E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Beşiktaş’taki Galatasaray Üniversitesi binası alev alev yandı. Tevfik Efendi Sarayı’nda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Yangına karadan ve denizden müdahale edildi.
Çırağan Caddesi üzerindeki tarihi Galatasay Üniversitesi’nde dün saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. İddiaya göre Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun odasındaki elektrik kontağından çıkan yangın sonrası binadaki yangın alarmı devreye girdi. Yangın başladığında binanın 2. katında tiyatro çalışmaları yapan öğrenciler ve odalardaki öğretim üyeleri yangına müdahale etti ancak alevlerin tavana sıçramasıyla birlikte binadaki herkes dışarı çıkarıldı.
Binayı kaplayan alevlere ilk olarak Beşiktaş itfaiye grubuna bağlı ekipler müdahalade etti. Yangının büyümesiyle birlikte olay yerine Beyoğlu, Sarıyer, Şişli ve Kağıthane grubuna bağlı itfaiye ekipleri de sevk edildi. Toplam 45 itfaiyenin yanısıra yangına denizden de kıyı emniyetine bağlı gemilerle de müdahale edildi.
5 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI
İtfaiyenin çalışması sırasında, polis de Çırağan Caddesi’ndeki trafiği durdurdu. Yaklaşık 5 saat süren çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı.
Yangından geriye ise GSÜ İktisadi İdari Bilimler, Hukuk ve İletişim Fakültelerindeki öğretim üyelerine ait odaların, sekreterliklerin, kütüphanekerin külleri kaldı. Yangına ilk müdahale eden GSÜ öğretim üyelerinden Cemil Yıldızcan, “Beril hocanın odasından dumanlar çıkmaya başlayınca görevlilerle birlikte yangın tüplerini aldık ve söndürmeye çalıştık.
Yangının çıktığı odada ilk olarak yanmaya başlayan tahta masayı söndürüp dışarı attık. Ancak kabloların alev almasıyla yangın tavana sıçradı. İtfaiye ekipleri gelene kadar da yangın büyüdü. Birkaç saat içinde de ilk olarak binanın tavanı çöktü. Koskoca bir tarih yok oldu gitti. Söyleyecek bir şey bulamıyorum” dedi.
AYSAL: ÜZÜNTÜYE BOĞULDUK
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, tarihi Galatasaray Üniversitesi’nde çıkan yangından ötürü camia olarak derin üzüntü duyduklarını söyledi. Aysal mesajında şunları söyledi:
“Galatasaray Üniversitesi’nde meydana gelen yangın, Camiamızı derin bir üzüntüye boğmuştur. Bütün Galatasaray camiasına büyük geçmiş olsun dileklerimi sunarım.”
Yangın sırasında kampüse gelen çok sayıda öğretim üyesi ve üniversite öğrencisi söndürme çalışmalarını gözyaşlarıyla izledi.
REKTÖR TOLGA YANGINI ANLATTI
Galatasaray Üniversitesi rektörü Prof. Ethem Tolga yangının önce bir dumanla fark edildiğini, ardından hemen süratle yangına müdahale edildiğini söyledi. Tolga, olay yerine gelen itfaiyenin müdahale ettiğini ve yangın olmadığı için zabıt tutulurken çatıdan dumanlar yükseldiğini söyledi. Prof. Tolga yangınla ilgili şöyle konuştu: “Saat 19.00 civarında bir öğretim üyesinin odasından bir elektrik kontağı marifetiyle işte bir duman söz konusu oluyor. Sonra yangın alarmı çalıyor. Güvenlikçiler hemen gelip müdahale ediyorlar, söndürüyorlar daha doğrusu alev bile yok. Dumanlı yere köpük sıkıyorlar. Sonra itfaiye geliyor, itfaiye yangın söz konusu olmadığı için zabıt tutarken ondan sonra çatıda işte dumanlar çıkıyor daha sonra alev alıp gidiyor. Bizim tahminimiz elektrik kablolarından yangının yürümüş olması.”
TEZİÇ: TELAFİSİ ÇOK ZOR
Üniversitenin eski rektörlerinden Erdoğan Teziç ise binanın onarımı için Galatasaray kurumu mensuplarına büyük iş düştüğünü söyledi Teziç “Bina bir şekilde restore edilebilir. Ancak çok zengin bir kitap malzemesi vardı orada. Ben 50 yıllık kitaplarımı oraya bağışlamıştım. Başka yerlerde bulunma imkânı olmayan nadide eserler bulunuyordu. Bunların hepsi herhalde kullanılamayacak hale geldi. Bunların telafisi çok zor” diye konuştu.
NTV’ye konuşan ünlü tarihçi İlber Ortaylı da, Galatasaray Üniversitesi Kütüphanesi’ne sadecekendisinin 6 bin kitap bağışladığını belirterek, “Kütüphanedeki arşivlik birçok değerli kitap yok oldu. Çoğu bir daha hiç bulunamayacak nitelikte” ifadelerini kullandı. Ortaylı, tarihi mekânların peş peşe yanmasının da düşündürücü olduğunu söyledi.
"YANGINA TOZLAR NEDEN OLDU"
Eski İstanbul İtfaiye Müdürü Metin Demir bu tür tarihi binalardaki yangınlara uzun yıllar sonucu biriken tozların neden olduğunu söyledi. Demir şu ifadeleri kullandı: “Tarihi binalarımızın yaklaşık yüzde 70’i ahşaptır. Bu tür binaların iç kısımlarında yangın başlamışsa binayı sarmadan belli olmaz ve yangın anlaşıldığında iş işten geçmiş olur. Çok sayıda tarihi binamız var. Onları korumalıyız.”
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
bedelli sermaye artırımı yapmaya çalışıyordu kendisi yakmıştır !!!!
KY.YI YAKANLARA DERS OLSUN ALLAH DA BÖYLE REZİL EDER CAMİAYI. SORUMLUSU BU CAMİNANIN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİDİR, BU REZİLLİKLER ONLARIN ESERLERİDİR.
ALMA MAZLUMUN HAKKINI ÇIKAR AHESTE AHESTE EY KY.YI ALAŞAĞI EDEN ZİHNİYET BAŞKANINDAN BAŞBAKANINA, SENDEN ÇIKMASA ÇOCUĞUNDAN TORUNUNDAN ÇIKACAKTIR ELBETTTTT....... EH ETME BULMA DÜNYASI BOŞUNA DEMEMİŞLER
Madem bu kadar önemli bir binaydı neden yangın erken uyarı ve müdahale sistemi döşenmedi bu binaya?? Bizdeki zihniyet bu maalesef.. Tedbir yok, bilinç yok.. Teknolojik gelişmeler denince sadece yeni model cep telefonlarını biliriz.. Hangi kamu kurumunda yangın tertibatı var ki zaten!!! Olan olduktan sonra da takdiri ilahi der geçeriz.. Bu kadar basit (!)
bunda da vardır bir hayır,bizlerin şer-kötü gördüğü bir hadise aslında insanların hayrına da olabilir,doğrusunu allah bilir.
KY NIN AHINI ALA ALA SONUNDA TUTUŞTULAR, OLACAĞI BUYDU... VAH VAH
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:19)