E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Huawei, Barselona’da düzenlenen 2023 Mobil Dünya Kongresi’nde, beş Türk şirketiyle enerji depolama sistemleri alanında gerçekleştireceği iş birliğinin ilk adımını attı.
Huawei Türkiye ile Liva Enerji, Masfen Enerji, Mensis Enerji, Yenelsis ve ZES Solar şirketleri arasında 27 Şubat’ta imzalanan protokole göre söz konusu şirketler 2GWH değerindeki enerji depolama sistemlerini Huawei’den temin edecek.
Huawei, Türkiye’deki güneş enerjisi yatırımlarına ve iş birliklerine devam ediyor. Bu kapsamda 27 Şubat’ta imzalanan protokole göre, Liva Enerji, Masfen Enerji, Mensis Enerji, Yenelsis ve ZES Solar Enerji şirketleri, 2GWh değerindeki enerji depolama sistemlerini, Huawei’den temin edecek. Anlaşma kapsamındaki ürünler ilgili firmalara, Huawei’in teknoloji ve ürün tedariki alanındaki iş ortağı “partnerEGS” tarafından sağlanacak.
Huawei Türkiye ve partnerEGS ile beş enerji şirketi arasında imzalanan protokole göre farklı sektörlerden güneş enerjisinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Genel Müdürü Gavin Zhao iş birliği protokolü ile ilgili olarak; “Dünyanın enerji tüketimi artmaya devam ediyor. Küresel enerji endüstrisi, temiz, düşük karbonlu, güvenli ve verimli bir enerji sistemi kurarak daha çevreci olmak için büyük çaba sarf ediyor. Dijital bir enerji temeli oluşturmak ve sektörün kapsamlı dijital dönüşümünü teşvik etmek için büyük veri, bulut bilişim, nesnelerin interneti yapay zeka gibi en güncel teknolojileri paydaşlarımıza sunuyoruz. Enerji sektöründe dijital dönüşüm ve enerji depolama sistemleri alanında Huawei’i tercih eden iş ortaklarımıza teşekkür ederiz” dedi.
Partner EGS Genel Müdürü Alper Terciyanlı, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Enerji depolama sistemleri, son dönemde tüm dünyada öne çıkan temiz ve yenilenebilir enerji dönüşümünde, bu dönüşümün hızlanması ve elde edilen faydanın en üst seviyeye taşınmasında önemli bir rol oynamaktadır. Yenilenebilir enerji sektöründe dünyadaki en büyük oyunculardan biri olan Huawei’in enerji depolama sistemlerindeki Türkiye partneri olmak ve yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren beş firmamız ile çerçeve anlaşma imzalamış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu anlaşmanın ülkemiz açısından da önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyoruz. Süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”
Liva Enerji CEO’su Sinan Uzer ise açıklamasında, “Lokasyonumuz itibariyle depremden fazlasıyla etkilendik. Enerjinin sürdürülebilirliği için enerji depolama sistemlerinin önemi, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yatırımcı olarak adım attığımız yenilenebilir enerji sektöründe, kalite ve sürdürülebilirliği ön planda tutuyoruz. Sektörün genişlemesine katkı sağlayacak olan diğer enerji şirketlerine ve emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
Masfen Enerji CEO’su Kemal Onur Karakuş, anlaşmaya ilgili yaptığı değerlendirmede, “Dünyanın ‘Net Sıfır Karbon’ hedefine ulaşmasında, Türkiye’nin ve Avrupa’nın enerji ihtiyacının karşılanmasına sürdürülebilir şekilde katkıda bulunmayı misyon edindik. Avrupa ve dünya pazarında öne çıkan Huawei ile enerji depolama sistemlerinin kurulması ve güvenli bir şekilde yaygınlaşması için imzaladığımız sözleşmenin faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.
Mensis Enerji CEO’su İsmet Atalay ise açıklamasında, “Bu işbirliği sayesinde, enerji depolama sistemlerine yönelik çalışmaların, ülkemiz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve uluslararası standartlara uyumlu şekilde yapılacağına inanıyoruz. Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynaklarında meydana gelen artışın sebep olabileceği arz-talep dengesizliğinin de giderilerek depolama sistemleriyle birlikte arz güvenliğinin sağlanacağını düşünüyoruz. Bir parçası olmaktan gurur duyduğumuz bu tür iş birliklerinin artmasını temenni ediyoruz” dedi.
SolarAPEX Kurucu Ortağı Besime Özderici, yaptığı değerlendirmede, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının kesintili yapısı nedeniyle, bu kaynaklara anlık erişimde zorluklar yaşanmakta, bu da enerji depolamanın önemini ortaya koymaktadır. Özellikle iklim değişikliğine bağlı olarak artan doğal afetler, bu ihtiyacın ne kadar kritik bir hale geldiğini gözler önüne sermiştir. Huawei ile enerji depolama konusunda çözüm ortaklığımız ve iş birliğimizin hem ülkemizde hem de dünyada enerji arzı güvenliğine fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Zorlu Enerji’nin teknoloji ve enerjiyi harmanlayarak geleceğin enerjisini yönetmeye aday bir şirket olduğunu belirten Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, şunları söyledi: “Enerji verimliliği alanındaki yatırımlarımız, büyüme ve gelecek planlarımızın en önemli parçasını oluşturuyor. Bu kapsamda Türkiye’de ZES markamızla elektrikli araç şarj istasyonları ve solar çözümleri başta olmak üzere, yeni nesil enerji teknolojileri alanında büyümeyi öngörüyoruz. Elektrik sistemlerinde esneklik sağlama ve arz talep dengesini koruma konusunda son derece önemli olan depolama çözümleri kategorisinde gerçekleştireceğimiz bu işbirliğinin, hedeflerimize ulaşmada önemli bir rol oynayacağına inanıyor, sektörümüz adına hayırlı olmasını diliyorum.”
Huawei Digital Power İş Grubu, enerji sistemlerinde ve enerji tüketiminde karbon salınımını azaltmak amacıyla, Haziran 2021'de kuruldu. Aynı yıl Türkiye’de de faaliyete geçen Digital Power İş Grubu, açık donanım ve yazılım kaynaklarına, endüstrilerle çoklu işbirliğine ve açık bir ekosistem stratejisine bağlı olarak, çeşitli sektörlerde yeni teknolojiler geliştirmek üzere, iş ortaklarıyla birlikte çalışmayı sürdürüyor.
Türk Traktör yüzde 87,5 oranında bedelsiz için SPK'ya başvuracak
Enerjisa Enerji'den dev yatırım
Birol: Çin'in enerji talebi Avrupa'yı zora sokacak
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
özellikle çin bu ağsistemleri ile aslında bir temel atıyor. Sadece kendi sistemlerinin üzerine kurulacak 10 katlı bine gibi düşünün. Avrupa ve özellikle abd bunu fark etti ve kendi uyumlu ürünleri için huawie alt yapısını reddediyor ve dışlıyor. Şunuda belirtmek lazım bu tarz elektrınık alt yapılar gizli verileri ve bilgileri kullanmak için kullanılıyor... ör: çin özel moden gelişmiş anakartları ABD de x kuruma sattı. bir kaç ay sonra ilgili anakartlarda çok özel açık kapı, yazılım, port olduğu ve güvenlik yazılımlarına saldırmadan ilgili açık kapıdan ana bilgisayara girip, bir çok verileri izleme ve takip etme şansı elde ettiler... Budada bu hususda düşünülmeli. Özel bir durumda sistemlerin çalışmaz olabilir. Çin zaten ne varsa kendi millileşmesini kullanıyor. Çünkü en önemli zamanda sistemleri çalışmayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:09)