay başkanına yazıklar olsun

  • Ali Aydın05 Ağustos 2013 15:10

    Borudur Boru...

  • mehmet05 Ağustos 2013 15:07

    Nihayet darbe ve darbe planları ile sürekli ülkeyi geriye götürmek isteyen asker zihniyetinin ceza aldığını gördük bu ülkede.

  • tarkan05 Ağustos 2013 14:50

    adalet yerini bulmuş senmisin türk milletinin gözünüm içine baka baka lav silahlarına boru parçası evraklara kağırt parçası diyen senin gibilerinin yüzünden pkk itleri bitmedi

  • me05 Ağustos 2013 14:49

    ülkesini sevenler müeebbet alıyor APO gibilerle ise devlet işbirliği yapıyor hapisten çıkarma yöntemleri arıyor. ne günlere kaldık be. Bu ülkeyi bitirdi AKP.