E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonu milyarderi ‘kötü şöhretinden’ para kazanacak---

Hedge fonu milyarderi ‘kötü şöhretinden’ para kazanacak

Hedge fonu milyarderi ‘kötü şöhretinden’ para kazanacak
17 Temmuz 2024 - 15:23 borsagundem.com

Milyarder hedge fonu yöneticisi Bill Ackman ABD’de halka arza hazırlanıyor. Ackman sosyal medyada edindiği ‘kötü şöhretin’ şirkete likidite sağlayacağını belirtiyor

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü yatırımcı Bill Ackman ABD merkezli yatırım fonunun halka arzı için çalışıyor. Ackman sosyal medyadaki aktif kişiliğinin fonun değerlenmesine yardımcı olacağını söyledi.

Financial Times’ın haberine göre milyarder hedge fonu yöneticisi 25 milyar dolarlık fonu Pershing Square USA için yatırımcıları çağırıyor. Hedge fonu firmasının halka arzı başarılı olursa petrol deve Saudi Aramco ve Çinli teknoloji grubu Alibaba’ya rakip olarak tüm zamanların en büyük halka arzlarından biri olacak.

Ackman geçtiğimiz yıl ABD Başkanı Joe Biden’a yönelttiği eleştiriler ve cumartesi günkü suikast girişiminin ardından Donald Trump’a verdiği destek sayesinde yüz binlerce yeni sosyal medya takipçisi edindi. Ackman ayrıca Filistin’deki insanlık dramına rağmen İsrail yanlısı tavırlarıyla da eleştirilerin hedefinde oldu.

Yatırım çevrelerinin yakından takip ettiği isimlerden biri olan hedge fonu milyarderinin sosyal medya platformu X’te 1 milyonun üzerinde takipçisi bulunuyor. Ackman halka arzını planladığı fonu varlıklarının defter değerinin en az iki katı değerlemeyle işlem görecek şirketlerle karşılaştırdı.

Hedge fonu milyarderi ayrıca efsane yatırımcı Warren Buffett’la benzer bir yöntem izlemeyi ve tıpkı Berkshire Hathaway’de olduğu gibi geniş kapsamlı katılımı olan yıllık hissedar toplantıları düzenlemeyi hedefliyor. Ackman toplantılara binlerce yatırımcının katılmasını beklediğini söyledi.

Ackman sosyal medyadaki kişiliğinin yanı sıra yatırım stratejilerini yatırımcılarla paylaşmak için halka açık platformları kullanmayı hedeflediğini de belirtiyor. Hedge fonu milyarderi seçtiği varlıkları, büyük pozisyonlarını tartışmak ve finansal piyasalardaki ani düşüşlere karşı korunmak için bu platformları kullanmayı düşünüyor.

Milyarder yatırımcı halka arz yol haritasına ilişkin sunumunda hissedarlarına, “Zaman içinde Twitter'da veya X'te nispeten büyük bir takipçi kitlesi oluşturdum ve bunu bir dizi konuyu tartışmak için kullandım. Ancak tarihsel açıdan piyasa kuralları sebebiyle yatırım faaliyetlerini tartışamamıştık. Portföydeki gelişmeler hakkında hissedarlarımızı bilgilendirme yeteneğim açısından tamamen sınırsız bir konumda olacağım” açıklamasında bulundu.

Ackman, yeni yatırımları ve Pershing Square'in yatırımı felsefesini duyurmanın yanı sıra, "faiz oranlarına veya emtia fiyatlarına karşı neden hedge uyguladığımız veya özellikle bir siyah kuğu olayından endişe duyduğumuz her şey hakkında konuşmayı" beklediğini söyledi.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre siyah kuğu olayı piyasaları derinden etkileyen ve öncesinde kimsenin beklemediği gelişmeler anlamına geliyor. FT haberine göre Pershin Square konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Yeni fon, New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören bir yatırım yönetimi şirketi olarak yapılandırılacak ve Ackman'ın değerinin düşük olduğuna inandığı rekabet avantajlarına sahip büyük, halka açık şirketlere yatırım yapacak. Hisse senedi kolayca alınıp satılabilir olsa da, fon kapalı uçlu bir yapıya sahip olacak. Yani geleneksel bir yatırım fonunun aksine varlıkları “itfa edilemez ve daha uzun vadeli” bir yatırım tarzına izin verecek.

Ackman, halka arz sunumunda sosyal medyadaki takipçi sayısını ve medyada yer alan yoğun ilgisini "kötü şöhret" olarak nitelendirdi. "Her hareketimizi takip eden geniş bir kurumsal ve perakende takipçi tabanı oluşturdum. Medyanın ilgisi, yatırımcıların ilgisini çekmek ve hissedarlarımız için likidite yaratmak açısından değerlidir" dedi.

FT kaynaklarına göre Ackman ile bağlantılı bir yatırım yöneticisi, “Fon sadece perakende yatırımcılara yönelik. ABD’de doğrudan angajmanı olabilir. Bu yüzden daha pahalı hale gelebileceğini düşünüyor. Londra’da listelenen fonu hakkında tweet atmasına izin verilmiyor” ifadelerine yer verdi.

Ackman, halka arzı hisse başına 50 dolar olarak fiyatlandırmayı planlıyor ve buna eşlik eden bir performans ücreti olmadan, birçok hedge fonuna benzer biçimde yüzde 2'lik bir prim yönetim ücreti ile satışa sunmaya hazırlanıyor. Ackman’ın Avrupa’daki yatırım firması Pershing Square Holdings, yatırım getirileri üzerinden yüzde 16 ücret alıyor.

Milyarder yatırımcı açıklamasının sonunda, “Bill Ackman’ı bedavaya alıyorsunuz. Beni en iyi dönemimde kazanacaksınız” dedi.

Ünlü milyarder açıkladı: CEO’lar neden ‘Trump’ diyor?Ünlü milyarder açıkladı: CEO’lar neden ‘Trump’ diyor?

 

Boğa piyasasının süresi doldu mu?Boğa piyasasının süresi doldu mu?

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başındaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)