E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesi'ndeki Yahya Eren Konukevi önünde düzenlenen programa, Vali İsmail Ustaoğlu, BETAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, işadamları ve BETAV üyeleri katıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonominin bir miktar sekteye uğradığın belirterek, şunları söyledi:
"Hükümet olarak ilk andan itibaren almış olduğumuz tedbirlerle çok önemli mesafeler kat ettik. 1 yıl öncesine göre ekonomimiz gayet iyi gidiyor. Gerek yatırım, üretim, ihracat tarafında arka arkaya açıklamalara baktığınız zaman, rakamlar hepimizi sevindiriyor. Sonuçta bu ülkede üretim olacak. Yatırım olacak, ihracat, büyüme olacak ki, refah arkasından gelecek. 2010-2016 arasında Türkiye ekonomisi yıllık 6.7 büyüdü. Global krizden sonra olağanüstü büyüme performansını yakaladık. Şu anda 2017 değil de yüksek büyüme oranını yakalayacağımızı söyleyebiliriz. Ekonomide üretimin çarklarının döndüğünü ve son derece iyi gittiğini gösteriyor. İlk çeyrekte yüzde 5 büyüdük. İkinci çeyrekte yüzde 5 daha büyüyeceğiz. Üçüncü çeyrekte ise ikinci çeyrekten daha fazla büyüyeceğiz. Yüzde 5-6’lık büyümeyi yakalayabiliriz, bu hepimizi sevindiriyor."
GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNU BİRLEŞTİRECEĞİZ
Bakan Ağbal, KGF, gerekse KOSGEB ve gerekse vergi indirimlerinin arka arkaya ekonomide moralleri düzelttiğini söyledi. Hükümet olarak önümüzdeki günlerde özellikle ekonomi ile ilgili önemli yasal düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını da belirten Bakan Ağbal, şöyle konuştu:
"Eylül ayından itibaren bir numaralı gündemimiz inşallah ekonomi olacak. Hükümetin en öncelikli gündemini ekonomi oluşturacak. Şu anda ekonomi koordinasyon kurulunda yapısal reform alanında birçok konuyu görüşüyoruz. Çalışmalar yapılıyor. İnşallah bu hazırlıkları tamamladıktan sonra Meclisin açılması ile beraber çok kapsamlı yasal düzenlemeleri de Meclise getireceğiz. Bakanlığımız ile ilgili birkaç konuda özel çalışmalarımız var. Bunlardan en önemlisi gelir vergisi kanunu. Gelir ve kurumlar vergisi kanunun birleştireceğiz. Tek bir kanun yapacağız. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünü açan, vergi yükünde eşitliği, adaleti öngören, en önemlisi de Türkiye’yi daha rekabetçi bir konuma getirecek bir gelir vergisi kanunu yapmak istiyoruz. İkinci konumuz Katma Değer Vergisi reformu. Bunu da çok önemsiyorum. Katma Değer Vergisi Kanunu modern bir kanun. Birçok ülkede uygulanıyor. Ama her ülkede aynı şekilde uygulanmıyor. Türkiye’deki KDV kanunu işletmeler üzerinde yükler oluşturuyor. Burada ciddi bir reform fırsatını yakaladık. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımızı da bir, iki ay içerisinde tamamlayacağız. Ekimde onu da kamuoyunun gündemine getireceğiz. Üretimle ilgili arka arkaya yeni çalışmalar yapılıyor. O konularda da önemli düzenlemeleri sizlerle paylaşacağız."
'İNOVASYONA YATIRIM YAPACAĞIZ'
Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda yüzde 5-6’lardan daha düşük bir büyümeye tahammülü olmadığını da belirten Bakan Ağbal, "Genç bir nüfusa sahibiz. Gençlerimiz iş istiyor, aş istiyor. Onlara bizim iş bulmamız lazım, aş bulmamız lazım. Bunun için de yüksek büyüme oranlarına devam etmemiz lazım. Yüzde 5, yüzde 6, yüzde 7 Türkiye için olmayacak büyüme oranları değil. Türkiye’nin normal yakalaması gereken büyüme oranlarıdır. Bunları yaparken, teknolojiye, inovasyona, AR-GE’ye, girişimciliğe çok daha fazla önem vermemiz lazım. Daha fazla inovasyona yatırım yapacağız. Araştırma geliştirmeye daha fazla önem vereceğiz. Hükümet olarak önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar AR-GE’ye para harcıyoruz. Ciddi anlamda bütçeden para harcıyoruz. Ama bu bile yetmez. Türkiye şu anda milli gelire göre, yüzde 1 civarında AR-GE’ye para harcıyor. Ama rekabet içinde olduğumuz ülkelerde bu üç katı. Bizim ne yapıp edip, AR-GE’ye inovasyona kaynak ayırmamız lazım. İnşallah 2023’e giden bu vizyonda biz AR-GE’ye daha fazla kaynak ayıracağız."diye konuştu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
bu yakıtla bu ülkede üretim olmaz. herşeyin başı yakıt. nokta.
Sn.Bakan'ım vergi paylaşımı diye bir saçmalık olamaz. Tarlaya buğday yetiştirmeye giden birisinin deposuna koyduğu mazot ile milyon USD lık ihaleye lüks aracı ile giden birisinin depoya koyduğu mazota nasıl aynı vergi ödesin denir ki. Mazotta vergi %1 olmalı zenginden kalanı bir şekilde tahsil edilmelidir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (01:03)