E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
23 Haziran seçimlerinden sonra İBB başkanlık koltuğuna oturan İmamoğlu, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Finansman Müdürlüğü aracılığıyla borçlanma talebinde bulundu.
Müdürlük tarafından hazırlanan teklifte, belediyenin nakit ihtiyacının karşılanması ve projelerin finansmanında kullanılmak üzere yurt içi bankalardan kaynak teminine gidilmesi gerektiği belirtilerek 1 milyar 225 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmesi istendi.
Teklifi değerlendiren Plan ve Bütçe Komisyonu hazırladığı raporda, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 28 Kasım 2018 tarihinde İBB Meclisince onaylanan 2019 Mali Yılı Bütçesinde toplam 3 milyar 200 milyon liralık iç ve dış borçlanma öngörülmüştür. Bu tutarın, İBB 2019 Yılı Finansman Ekonomik Sınıflandırması tablosunda 1 milyar 525 lira iç borçlanma, 1 milyar 675 lira dış borçlanma olarak tasnif edilmiştir." denildi.
Komisyon raporunda istenilen 2 milyar 225 milyon liralık miktarın değil, 1 milyar 525 milyon lira borçlanmaya gidilebileceğine vurgu yapılarak "Yurt içi bankalardan borçlanma yapılabilmesine karar verilmesi, borçlanmanın zamanı, miktar ve şartlarının belirlenmesi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu, komisyonumuzca uygun görülmüştür." denilerek olayı meclis gündemine sevk etti.
Konu Saraçhane'deki binada yapılan meclis toplantısında ele alındığı sırada tartışmalar yaşandı. CHP'li Meclis Üyesi Ediz Zeyrek, komisyonda istenilen miktarda bir borçlanma yetkisinin çıkmadığını belirterek durumu eleştirdi.
Bunun üzerine ise Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Bilmen, bir önceki yıl belirlendiği gibi hiçbir kısıntıya gidilmeden en üst seviyede iç borçlanma yetkisi verildiğini kaydetti.
Ekrem İmamoğlu ise 2 milyar 225 milyon liralık borçlanma yetkisi talebinde bulunmalarının gerekçelerini anlattı. "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin daha büyük borçlanmaları ihtiyacı olduğu bir kesinliktir" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
İBB'nin borçlanma ihtiyacı 2 milyar 225 milyon değildir. Daha yüksektir. Bununla ilgili tespitlerimizi daha önce burada sunduk. Meclisin yetkisi bu değerdedir. Belirtmek isterim ki merkezi hükümetten yani Maliye'den ve İller Bankası'ndan gelen rakamdan bile ilk 6 ayda 1 milyara yakın bir azalma olmuştur. Dolayısıyla mevcut ekonomi ortamında bu borçlanma değeri çok daha yukarı çıkmıştır. Keşke bu yönüyle komisyonumuz bunu değerlendirseydi. 'Daha iyi olurdu' diye düşünüyorum.
Tartışmalardan sonra İmamoğlu, raporu oyladı. Borçlanma yetkisi oy birliğiyle karara bağlandı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
dikkat et gozune girmesin
Bana İBB Adaylığı değil direk koltuğa otur deselerdi kabul etmezdim ! Istanbulda yaşayan her vatandaşa ( bebeler dahil ) 2 bin tl borç var ! Onlarca toplanan vergi , ab desteği, dünya bankası desteğine rağmen 30 milyar tl borç birde buna 6 sıfır eklesek yandaşlar telaffuz bile edemez ! Büyükşehir çalışıyor diye heryere afiş asarken bunların aslında Büyükşehir borçlanıyor dediklerini defalarca söyledik ! 2020 ve sonrasında acayip bir kamulaştırma göreceksiniz. Ballandıra ballandıra özelleştirme yapılan kurumlar batık bir şekilde tekrar devlete satılacak !!!!
Nihat ağzın lâf , elin iş , beynin hesap yapmıyorsa bu senin suçun ! Bak nihat efendi ister anla ister anlama ; Merkezi hükümet borcundan payına düşen 15 bin tl , Hazine garantili ödemelerden 15 bin tl , Kamu kurum zararları 10 bin , Hazine garantili özel sektör borcundan 10 bin , il-ilçe yerel yönetim borcundan 3 bin olmak üzere döviz cinsinden 9500 $ borcun var. Vezne tl kabul etmiyor ! Ya bu borcu öder konuşursun YÂDA SUSARSIN !
Atma beyim işkembeyi kübradan! İstanbul kadar geliri olan hiç bir kent yok. Sanki geliri giderini hesaplamış ta üstüne defter tutuyor. Bir defa kamu yatırımları İstanbul un borcu değil, devletin borcu. Biten ve devamlı geliri olan akarlar! Sanki üzerine vazifeymiş gibi battık bittik edebiyatı yapma! Pisletip rezil etmezseniz İsatnbul gayet güzel enfes bir şehir. Bize bakkal hesabı yapıp laf salatası yapma. Ayrıca nüfusuna oranla en borçlu il Eskişehir dir. Marifetmiş gibi alt yapısı müsait olsun olmasın en işlek caddeleri tramvaya işgal edip şehir ağır çekim trafiğe gömüldü' Son derece hesapsız ve verimsiz olmasına rağmen oyuncak tren gibi ve şehir trafiğini kilitliyor. İstanbul un 20 de 1 nüfusu var ama saçma sapan egoya kurban oldu güzelim şehir!
Dağıt bakalım Babanın malı gibi! Sonra da battık bittik edebiyatı yaparsın.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (08:15)