E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİki şirkete PKK soruşturması---

İki şirkete PKK soruşturması

İki şirkete PKK soruşturması
08 Mart 2018 - 20:39 borsagundem.com

Almanya'da terör örgütü PKK’ya destek sağladığı ve yardım ettiği şüphesiyle iki şirkete baskın düzenlenerek arama yapıldı

Almanya'da terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen iki şirkete bu sabah baskın düzenlendiği bildirildi. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bulunan Neuss kentindeki şirketlere yönelik düzenlenen baskın sonucu, şirketlerin terör örgütüne yardım ettiğine dair önemli delillerin olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

AA'nın haberine göre; İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Mezopotamya Yayıncılık ve Dağıtım ile MIR Multimedya şirketlerinin yanı sıra bunların yöneticisinin evine de baskın düzenlenerek şirketler hakkında bilgi ve belge toplandı.

Açıklamada, polis ve mali suçlar ekiplerince düzenlenen baskınlar sonucu söz konusu şirketlerde Almanya'da yasaklı olan terör örgütünü destekleyen ve şirketlerin terör örgütüyle bağlantılı olduğunu gösteren önemli deliller bulunduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Hukuk devletimiz, tüm aşırı uçlar karşısında bir savunma demokrasisidir. Anayasamız ülkede terör örgütleri lehine faaliyet gösterilmesine ve bu örgütlere destek verilmesine izin vermiyor. Bugünkü aramalar daha önce alınan yasak kararına dayanıyor. Hukuk devleti düşmanlarına karşı bu şekilde mücadele ediyor."

Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhsin08 Mart 2018 22:44

    Bence fethullah Gülen Guinesss rekorlar kitabına girmeli.Nasıl binlerce insanı , devleti kandırmış , bu kadar para toplamış cukka milletin paralarını ebermiş Amerikalarda mesken edinmiş.Hayret bir şey dünyada başka ülkelerde benzeri olaylar ve Fethullah Gülen gibi insanların olacağını tahmin etmiyorum.gerçektengirmediği kurum kalmamış Türkiyede de bir çok insan uyanmayacaktı ama soruları çaldıkları kesinleşince bu insanların din ile ilgisini olamayacağını anladılar.Binlerce insanın kul hakkı yendi , gözümüzle görsek geceler , gündüzler boyu ağlarız.Çok büyük günah şu anda belki aç parasız olanın yerine başkası maaş alıyor.Yiyor haram zukkum olsun inşallah.

  • banu08 Mart 2018 21:07

    güzel haber . terörle değil devletlerle işbirliği yapmak en doğrusu .