E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, sosyal medya hesabında, gelişen piyasalara yönelik sermaye akışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Brooks, "Türkiye gelişen piyasalar içinde en fazla para çıkışlarından birini görmüştü ama şimdi sadece Hindistan ile kıyaslanabilecek büyük bir giriş var." ifadesine yer verdi.
Söz konusu para girişlerinin finansal koşulları gevşeterek ekonomik büyüme için olumlu etkilere sahip olduğunu belirten Brooks, gelişen piyasalara son dönemde yönelen paranın, 2010 küresel finansal kriz sonrasını da aşarak rekor seviyelere yükseldiğini vurguladı.
Gelişen piyasaları hedefe alan paranın 2010 küresel finansal kriz sonrasını da aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldiğine işaret eden Brooks, sermaye girişlerinin Çin ve Çin dışı gelişen piyasalarda görüldüğünü ifade etti.
Uluslararası Finans Enstitüsü'nün kasım ayına ait sermaye akışına ilişkin raporunda da gelişen piyasalara yönelik portföy akışlarının 76,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği bildirildi.
Raporda, aynı dönemde öz sermaye ve borç girişlerinin ise sırasıyla 39,8 milyar dolar ile 36,7 milyar dolar olduğu kaydedildi.
En yüksek enflasyon Türkiye'de
2 hisse 15 gün tek fiyattan işlem görecek
SPK iki şirketin bedelli başvurusuna onay verdi
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Gezizekalılar tersine algı yapsa daTürkiye tarımda dünyada 8. Küçükbaş hayvan sayısında Avrupa'da lider, büyükbaşda 2. Son çeyrekte kovid ortamında ekonomisini büyüten 3 ülkeden biri. Gidin azıcık OSB gezin. Son 18 yılda açılan OSB ve fabrikalara bakın. Türkiye'nin daha iyi büyümesi için gereken kendi sermayesini büyütecek yerli para. Dışarıdan alınan para, içimizdeki avanaklar kullanılarak silaha dönüşüyor.
Bu iş sadece giren para ile olmaz. 1- Tarım ne durumda ? besici, ekici, tarla ... 2 - Endüstri ne durumda, fabrika üretiyor mu, tarım ve hayvan ürünü alıp işliyor piyasaya sürüyor mu?, yeni fabrikalar açılıyor mu ?. Üreten fabrikalar yeni stokçu, depocu, hizmet, nakliye gibi farklı sektörler oluşturup besliyor mu ? tedarikçileride kendi ile birlikte büyütüyor mu ? 3 - Tarım, hayvancılık, endsütri, hizmet,nakliye oluşansektörler, farklı İŞ sahalarını oluşturup, insanları üretime sokuyor mu ? .... Önce ekonomide bunlara bakılır. Bu alanlar birbirini nötürler, devlet sadece oluşan bu ortamda vergi hızlı tahsil eder. farklı desteklerle oluşumu kaliteli noktalara, yönlendirir. zincir kırılırsa, ekonomi kronıkleşir işlemez. Çark bozulur. Başımızdakiler, bu işi beceremedi. Çözümde üretemiyor. Faiz düşsede, çıksada...kredi verilsede, verilmesede, destekleme ödeme süte, besiye olsada olmasada çözüm olmaz.
Bunlara asla inanmayın ortam o kadar da hiç iyi değil.
siz şekerdeki payınızı satıp çıkan kurum degilmisiniz benmi yanlış hatırladım sahtekar herifler tuzak peşinde olabilir.....
Gelenleri gorduk dohol tskb olayini goren olmustur gelen para eskisi gibi gireyim 10 yil bekleyeyim degil al kac carp gerci bizim yatirimcilarda ona benziyor hadi simdi o zengin olmak isteyenler bunla nasil basa cikacak simdi hisse kiliteme vakti
Chp ve kuyruğuna takılanlar istemez aman gelmesin para ülke batsın ben iktidar olayım derdindeler. Bu kadar kolaycilikla hayatta iktidar olamazsınız
At gözlüğünü çıkar
Üç maskeyi dağıtmayı beceremeyip ABD'ye maske gönderen cehapeyi kınıyyorum.hasta haberinden enflasyona kadar her konuda yalan söyleyen iktidarı kıskanıyorum.ben onların söylediği yalanın yüzde birini söylesem eşim evden kovar.taraftar değil resmen kör aşık.
Gaz iyide borsa yarın kötü düşer...
O zaman gelecekte ABD ve AB ile güzel haberler gelebilir.
O noktada dur bakalım.o ışık yaklaşmakta olan trenin ışığımı görürsün
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:49)