E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİki kurala uyan restoranlar hizmete başlayacak---

İki kurala uyan restoranlar hizmete başlayacak

İki kurala uyan restoranlar hizmete başlayacak
25 Mayıs 2020 - 15:55 borsagundem.com

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Demirer, Kovid-19 salgınıyla mücadelede elde edilen başarının ardından restoran ve turizm işletmelerinin hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak açılmaya başlayacağını söyledi

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, turizmci Dr. Cem Kınay'ın sanal ortamda hazırladığı "Yeni Gastronomi" konulu söyleşide, restoran ve turizm işletmelerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde hizmet vereceğini ifade etti.

Korona virüs salgını sonrası yerel ve bölgesel turizm girişimlerinin ön plana çıkacağını dile getiren Demirer, "Gelecek, geçmişin yalınlığını özleyen bir noktada. Özellikle gastronomide bu durum böyle. Maharet sadeliği, güzel ve mükemmel bir şekilde sunabilmek. Bir restoranın, bir şefin önemli özelliği bu. Bu önümüzdeki dönem için yeni bir trend olacak." dedi.

Demirer, turizm ve gastronomi sektörünün, salgından en çok etkilenen alanların başında geldiğini ve yeniden hizmete başlamak için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Korona virüs salgını nedeniyle turizm işletmeleri ve restoranların zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Demirer, "Restoran ve işletmeler sıkıntılı bir şekilde açılacak. Haziran'ın 15'ine kadar restoranlar açılır. İçişleri Bakanlığının kararnamesiyle kapatıldık, Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı genelgeyle de açılacağız. Genelge yayımlandı. Tabii ki yavaş yavaş açılacak. Sağlık Bakanlığının insan sağlığı noktasında belirlediği kriterler uygulanacak." diye konuştu.

Demirer, Türkiye'de 100 bine yakın yeme-içme işletmesi olduğunu ifade ederek, koronavirüsle mücadele sürecinde hem işletme çalışanlarına hem de vatandaşlara önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.

Sürecin başarıyla atlatılması için bilinçli tüketici ve işletmelere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Demirer, "Bir dönem boyunca bu kuralları uygulamalıyız. Salgın yavaşladıkça ve bitme noktasına geldikçe kurallar gevşeyecek. Açılış için belirlenen sosyal mesafe kuralları belli. Sandalyeler arası 60 santimetre, masalar arası bir buçuk metre olacak." dedi.

Dr. Cem Kınay da sadelik ve öze dönüşün, gastronomi ve turizm anlayışında yeni trend olacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eeee26 Mayıs 2020 14:12

    Hastnelerde onca önlemle yayıla bilen virüslerin. berber, kuaför garzon bulaşıkçı vb. vb. özverisi ile yayılmaması mümkün mü ? zaten sgksız, abuk subuk ortamda günlük 80- 10 tl nakıt paraya çalışan emekçiler bunlar... evleri vb. mahalle ortamları vb. belli.. insna aşalamak deil yazma gerekçem.... ama çorba taşıyan, yada yemek yapan, yada bulaşık yıkayan kişi keyfi yerinde, aylık 5 bin tl maaş alan prof yada bir kişi değil. buda bir gerçek

  • muck26 Mayıs 2020 13:48

    hastanelerde uygulanamayan hijyen, berberler tarafından tam uygulanması beklenıyor :D aynı duruö marketler ve resaurantlardanda beklenıyor. ya nasip, ya şans... 

  • Burhan26 Mayıs 2020 08:06

    Önemli olan bulaşıkların temiz yıkanması aynı peçeteyle yüzlerce bardağı silerler , aynı peçeteyle yüzlerce kaşık çatalı silerler parlatırlar al sana hijyen al sana korona.....otururken 1 metre mesafeli oturulacakmış da  mış miş muş  mikrop ağızdan ağızdan

  • bir turizmci olarak soyluyorum26 Mayıs 2020 02:09

    çogu hotelde bu kurallara bir kac gun sonra kimse uymaz..

  • Net man 25 Mayıs 2020 23:27

    Bırakınız açsınlar bırakınız içsinler...

  • Kerim25 Mayıs 2020 23:14

    Günde 100 müşteri gelse 30 tl den 3000 tl 1 ayda 3000x30=100000 tl oh ne ala gelir %25 kar kalsa...

  • Merak 25 Mayıs 2020 21:57

    4 kişilik masa 120 cm Sandelye 50. Biri bana 60 cm arayla dizsin. Mesleği bırakıcam 😁. Her otel deki masalar bakanın oteldekilerle aynı değil.

  • Ahmet 25 Mayıs 2020 19:49

    Bu sene devlet vergi almamalı işletmelerden sgk lar da devlet tarafından karşılanmalı. Karnımızı doyurabilirsek ne alâ. Birazda itibardan ödün versinler zira enafi milleti çiftçisi batmış bir ülkenin itibarı olmaz...

  • ercan25 Mayıs 2020 18:44

    Diğelimki sosyal mesafe uygulandı ve yemekler pişirildi ekmek soğuk ve elle temesta ,salatalar soğuk ve elle temasta ,içecekler elle temasta ,vereceği bardaklar elle temasta,çatal,kaşık,bıçak elle temasta peki bunun neresinde sosyal mesafe veya hijyen kuralları nasıl uygulanacak çok saçma sadece gösteriş yapılacak.

  • Sinyor25 Mayıs 2020 17:51

    Garson yemegi musteriye 2 metreden mi uzatacak... sosyal mesafeye nasil uyacak...hahaaaa... ytd

  • Garsonum25 Mayıs 2020 22:05

    İyi garson 3 metreden de verir sen merak etme. Yeter ki sen almasını bil.