E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÜç şirket tahvil ödemelerinde sorun yaşadı---

Üç şirket tahvil ödemelerinde sorun yaşadı

Üç şirket tahvil ödemelerinde sorun yaşadı
28 Eylül 2018 - 17:08 borsagundem.com

Döviz kurlarındaki yükseliş ve piyasadaki olağanüstü gelişmeler şirketleri zora soktu

Piyasalardaki olumsuz gelişmeler şirketleri de etkiliyor. Tahvil vadeleri gelen şirketler nakit akışlarındaki olumsuzluklar nedeniyle ödemelerini gerçekleştiremiyor.

Arma Elektropanç şirketi bugün vadeli tahvilin ana para ödemesini gerçekleştiremedi.

Pakpen ise geçtiğimiz ay yapması gereken tahvil ödemesini bugüne ertelemişti ancak ödeme yapamadı.

Bimeks de uzun süredir ödemediği tahvillerinin kupon ödemesini yine yapmadı.

Şirketlerden KAP'a şu açıklamalar yapıldı:

Arma Elektropanç'ın açıklaması:

Şirketimizce yurtiçinde nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 546 gün vadeli, 20.000.000.-TL nominal değerdeki değişken faizli ''TRSAEST91812 ISIN'' kodlu tahvilimizin 6.kupon ödemesi 28.09.2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Ancak ''TRSAEST91812 ISIN kodlu tahvilimizin anapara itfası, şirketimiz nakit akışında yaşanan kısa vadeli olumsuzluklar nedeni ile vadesinde gerçekleştirilememiş olup en kısa süre sürede ödenmesi amacıyla yapılandırma görüşmeleri başlatılmıştır.

Pakpen'in açıklaması:

TRSPKPB41717 kodlu tahvil ödememize ilişkin 28.08.2018 tarihinde faiz kaybına mahal verilmeden anapara ve kupon ödemesinin 28.09.2018 tarihinde yapılacağı belirtmiştik. Ancak piyasalarda yaşanan olağanüstü koşullar nedeni ile ödeme ve tahsilat programımızda aksamalar meydana gelmiş olup, son taksit anapara ve ödeme gününe kadar tahakkuk edecek faiz ödemesinin en kısa sürede gerçekleştirilmesi planlanmakta olup tahvil ödemesinin tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini yatırımcılarımıza saygı ile duyururuz.

Bimeks için Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun yaptığı açıklama şöyle:

BİMEKS BİLGİ İŞLEM VE DIŞ TİC A.Ş. tarafından ihraç edilen TRSBMKS12214, TRSBMKS12222 ve TRSBMKS12230 ISIN kodlu özel sektör tahvillerine ilişkin  28.09.2018 tarihli kupon ödeme işlemleri, ihraççı kuruluşun ödeme tutarlarını aktarmaması nedeniyle kuruluşumuz aracılığı ile gerçekleştirilememiştir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)