E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakHürriyet binası yıkılıyor---

Hürriyet binası yıkılıyor

Hürriyet binası yıkılıyor
21 Şubat 2012 - 07:13 borsagundem.com

Hürriyet Medya Towers binasını satın alan Nurol GYO, arsada rezidans yapılacağını açıkladı

Hürriyet Medya Towers’ı satın alarak dikkatleri üzerine çeken Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO), dev arsada yapmayı planladığı proje belli oldu. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, Basın Ekspres Yolu’ndaki Hürriyet Medya Towers’ın yerine rezidans yapmayı planladıklarını açıkladı. Musa Aykaç, Basın Ekspres Yolu’nun gözde bölgelerden olduğunu belirterek, Hürriyet Medya Towers çok iyi bir lokasyonda bulunuyor. Bölgede çok önemli projeler yapılıyor. Biz de arsada çok iyi bir proje yapacağız” dedi. Hürriyet binasının toplamda 59 bin metrekarelik 4 parselden oluştuğunu ifade eden Aykaç, “Prestijli hizmet alanı olarak geçen bölgede 2 emsal var. Yani her türlü proje yapabiliriz. Ama AVM ve otel yapmayı planlamıyoruz. Büyük çoğunluğu konutlardan oluşan bir proje yapacağız. Birkaç ticari alana da yer vereceğiz” dedi.
150 metreye çıkacak
Musa Aykaç, gayrimenkul sektöründe 2015 yılına kadar ilk beş GYO arasına girmeyi hedeflediklerini ve bu hedef doğrultusunda yatırım yaptıkları bir diğer projenin ise Mecidiyeköy’deki ‘Evofisev’ olduğunu belirterek, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden satın aldıkları arsada konut ve home-ofis konsepti uygulayacaklarını söyledi. 6 bin 842 metrekare büyüklüğündeki arsanın tapusunu aldıklarını ifade eden Aykaç, “Üniversite ile önce hasılat paylaşımıyla anlaştık ama sonra arsanın tüm bedelini ödeyerek satın aldık” dedi. Arsada 3 emsalin geçerli olduğunu ve ruhsatı alarak inşaata başladıklarını dile getiren Aykaç,
Satışlar martta
“3.5 ay sonra temel dökeceğiz ama kazarken zorlanıyoruz. Arsadan granitler çıkıyor. Arazi yer yer çok sertleşiyor” diye konuştu. Aykaç, 30 kat ve 150 metre yükseğe çıkacakları projede bazı değişiklikler yapabileceklerini vurgulayarak, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 150 bağımsız birimden oluşan Evofisev projesinde kat yüksekliklerimiz brüt 4 metreyi bulacak. Ofis ya da ev olarak kullanmak isteyenlere göre farklı dekorasyon yapılacak. Ama tüm zeminler yükseltilmiş olacak. Projede 25-30 adet ticari üniteye de yer vereceğiz. Orada ise kiralama yapacağız.” Aykaç, projede şimdilik ön talep topladıklarını kaydederek, satışa ise mart ayında çıkmayı planladıklarını açıkladı. Projede metrekare satış fiyatlarının 4 bin 500 dolar ile 7 bin 500 dolar arasında değiştiğini vurgulayan Aykaç, “Yeni yapılan adliye sarayı nedeniyle yoğun bir talep alıyoruz. Özellikle ofis talebi geliyor. Projenin hızla satılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Projenin sakinlerine yüzde 40’a yakın enerji tasarrufu getireceğini dile getiren Aykaç, Leed Gold sertifikasına aday olan projenin bu verimliliği sağlayabilecek kapasitede olduğunun altını çizdi.
BİNA 1 TEMMUZ’A KADAR BOŞALACAK
Musa Aykaç, Hürriyet’in arsasını 125.5 milyon dolara satın aldıklarını anlatarak, bunun 17.5 milyon dolarını peşin verdiklerini, kalanı da 32 ay vadeyle ödeyeceklerini açıkladı. Yapılan sözleşme gereği binanın 1 Temmuz 2012’ye kadar boşaltılacağını ve hemen ardından inşaata başlayacaklarını açıklayan Aykaç, “Arsanın hiçbir sıkıntısı yok. Tapunun yüzde 100’ü bize ait. Bina boşalınca hemen yıkıma başlayacağız. Eylül ya da ekim ayında ise konutları satışa sunmayı planlıyoruz” diye konuştu. Aykaç, yeni projede çok fazla yükseğe çıkmayı planlamadıklarının altını çizerek, ön araştırma yapacaklarını ve konsepti ona göre belirleyerek, sosyal donatısı çok olan bir proje hayata geçireceklerini kaydetti.
‘İETT arsası için savaşırız’
Musa Aykaç, bir taraftan projelerini gerçekleştirirken, diğer taraftan ise İstanbul ve Anadolu’nun diğer bölgelerinde arsa arayışlarının sürdüğünü açıkladı. Aykaç, kriterlerinin ise kentin gelişmiş merkezi bölgeleri olduğunun altını çizerek, bu kapsamda ilgilendikleri bir diğer yerin de Zeytinburnu Ambarlar’daki İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nin (NAKO) arsası olduğunu söyledi. 232 nakliye ambarının bulunduğu arsayla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Aykaç, projede Mesa Mesken ve TAO Gayrimenkul ile ortak olduklarını da açıkladı. Musa Aykaç, gündemdeki konulardan biri olan İETT arsasının da en büyük hayali olduğunu vurgulayarak, “O arsayı çok beğeniyorum. Mutlaka ilgileneceğim. Gerekirse arsa için savaşırız” dedi.
Yeşil binalar için kredi ve vergi teşviği geliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeşil binaların yapımı ve doğa dostu malzemelerin üretilmesiyle ilgili teşvik vereceklerini belirterek, “Hem vergi yönünden, hem kredi yönünden, hem de diğer yönlerden bir takım kolaylıklar, teşvikleri etap etap getiriyoruz" dedi.
Bayraktar, Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nde yaptığı açıklamada “Yeşil binalar üreterek, binalarımızda çok daha iyi yalıtımla binalarda yüzde 50’ye varan bir enerji tasarrufu sağlayabiliriz" dedi. 2012 başından itibaren yeşil bina enerji tasarrufu sertifikası vermeye başladıklarını hatırlatan Bayraktar, yaklaşık 10 bin binaya bu sertifikayı verdiklerini, bunun artması gerektiğini kaydetti. Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konut stoku bulunduğunu, bunun 14 milyonunun eski olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Fakat 1999’dan itibaren yapım usullerini geliştiriyoruz. İddia ediyoruz ve çok net ifade ediyorum, dünyanın en ileri ülkelerinde üretilen çevre dostu inşaat malzemeleri Türkiye’de de üretiliyor. Şu anda her bakımdan dünyada ilk 5’in içerisindeyiz kim ne derse desin" şeklinde konuştu.
3 yasa en kısa sürede çıkacak
Gündemdeki konulara da değinen bayraktar, TBMM’de kendilerini ilgilendiren 3 yasa olduğunu söyledi. Bunların birinin Tapu Kanunu’nda yapılması gereken değişiklik olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
"Türkiye’nin stratejik konumu dikkate alınarak, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi mütekabiliyet şartı aramadan gayrimenkul satışını öngören bir yasamız var. Diğer yasamız da, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yasasıdır. Bu zaten kentsel dönüşüm yasalarıyla 770 sayılı yasadan 2981-85 sayılı yasalara, hatta Büyükşehir Belediyesi Kanunu’na varıncaya kadar entegre olacak şekilde düzenlendi.
Ama biraz daha kentsel dönüşümü, afet dönüşümü deprem dönüşümü, depreme dayanıksız binaların dönüşümünü kolaylaştırıcı özellikleri içeren bir yasa ve şu anda Meclis’te. Bir diğeri de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dizayn edilen 2B diye adlandırılan, orman vasfını kaybetmiş alanların kullanıcılarına, olmazsa üçüncü şahıslara satılmasını kolaylaştıran ve buradan çok ciddi kaynak beklenen yasadır. İnşallah önümüzdeki en kısa sürede bu 3 yasayı da Meclis’ten geçirmek suretiyle kanunlaştıracağız."
Oturma izninde zorluk yok
İnşaat sektöründeki aktörlerin, konut satın alan kişilere oturma izni verilmesi konusunda bir talepleri olduğunun hatırlatılması üzerine de Bayraktar, "Zaten oturma izni verilmesi konusunda Türkiye’nin kendi yasaları var. O konuda çok zorluk yok. Ayrı bir kulvar o. Onun entegrasyonu zaten var" dedi.
Van için 504 konutu yüzme havuzlu yapacak
Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Van Erciş’te deprem sonrasında hibe etmeyi taahhüt ettikleri depremzedelere yönelik konutların inşaatına nisan ayında başlamayı ve 2013 Ağustos ayında konutları teslim etmeyi planladıklarını açıkladı. İnan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, arsayı teslim etmek üzere kendisini Van’a davet ettiğini anlatarak, şunları söyledi:
"TOKİ tarafından Erciş’te 48 bin 500 metrekare arsa tahsis edildi. Bu parsel, TOKİ konutlarının bitişiğinde. Toplamda 21 blok inşa edeceğiz. Bu bloklar 4’er katlı olacak ve her katta 6 daire yer alacak. 75 metrekarelik 2+1 daireler projelendirdik. Toplamda 504 konut oldu. Şu anda projemiz hazır. Mart sonunda inşaat ruhsatını almayı planlıyoruz. Eğer iklim şartları müsait olursa nisan başında da temellerini atıp inşaatına başlamayı hedefliyoruz. İnşaatın denetimi de TOKİ tarafından yapılacak." Projenin donatıları itibarıyla Van’da örnek olacağına inandıklarını dile getiren İnan, projede sosyal donatılar, otopark ve yüzme havuzu olacağını ifade etti. İnan, konutları tamamladıktan sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na teslim edeceklerini, ondan sonra da ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını bildirdi.
Anadolu’ya 10 bin konut
Anadolu’nun 8-10 ilinde projeye başlayacaklarını, şu anda bunun çalışmalarının devam ettiğini belirten İnan, "Anadolu’da bu yıl çok ciddi bir girişim yapacağız. Orta ve alt gelir grubu için 10 bin civarında konut üreteceğiz. Anadolu’da bu işlerin yapılması lazım. Biz, metrekaresini 5 bin dolardan satan firmaya göre metrekaresini 500 dolara satarak çok daha fazla para kazanıyoruz” şeklinde konuştu. 
Sultanbeyli’de sıfır faizi 84 aya kadar uzattı
Yapı Yatırım ve Marmara İnşaat ortaklığı tarafından İstanbul Sultanbeyli’de inşa edilen Sultan Konakları projesinde alıcıları mutlu edecek bir kampanya başladı. Sultan Konakları Satış ve Pazarlama Müdürü Çiğdem Öktan, anlaşmalı bankaların işbirliğiyle 84 ay faizsiz konut alma fırsatı sunduklarını belirterek, ayrıca kampanya kapsamında peşin ödemelerde de yüzde 20 indirim fırsatı sunduklarını açıkladı.
Öktan, müşterilerden dosya masrafı almadıklarını ve kefilsiz satın alma imkanı da sunduklarını belirterek, fiyatları 178 bin liradan başlayan dairelere daha uzun vadeyle sahip olmak isteyenler içinse 96 ayda yüzde 0.13, 108 ayda yüzde 0.22 ve 120 ayda yüzde 0.30 vade farkıyla konut kredisi kullandırdıklarını ifade etti.
Çiğdem Öktan, İstanbul’un hızla gelişen bölgelerinden biri olan Sultanbeyli‘deki projenin bu kampanyayla birlikte alıcılara çok daha fazla yatırım yapma fırsatı sunduğunu vurgulayarak, bölgedeki gelişimde düşünüldüğünde projeden konut alanların çok iyi bir yatırım yapma fırsatı yakalayacaklarını dile getirdi.
2012 sonunda teslim edilecek
Yapı Yatırım ve Marmara İnşaat ortaklığı tarafından gerçekleştirilen 23 bin 500 metrekarelik inşaat alana sahip Sultan Konakları 176 konut ve 2 ticari alandan oluşuyor. Projede daireler 98 ile 130 metrekare arasında 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Arazinin yüzde 70’inin sosyal alanlara ve peyzaja ayrıldığı projede teslimler 31 Aralık 2012 tarihinde başlayacak. Özel gölet, yeşil alanlar, çocuk oyun parkı, yürüyüş koşu parkurları, bisiklet yolları, bay bayan sauna, fitness, kameralı güvenlik ve daire içi görüntülü diafon sistemi ve otopark gibi tüm sosyal alanların düzenlendiği Sultan Konakları, yol bağlantıları ve çevre lokasyonlara yakınlığı ile dikkat çekiyor. Sultan Konakları, TEM Sultanbeyli gişelere 3 dakika, Sabiha Gökçen Hava Limanı ve Viaport’a 5 dakika, Fatih Sultan Mehmet köprüsüne 15 dakika mesafede bulunuyor.
İstanbul’da balkonunu kapatan kiler yapıyor
Gayrimenkul uzmanı Salim Taşçı, balkonlarla ilgili ilginç bir tespiti gündeme getirdi. Balkon kültüründen uzaklaşıldığını belirten Taşçı, ev sahiplerinin kapalı balkon kullanma eğiliminde olduklarını aktardı. Konuyu bir araştırmayla ortaya koyan Taşçı, 3 bin 684 konut sahibi ile yapılan anketin sonucunda en az balkon kapatan konut sahiplerinin İzmirliler olduğunu ve kentte 450 konuttan 28 konut sahibinin balkonunu kapattığını belirtti. Ankara’da bin 110 kişiden 710 kişinin balkonunu kapattığını vurgulayan Taşçı, İstanbul’da ise 2 bin 124 konut sahibinden bin 852’sinin balkonunu kapattığını aktardı. Taşçı, kapatılan balkonların kiler ya da depo olarak kullanıldığını dile getirdi. 
Yüzde 14 indirimi şubat ayı sonuna kadar uzattı
Kuzu Grup, Bahçeşehir’deki projesi Spradon Vadi’de sevgililer günü sebebiyle başlattığı kampanyasını uzatma kararı aldı. Yapılan açıklamaya göre 10-14 Şubat tarihleri için geçerli olan kampanyayı şubat sonuna kadar uzatan firma, yüzde 14 indirim ve yüzde 25 peşinat imkânı sunuyor. Buna göre 1+1 dairelere 131 bin, 2+1 dairelere ise 210 bin liradan başlayan fiyatlarla sahip olma fırsatı veriliyor. Bin 37 konuttan oluşan proje, 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra 9 ve 12 kattan oluşan bloklar da yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1’lerin bulunduğu projede, dubleks dairelere de yer verilmiş. Fitness center, sauna ve Türk hamamı gibi sosyal alanların yer aldığı projenin teslim tarihi ise Ocak 2014 olarak belirtiliyor.
İlk etapta % 70’e ulaştı ikinciyi gündeme aldı
Sinpaş Yapı’nın Sultanbeyli’deki yeni projesi Liva İstanbul’da ilk etabın yüzde 70’i satılırken, ikinci etabın da kısa süre sonra satışa çıkması planlanıyor. Yapılan açıklamaya göre projenin ilk etabında 50 ile 200 metrekare arasında değişen 349 konut bulunuyor. 152 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışı devam eden projede 72 aya kadar şirket bünyesinde vade imkanı sunuluyor. Projede ilk etap Eylil 2013’te teslim edilecek.
Gebze’de 745 dairenin adayları kura çekecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut, Gebze’de inşa edeceği Kirazpınar projesindeki daireleri satışa çıkardı. Yapılan açıklamaya göre daireleri belirlemek için kura yönteminin uygulanacağı projede, çeşitli ödeme seçenekleri sunuluyor. Bankalarla anlaşılan proje için, aylık taksit ödemelerinde 12 ay veya 18 ay yarım taksit ödemeli seçenek veriliyor. Peşin alımlarda yüzde 10 indirim uygulanan projede, daire bedelinin yüzde 25’i peşinat alınıp, kalan bedel kredilendirilecek. Projenin ilk etabında 745 daire bulunacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)