E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
İhracat oranını bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5 artıran Hollanda, ABD'nin ardından dünyanın en büyük ikinci tarım ihracatçısı unvanını korudu.
Hollanda, yüz ölçümü ve nüfus bakımından birçok ülkenin gerisinde. Buna rağmen, yaklaşık 17 milyon nüfusa sahip olan ülke, her yıl tarım ürünleri ihracatını biraz daha artırıyor.
Hollanda'nın dünyaya sattığı ürünlerin başında gıda ürünleri ile çiçek soğanı ve bitkiler yer alıyor. Resmi rakamlara göre, Hollanda'nın 2019 yılında en fazla ihraç ettiği altı ürün şöyle sıralanıyor:
Çiçek soğanı ve süs bitkileri: 9,5 milyar euro
Et ve et ürünleri : 8,8 milyar euro
Süt ürünleri ve yumurta: 8,6 milyar euro
Sebze : 7,3 milyar euro
Meyve : 6,2 milyar euro
İçecek : 5,8 milyar euro
Yaş sebze ve meyvenin yanı sıra, 2019 yılında et ihracatı da önemli ölçüde arttı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Şu hollandayı kıskanmamak mümkün mü? Tarım hayvancılık bitti.
İçimizdeki Hollanda'lılar bu habere çok sevinmişler. Ama üzülmeyin. Chp, Hdp, İp, Sip Fetö, Pkk, Pyd vb. gelecek ve Türkiye'yi Hollanda gibi yapacak. Çünkü çok güzel projeleri var. Betonları, gerekli olmayan duble yolları söküp o betona Hollanda çiçeği ekeceklermiş. İnanmadıysanız namuslu Kemal Kılıçdaroğlu'na sorun...!
Tutturmuşlar kanalda kanal, 75 milyar dolarla hayvancılık ve tarım şaha kalkar en 500 bin yeni istihdam yaratılır. Aklınız fikriniz süksede gösterişte şatafatta betonda.
Suriyeden 20 bin ton buğday ithal edeceğiz, ülkeyi betonla yediniz bitirdiniz.
suriyeden buğday ithalatı yapılacağı bugünkü haberlerde dinledim, yazıklar olsun her tarafı yıkılmış bir ülkeden buğday ithalatı...
Bugünkü haberlere bakabilirsin, ne kadar salak olsanda elinde birtane akıllı telefon vardır mutlaka.
Bir şeyi eksik bırakmışlar! Senin gibi yalancıları .... unutmuşlar!
Kanal İstanbul,kaç şehri boşaltacak,İstanbul daha ne kadar nüfus kabul edecek,bu kadar insana su nereden bulunacak?Vergilerimiz,alınan borçlar daha toprağa daha ne kadar gömülecek,kaç müteahhit zengin edilecek,kimler ihalelerden nemalanacak?
Afrikada arazi kiralayanlar Arkadasim o ihracati Hollanda Afrikda yetistirip satiyor onlar da bunu yaptigi icin Turkiye model aliyor Hollan dayi. Bilir bilmeden sallama Ak Partiye. O kadar alandan o bedel cikmasi icin altin ekmesi lazim))) Ah Benin halkim herseyi de bilir herseye yorum yapar birsey de bilmeyin)))
Mehmet Bey OECD raporuna bakin internet yaz arastir. Afrikada arasi kiralayan ulkeler diye. Hollanda var mi yok mu sonra iddia bugun. Daha yasadiginiz ulke hakkinda bilgi sahibi degilsiniz oradan Turkiye icin ahkam kesiyorsunuz.))))
Mehmet Tosun Bey Asagida verdigim linking okuyun Avrupa ulkelerinin Afrikada nasil arasi kiralayip tarim yaptigini gorun https://m.dunya.com/sektorler/tarim/zengin-ulkeler-arazi-pesinde-haberi-322313 Sadece elestirmek icin sallamayin hukumete. Hollanda kendi ulkesinde bit sey yetistirmiyor demiyorum. Ancak disarida mogu. Yasadiginiz ulkeyi bilmiyorsunuz sonra kalkip oradan Turkiye ye ahkam kesiyorsunuz. Bir kere de dogrus dogru deyin.
Cahilin bilmesine gerek yok! Niyeti eleştirmek ve kötülemek olduğundan rakamların da bir önemi yok bu hödükler için.
Engin bey,Hollanda Amsterdam,da yasayan biri olarak yazdiklarinizin hic bir tutarli tarafi yok.Hollanda seracilik ile butun tarimin yaptigi gibi baska ulkelerden toprak falan kiraladigi yok.Hollanda,da tarim ve hayvanciliktan gecinen cok ciddi bir nufus soz konusu,burda uretilen cicekler,sebzeve meyve,sut ve sut urunleri dunya,ya pazarlanir.
Örnek almamız geeken bir ülke...
Yandaş medya sayesinde gerçekleri göremeyen bir %50 lik kısım kendini hala dev aynasında görebiliyor. Dünyada en büyük üreticisi olduğumuz fındıkta bile fiyat bizim tekelimizde değil. Tarım ve hayvancılık tamamen bitik, kasıtlı yapılsa ancak bu kadar olurdu. Zavallılara göre ise dünya bizi kıskanıyor...
Şu yukarıdaki haberi okuyan Türkiye'nin utanması gerekir. Demek ki sadece Konya'ya ağırlık versek Hollanda oluruz.Tutturmuşuz, Kanal İstanbul.Kanal İstanbul,Türkiye'ye ne verecek?Oğulları bırak, torunlar bile dedenin emekli maaşına göz dikmiş,iş yok ,güç yok,üretim yok.İthalatla nereye kadar?
Kendi kendine yetebilen yedi ülkeden biri olmakla övündüğümüz yıllardan AKP iktidarı sayesinde hertürlü tarım ürününü ithal eden ülke haline gelen bir ülke. Konya kadar toprağıyla gıpta ile baktığımız ülke Hollanda. Ülkemin en azından eski tarım ve hayvancılık seviyelerini yakalayabilmesi dileğiyle.
Bu sömürgeciler kendi topraklarında bir şey yetiştirdikleri yok. Moğolistan, Afrika, Ukrayna da yetiştirilen ürünleri satıyor. Maalesef toprağın gerçek sahipleri de açlıktan kırılıyor. Hemen özenti kopuklar başlamış yine bizde çiftçiyi bitirdiler bilmem ne! Dünya da ki Kapital ve Emperyal düzene boyun eğmemek için Türkiye de yapılanları kötülemek değil takdir etmek gerekir! Anladınız mı hödükuslar. Tarım da yerli muz ve kaç çeşit üründe eskisine göre 4,5 kat ihracatımız var. Böyle alçakça kötülemeye devam ederseniz o kötülükler boynunuza dolanacak.
Siz ne içiyorsunuz da kafanız böyle kıyak olabiliyor be, maaşlı troll.
Maaşlı tetikçi allah seni bildiği gibi yapsın hödük.
onların tarımı varsa bizim de allahımız var
bizimkilerde israilden tohum alsın
sen birde bizdeki tüit verilerine bak her şeyde şampiyon biziz 8-) 8-) 8-)
Cahil mıstık tüit ne?
Akp den önce tarımımız mükemmeldi. Hollandanın iki katı tarım ihracımız vardı. Yok yok on katıydı. Ziraat mühendislerimiz hiçbiri işsiz kalmazdı ve doktorların iki katı maaş alıyordu.
İki kat derken hangi rakam ve bilgiyle yazıyorsun? tabi ki tık yok. ...dan uydur uydur yaz kendin gibi bir salak çıkıp ta yer bel ki değil mi?
Utanmamız lazım.Tarım.tarla yeşil bırakmadılar.Para para beton.
Türkiyeye örnek olsun... Umarım tekrar ülkem kendine gelir.
Konya kadar memlekette,18 milyon nüfus ile ve bu kadar dezavantajlı bir iklimde elde edilen başarıya bakın. Bizde burada akape politikalarıyla,tarım,orman ve hayvancılığı tamamen yok ettik.
Adamların ülkesi konya kadar ama ihracata bak. Tabii burada bizdeki sıkıntı markalaşma olmadığı için senin 1 euroya satığını hollandalı 10-15 euroya satıyor. Biz belki tonajda daha fazlayız ama değerde çok gerideyiz maalesef.
Hollanda Afrika'da ve ukraynada yetiştirdiği ürünleri hollandaya getirip oradan ihraç ediyor. Hepsini kendi yetiştirmiyor.
Türkiye de 18 yılda tarımı hayvancılığı bitirdi
bizdekiler betoncu. köylüye değer veren yok. köylü köyünü terk edip şehirlere göçmek zorunda kaldı.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:09)