E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Savunma sanayisinin daha da önem kazandığı şu günlerde Hindistan, millileşme parolası ile yola çıkarak ve Rusya ile ortaklaşa geliştirdiği hipersonik füzelerle satış rekoru kırmanın peşinde
BrahMos Aerospace şirketi direktörü Atul Rane, Hint-Rus ortak girişiminin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.
BrahMos Aerospac, 375 milyon dolar değerindeki ilk ihracatını bu yıl Filipinlere yaparken girişimin direktörü Rane, 2025 itibarıyla 5 milyar dolarlık füze satış hedefinde olduklarını belirtti.
Rane, Endonezya, Malezya ve Vietnam dahil bazı ülkelerle nükleer kapasiteli güdümlü BrahMos süpersonik füze satışına dair görüşmelerin de sürdüğünü kaydetti.
Girişimin yeni nesil füzelerinin ilk denemesinin 2024'ün ortalarında gerçekleşmesinin planlandığına işaret eden Rane, yeni nesil füze türünün mevcut nükleer füzelerin yarısı kadar ağırlığa sahip olduğunu, dolayısıyla uçakların da daha fazla nükleer füze taşıyabileceğini ifade etti.
Rane, BrahMos Aerospace girişiminin mevcut füzelerin üretiminde yüzde 68 yerli kapasiteye ulaştığına, yüzde 100'e ulaşmayı umduklarına ancak şirketin ürünlerinin Rusya ile ortaklaşa satılmaya devam edileceğine dikkati çekti.
Savunmada büyük ölçüde Rus savunma sanayisi ürünlerine bağımlı olan Hindistan, Narendra Modi önderliğinde "Hindistan'da üret" kampanyasıyla savunma sanayisinde millileşme hamlesi başlattı.
BrahMos Aerospace ortak girişimi de Hindistan'ın savunma sanayisindeki yerli girişimlerin başını çekerken, girişimin yüzde 50,5'i Hindistan'a, yüzde 49,5'i ise Rusya'ya ait.
Hindistan ile Rusya arasında bir ortak girişim olan BrahMos Aerospace ile iki ülke, farklı füze çeşitleri üretmeyi planlıyor.
Rusya, Hindistan'ın önde gelen savunma tedarikçisi
Rusya, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana yakın ilişki içinde bulunduğu Hindistan'ın savunma sanayisi ihtiyacının yaklaşık yüzde 60'ını temin ederek Yeni Delhi yönetiminin önde gelen savunma tedarikçisi oldu.
Rusya, Hindistan ile savunma iş birliklerini ortak girişimlerle güçlendirirken S-400 füze sistemlerini de 15 Eylül'de teslim etmişti.
ABD ise Rusya ile Hindistan arasındaki S-400 tedarikine rağmen ABD Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası'nı (CAATSA) devreye almamıştı.
Hindistan'ın Rusya ile 2019'da yaptığı ve 2025'te teslim edilmesi planlanan 3 milyar dolarlık Akula tipi denizaltı anlaşması da bulunuyor.
AB'den Rusya'ya sert ifadeler: Bu bir terör eylemidir
ABD ordusundan BAE'ye ''üst düzey'' hizmet!
Hindistan denizaltından balistik füze denemesi yaptı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:17)