E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse cephesi yükselişlerde patinaj yaptı---

Hisse cephesi yükselişlerde patinaj yaptı

Hisse cephesi yükselişlerde patinaj yaptı
23 Temmuz 2020 - 09:10 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel risk alma iştahının genel olarak olumlu seyretme isteği içerisinde olduğu günde yerel varlıkların, özellikle de hisse senedi cephesinin yukarı yönde fiyatlama noktasında patinaj yaptığı görüldü.

Avrupa'da ECB'nin temettü ödemelerine yönelik haber akışı bankacılık hisseleri başta olmak üzere EMEA bölgesinde yer alan varlıkları baskılarken, değerli EUR teması pariteler üzerinde etkili oldu ve  ara birimlerinin değer kazanımlarını destekledi.

Dolar endeksinin önemli bir eşik olarak tanımladığımız 95.00 seviyesi aşağısındaki bölgeyi test ettiği günde Türk lirası Amerikan doları karşısında -%0.40 ile takip edildi. BİST 100 endeksi kapanışı
5y vadeli CDS'in 35bp düşüş göstererek başladığı ortamda 118080 seviyesinden gerçekleştirdiği kapanış ile bir önceki güne neredeyse değişim göstermedi. 10y gösterge tahvilde faizin son seviyesi +3bp ile %12.33 olurken, CDS bir kez daha gerileyerek (-%1.9) 491bp düzeyinden kapanış gerçekleştirdi.

Euro Bölgesi işlemlerinde bankacılık hisseleri önderliğinde satış baskısı eğilimi etkili oldu. Euro Stoxx 50 -%1.02, FTSE 100 -%1, DAX -%0.51 ve Rusya (RTS, USD) grubu -%0.37 ile takip edildi. Euro Stoxx bankacılık endeksi performansı -%1.3 düzeyinde gerçekleşti.

Amerika kıtası fiyatlamalarında Avrupa seansından devralınan olumsuz resmin aksine aşı çalışmalarına yönelik haber akışının etkisi gözlendi. Majör ABD endekslerinin tamamı günü pozitif tarafta kapatmayı başarırken, en yüksek performans son zamanlardaki geri kalması ile dikkat çeken Dow Jones cephesinde %0.62 ile oldu. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları da vaka sayılarında yeni günlük rekorunu aşan Brezilya hariç artı kapanışlar sergilerken Bovespa -%0.02, Merval ise %3.96 ile takip edildi.

Asya'da 23 Temmuz işlemleri bugün ve yarın tatil nedeniyle kapalı konumda olan Japonya varlıkları nedeniyle düşük hacim ortamında ve negatif gerçekleşmekte. Hang Seng %0.34, CSI 300 -%1.06 ve KOSPI -%0.63 düzeyinde performans sergilerken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.9921 ile yuanda artan ABD-Çin tansiyonuna paralel değer kaybına işaret etmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)