E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİddia: İsrail İran'a 'güçlü bir karşılık' vermeye hazırlanıyor---

İddia: İsrail İran'a 'güçlü bir karşılık' vermeye hazırlanıyor

İddia: İsrail İran'a 'güçlü bir karşılık' vermeye hazırlanıyor
02 Ekim 2024 - 22:53 borsagundem.com

İsrail medyası, Güvenlik Kabinesi'nden İran'ın füze saldırısına karşılık verme kararı çıktığını duyurdu

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin dünkü toplantısında, İran'ın füze saldırılarına, ABD ile koordine edildikten sonra "güçlü bir karşılık" verilmesi kararı alındığı öne sürüldü.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonundaki haberde, dün düzenlenen Güvenlik Kabinesi toplantısında İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına verilecek karşılığın ele alındığı belirtildi.

Haberde, İran saldırısına ABD yönetimi ile koordine edildikten sonra "güçlü bir karşılık" verilmesi kararının alındığı iddia edildi.

Haberde, İsrail'in İran'daki "stratejik bölgeleri" hedef almayı planladığı da öne sürüldü.

FÜZE SALDIRILARI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün İran'ın "ulusal güvenliğini" hedef alan İsrail'e füze saldırısı düzenlendiğini bildirmişti.

Saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık düzenlendiği belirtilmişti.

İran devlet televizyonu da İsrail'e yaklaşık 200 füze atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.

Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı görüntülü açıklamada, füze saldırısıyla İran'ın "büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini" söylemişti.

"İRAN'DAN AYRILIN" ÇAĞRISI

Öte yandan Almanya, İran'da bulunan vatandaşları için 'ülkeden ayrılın' çağrısı yaptığı bildirildi.

Pezeşkiyan'dan İsrail'e misilleme saldırısına karşı gözdağıPezeşkiyan'dan İsrail'e misilleme saldırısına karşı gözdağı

 

İran'dan İsrail'e füze fırlatıldıİran'dan İsrail'e füze fırlatıldı

 

İsrail'den İran'a ilk cevap: Bedeli ödetilecekİsrail'den İran'a ilk cevap: Bedeli ödetilecek

 

Saldırı sonrası İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ilk açıklamaSaldırı sonrası İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ilk açıklama

 

Lübnan'dan İsrail'e 100'den fazla roket atıldıLübnan'dan İsrail'e 100'den fazla roket atıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL03 Ekim 2024 11:19

    Bence ABD ve İsrail korktu.Ya bir ay önce rusya onlarca uçak ile hava savunma sistemleri, bir takım silahlar gönderdi.Ya bunların içinde kıtalar arası balistik nükleer füzeler var ise veya iran dağların içinde nükleer silahlar üretti ise ne olacak tüm ülkeler haritadan silinir.

  • YOLCU4403 Ekim 2024 14:12

    Tellere takılan yünleri toplayıp ip yapacağım ve onları daha sonra satıp borcumu ödeyeceğim. Ölme eşeğim ölme. Başkasına şunu yaptı bunu aldı bunu verdi demek yerine tıpkı Fatih Sultan Mehmet'in yaptığı gibi çağın üstünde teknoloji üreterek bir şeyler yapmak lazım. :D  :D  :D 

  • azmi03 Ekim 2024 10:37

    Oturduğun yerden bir düğmeye bas , düştüğü yeri görü mahveden balistik gönder , sonra seyrine bak. Nerede okudum, Abd den kalkan bir iha ile Afganistan'daki birileri nokta atışı ile vurulmuştu , diye. Teknoloji böyle bir şey işte. Bu yola ağırlık vermek gerekiyorken , yanmaz kefen ,cami inşaatı ,yanlı eğitim vs ile olmuyor. Başkasının ürettiği ve sana sattığı teknoloji ürnlerini alıp kullandığın sürece başın yerden kalkmaz...

  • Mucise Reis ;)03 Ekim 2024 08:58

    ADamlar Tevrattaki vaadedilmiş topraklarını ele geçirmeyi dini görev olarak görüyor. Yaptıkları adımlarıda vadedilmiş toprak dine bağlayıp tevdatçıları kullanıyor. O bakımdan İsrail asla durmayacak. Barış felanda istemeyecek. İsrail bu programını adım adım uygulayacak. Karşısında Müslüman ve İslam devletleri olduğu için çok mutlu. Çünkü dini tartışmalar, din tüccarları, paylaşılmayan ekonomik dağılımlar.  Din dediğinde ilim bilim fen ve araştırmaları elinin tersi ile iten topluluklar. Bilimsel değerlerden çok dini değerler ile özdeşleşip okul açmalar ve dini cami eğitimleri. bunlar 1yıl.10 yıl 20yıl 25 yıl geçtiğinde bir kesimi geri ..diğer kesim ile çok ileri seviyeye geldiği için İsrail bunu kullanıyor. Tarikatları örgütleri din ile kurmak yönetmek çok kolay çünkü. Müslümanlar cehalet döneminde ve çıkamıyor. Gerçekci bakalım, pöf pöf yapmaya gerek yok

  • Turkogluturk03 Ekim 2024 07:22

    Adim adim bop.

  • Baran03 Ekim 2024 11:17

    Kıına kına yak......................Ne kadar da mutlu olmussun.