E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye Finans'ın hem değiştiğini hem geliştiğini belirterek önemli altyapı çalışmalarını bitirdiklerini söyledi. Türkiye Finans'ın görevine yeni başlayan Genel Müdürü Derya Gürerk'in katıldığı ve yönetim değişikliği ve gelecek hedeflerini paylaşmak üzere düzenlenen toplantıda konuşan Mustafa Boydak, "Orta vadede 300 şubeye gelecek yapıyı kurmak istiyoruz. İki yıl içinde de halka arz gündeme gelebilir" dedi.
Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak: “Türkiye’nin öncü katılım bankası olarak NCB ortaklığımızdan bu yana büyümemizi ve konumumuzu her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Özellikle son iki yılda aktif büyüklüğümüzü 6 milyar TL’den 11 milyar TL’ye çıkardık. Yüzde 25 gibi önemli bir büyüme kaydeden bankamızda bu büyümeyi daha da ileriye taşıyacak bir yapılanma içerisindeyiz. Bu çerçevede 1 Haziran 2011’de göreve başlayan yeni Genel Müdürümüz Veysel Derya Gürerk ile birlikte Türkiye Finans’ın büyümesini hızlandırarak sektördeki öncü vizyonumuzu güçlendireceğimize inanıyoruz” dedi.
Türkiye’de katılım bankacılığı sektörünün son iki senede aktif büyüklüğünü ortalama yüzde 30 artırdığını ve bu gelişmenin devam edeceğinin altını çizen Boydak, buna bağlı olarak yüzde 5’ler seviyesinde olan bankacılık sektörü aktif paylarının birkaç yıl içinde yüzde 10 seviyesine ulaşacağını belirtti.
“KATILIM BANKACILIĞININ GELECEĞİ PARLAK"
Mustafa Boydak’tan sonra söz alan Türkiye Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve The National Commercial Bank (NCB) Uluslararası Sektör Başkanı Donald Paul Hill ise, “2008 yılında ortak olduğumuz Türkiye Finans’ın bugün gelmiş olduğu noktadan çok memnunuz. 2001 yılından itibaren uygulamaya alınan bankacılık sektöründeki yapısal değişiklikler küresel ekonomik kriz sürecinde bankacılık sektörüne çok önemli katkılar sağladı ve sektöre duyulan güveni artırdı. Türkiye Finans’a ortaklık sürecindeki öngörülerimizin üzerinde bir büyüme başarısı gösteren Türkiye, küresel ekonomik kriz sürecini çok iyi yönetebildi ve bu dönemde büyüme gösteren sayılı ekonomilerden birisi olma başarısı gösterdi” dedi.
Kriz süreci ve Ortadoğu’da yaşanan siyasi gelişmeler sonrası Türkiye’nin, mevcut güçlü yapısı ile Körfez fonları ve yatırımcılar için güvenli bir liman olduğunu hatırlatan Hill, Türkiye’nin bu durumu bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. Hill ayrıca “Körfez ülkeleri yatırımcıları uzun süredir faizsiz enstrümanlar geliştirilmesi konusunda Türkiye’den adımlar bekliyordu. “Gelire Endeksli Senetler” ve “Sukuk” bu ürünler için bir başlangıç olarak değerlendirilebilir. Ancak bu iki ürünün tek başına yeterli olacağını düşünmüyoruz. Farklı faizsiz yatırım enstrümanlarının geliştirilmesi Körfez Bölgesi fonlarının Türkiye’ye gelişi açısından önemli olacaktır. Dolayısıyla biz Türkiye’ye çok güveniyoruz ve katılım bankacılığı sektörünün geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyoruz. Türkiye Finans ile gücünü her geçen gün artıran ülke ekonomisinin en önemli bankalarından birisi olmayı sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.
ÖNCELİK KOBİ VE BİREYSELDE
1 Haziran 2011’de göreve başlayan Türkiye Finans Genel Müdürü V. Derya Gürerk de Türkiye Finans olarak katılım bankacılığı sektöründe her zaman öncü ve yenilikçi bir rol üstlendiklerini ve katılım bankacılığı prensipleri çerçevesinde sundukları ürünleri önümüzdeki dönemde çeşitlendirerek müşterilerin ihtiyaç duyacağı tüm konularda onlara alternatif sunmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Toplantıda gelecek dönem öncelikleri hakkında bilgi veren Gürerk şunları söyledi:
“Türkiye Finans’ın Nisan 2010 ve Nisan 2011 arasındaki bir yıllık büyümesine baktığımızda, yüzde 25 civarındaki mevduat büyümesi ile yüzde 18 büyüyen mevduat bankaları ve yüzde 20 büyüyen katılım bankaları ortalamalarının üstünde olduğunu görüyoruz. Yeni dönem vizyonumuz dahilinde bu büyümeyi sürdürülebilir hale getirme adına KOBİ’ler ve bireyselin öncelikli olduğu kredi portföyümüzü genişletmeye devam edeceğiz. Sektörde şubeleşmenin, özellikle potansiyeli yüksek olan şehirlerde ön plana çıkacağını düşünüyoruz ve bu doğrultuda önümüzdeki dönemde şubeleşme stratejik önceliklerimiz arasında olacak. Bankamız Mayıs 2011 itibarıyla 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış olup, 8.9 milyar TL nakdi kredi kullandırmış ve 8.7 milyar TL fon toplamıştır. Bu süreçte 77 milyon TL net kâr sağlandı. "
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (01:26)